Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak."— Sunum transkripti:

1 Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak üzere Grup İlkesi kullanılır. Grup İlkesi Microsoft Yönetim Konsolu (MMC) ek bileşeni kullanılarak, belirli bir kullanıcı ve bilgisayar grubu için özel bir masaüstü yapılandırması oluşturulur. Oluşturulan Grup İlkesi ayarları, daha sonra siteler, etki alanları veya kuruluş birimleri (OU) gibi Active Directory kapsayıcılarıyla ilişkilendirilen bir Grup İlkesi Nesnesi'nde (GPO) barındırılır. Grup İlkesi ek bileşeniyle, şu öğelerin ilke ayarlarını belirleyebilirsiniz:

2 Kayıt defteri tabanlı ilkeler.
Bunlar Windows XP işletim sisteminin, bileşenlerinin ve programların Grup İlkesi'ni içerir. Bu ayarları yönetmek için, Grup İlkesi ek bileşeninin Yönetim Şablonları düğümünü kullanır.

3 Güvenlik seçenekleri. Bunlar yerel bilgisayar, etki alanı ve ağ güvenlik ayarlarının seçeneklerini içerir. Yazılım yükleme ve bakım seçenekleri. Bunlar program yüklemelerini, güncelleştirmeleri ve kaldırma işlemlerini merkezi olarak yönetmek için kullanılır. Komut dosyası seçenekleri. Bunlar bilgisayarı başlatma ve kapatma veya kullanıcı oturumu açma ve kapatma komut dosyalarını içerir. Klasör yeniden yönlendirme seçenekleri. Bunlar, yöneticilerin kullanıcılara ait özel klasörleri ağda yeniden yönlendirmesine . olanak tanır

4 Grup İlkesi ile, kullanıcıların çalışma ortamını bir kez tanımlayarak, sistemin tanımladığınız ilkeleri uygulamasını sağlayabilirsiniz.

5 Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni Başlatma
NOT: Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni kullanmak için, bilgisayarda yönetici ayrıcalıkları olan bir hesap kullanarak oturum açmış olmalısınız. Başlat'ı ve sonra Çal ıştır'ı tıklatın. Aç kutusuna mmc yazın ve sonra da Tamam'ı tıklatın. Dosya menüsünde, Ek Bileşen Ekle/Kaldır'ı tıklatın. Ekle'yi tıklatın. Kullanılabilir Tek Başına Ek Bileşenler altında, Grup İlkesi'ni ve sonra da Ekle'yi tıklatın.

6 Yerel Bilgisayar ilkesini düzenlemek istemezseniz, Gözat'ı tıklatarak istediğiniz grup ilkesi nesnesini bulun. İstendiğinde kullanıcı adınızı ve parolanızı girin ve Grup İlke Nesnesi Seç iletişim kutusuna döndüğünüzde Son'u tıklatın. NOT: Sitelere, etki alanlarına, kuruluş birimlerine (OU) veya bilgisayarlara bağlantılı grup ilkesi nesnelerini bulmak için Gözat düğmesini kullanabilirsiniz. Yerel bilgisayardaki ayarları düzenlemek üzere varsayılan Grup İlkesi Nesnesi (GPO) (Yerel Bilgisayar) öğesini kullanın. Kapat'ı tıklatın ve Ek Bileşen Ekle/Kaldır iletişim kutusunda Tamam'ı tıklatın. Seçilen GPO, Konsol Kökü'nde görüntülenir.

7 Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni Kullanma
Grup İlkesi Düzenleyicisi aşağıdaki ana dalları içerir: Bilgisayar Yapılandırması Yöneticiler hangi kullanıcının oturum açtığından bağımsız olarak bilgisayara uygulanan ilkeleri ayarlamak için Bilgisayar Yapılandırması'nı kullanabilir. Bilgisayar Yapılandırması genelde yazılım ayarlarının, Windows ayarlarının ve yönetim şablonlarının alt öğelerini içerir. Kullanıcı Yapılandırması Yöneticiler hangi bilgisayarda oturum açıldığından bağımsız olarak kullanıcılara uygulanan ilkeleri ayarlamak için Kullanıcı Yapılandırması'nı kullanabilir. Kullanıcı Yapılandırması genelde yazılım ayarlarının, Windows ayarlarının ve yönetim şablonlarının alt öğelerini içerir

8 Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni kullanmak için şu adımları izleyin:
İstediğiniz GPO'yu genişletin. Örneğin, Yerel Bilgisayar İlkesi. İstediğiniz yapılandırma öğesini genişletin. Örneğin, Bilgisayar Yapılandırması. İstediğiniz alt öğeyi genişletin. Örneğin, Windows Ayarları. İstediğiniz ilke ayarının bulunduğu klasöre gidin. İlke öğeleri, Grup İlkesi Düzenleyicisi ek bileşeninin sağ bölmesinde görüntülenir.

9 NOT: Seçili öğe için tanımlanmış bir ilke yoksa, istediğiniz klasörü sağ tıklatın, görüntülenen kısayol menüsünde Tüm Görevler'in üzerine gelin ve sonra da istediğiniz komutu tıklatın. Tüm Görevler alt menüsünde görüntülenen komutlar içeriğe duyarlıdır. Menüde yalnızca seçilen ilke klasörüne uygulanabilen komutlar görüntülenir. Ayar listesinde, istediğiniz ilke öğesini çift tıklatın.

10 NOT: Yönetim Şablonları klasöründeki ilke öğeleriyle çalışırken, seçilen ilke öğesiyle ilgili daha fazla bilgi görüntülemek isterseniz MMC'nin sağ bölmesindeki Uzatılmış sekmesini tıklatın. Görüntülenen iletişim kutusunda ilke ayarlarını düzenleyin ve sonra da Tamam'ı tıklatın. Tamamladığınızda, MMC'den çıkın.

11 Örnek Aşağıdaki örnekte, Grup İlkesi Düzenleyicisi kullanılarak Windows XP kullanıcı arabiriminin nasıl özelleştirileceği gösterilmektedir. Bu örnekte, Grup İlkesi Düzenleyicisi kullanılarak Başlat menüsünden Bilgisayarı Kapat düğmesi geçici olarak kaldırılır. Bunu yapmak için şu adımları izleyin: Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni başlatın ve bu makalenin Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni Başlatma bölümünde açıklanan adımları kullanarak Yerel Bilgisayar ilkesini açın.

12 Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın.
NOT: Grup İlkesi ek bileşenini komut satırından başlatabilirsiniz. Bu, Yerel Bilgisayar GPO'sunu otomatik olarak yükler. Bunu yapmak için şu adımları izleyin: Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın. Aç kutusuna Gpedit.msc yazın ve sonra da Tamam'ı tıklatın. Kullanıcı Yapılandırması'nı (zaten genişletilmemişse) genişletin. Kullanıcı Yapılandırması altında, Yönetim Şablonları'nı genişletin. Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu'nu tıklatın. Sağdaki bölmede, Bilgisayarı Kapat düğmesini kaldır ve devre dışı bırak'ı çift tıklatın. Etkin'i ve sonra da Uygula'yı tıklatın. Başlat'ı tıklatın.

13 Bilgisayarı Kapat düğmesinin artık görüntülenmediğine dikkat edin.
Bilgisayarı Kapat düğmesini kaldır ve devre dışı bırak Özellikleri iletişim kutusunu seçin. Sırasıyla Yapılandırılmadı'yı, Uygula'yı ve ardından Tamam'ı tıklatın. Başlat'ı tıklatın. Bilgisayarı Kapat düğmesinin Başlat menüsünde artık görüntülenmediğine dikkat edin. Grup İlkesi Düzenleyicisi ek bileşeninden çıkın.

14 Şükriye KAYA Barış KAYA
HAZIRLAYANLAR Şükriye KAYA Barış KAYA


"Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları