Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Sorumlu Müdür Yönetmeliği 07 Ocak 2006 tarihli ve 26046 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE YASAL DÜZENLEMELER
Advertisements

25 Mart 2006 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Taşınır İşlemleri.
TİCARİ İŞLETMENİN REHNİ
PLN.4444 Mesleki Uygulama Esasları
İŞ İZNİ SİSTEMİ (Work Permit)
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
ÇEVRE GÖREVLİSİ/ ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI
TÜRK TİCARET KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ
BAKANLIĞIN GIDAYA DAİR RESMİ KONTROL PROSEDÜRÜ
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Sanayi Genel Müdürlüğü Ana Metal Sanayi Şubesi
 İdareler ve sektörden gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda katılım ve rekabeti artıracak şekilde yapım işleri ihalelerini ilgilendiren önemli.
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Petrol Sektöründe Tehlikeli Madde Taşımacılığı ve “ADR” Uyum Süreci
MUHASEBE EĞİTİMİ.
Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi 0 TEİAŞ PİYASA MALİ UZLAŞTIRMA MERKEZİ (PMUM) Ö.Metin GÖKGÖZ Uzlaştırma ve Piyasa İşletme Müdürü DENGELEME VE UZLAŞTIRMA.
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
4703 SAYILI ÜRÜNLERE İLİŞKİN TEKNİK MEVZUATIN HAZIRLANMASI VE UYGULANMASINA DAİR KANUN Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı Çevre.
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
İKTİSAT Girişimcilik - İşimizi Kuruyoruz -. Girişimcilik - İşimizi Kuruyoruz  Faaliyet konusu. İşletme hangi ürün ve hizmetleri üretecektir?  Mülkiyet.
ÇEVRE GÖREVLİSİ Halil İbrahim YÖRÜBULUT Çevre Denetimi Şube Müdürü
07-08 NİSAN 2012 MMO DENİZLİ ŞUBE ÇALIŞTAYI
İş sağlığı ve güvenliği; işyerlerinde iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi için gerekli bütün faaliyetleri kapsayan bir konu olup, işveren.
Hazırlayan : Niyazi ÖZGÜR Kimya Yüksek Mühendisi
LPG İkmal İstasyonu / Dolum Tesisi
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü YÖNETİCİLİK FORMASYONU (BİÇİMLENME) KAZANDIRMA EĞİTİMİ.
SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASINDA UYGULANACAK TEKNİK DÜZENLEMELER HAKKINDA YÖNETMELİK 5 Haziran 2007 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede.
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
Bu Slayt Bodrum esnaf ve sanatkarlarını bilgilendirmek amacıyla Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezinde Hazırlanmıştır.
TANIMLAR Patlayıcı Ortam : Yanıcı maddelerin gaz, buhar, sis ve tozlarının atmosferik şartlar altında hava ile oluşturduğu ve herhangi bir tutuşturucu.
Eğitim Kurumları Bilgilendirme Toplantısı Eğitim Kurumları Denetimi
Kambiyo Mevzuatı. Lojistik ve Dış Ticaret İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu VII. Bölüm.
E-Arşiv.
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
Bilişim Suçlarına Yönelik Mevzuat. İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA.
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Bu Slayt Çarşamba esnaf ve sanatkarlarını bilgilendirmek amacıyla Mesleki Eğitim Merkezinde Hazırlanmıştır.
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
HARCAMA.
DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda Gecelik konaklama.
NİSAN 2016 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Levent ÖZGÜMÜ Ş Strateji Geli ş tirme Daire Ba ş kanı NİSAN 2016.
Tmmob makina mühendisleri odası ankara şubesi.
Ünite 1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
Periyodik Kontroller-Ölçümler
Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
6661 SAYILI KANUN İLE GELEN DESTEK ÖDEMESİ
REHBERLİK YÖNETMELİK 2014.
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
ARDAHAN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
Toplu Beslenme Sistemlerinde İş Güvenliği
İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ MEVZUATI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Sorumlu Müdür Yönetmeliği 07 Ocak 2006 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG)piyasasında görev alacak sorumlu müdürlerin yetki, sorumluluk veniteliklerinin belirlenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Madde 2- Bu Yönetmelik, sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasasında;dolum tesisleri ve otogaz istasyonlarında görev alacak sorumlu müdürlerinyetki, sorumluluk ve niteliklerine ilişkin düzenlemeleri kapsar.

Tanımlar MADDE 4 – Dolum tesisi: Dağıtıcının tescilli markası ve amblemini ve teknik düzenlemelere uygun tüplere veya sözleşme ile diğer bir dağıtıcının tescilli markası ve amblemini taşıyan ve teknik düzenlemelere uygun tüplere, otogaz ve dökme LPG'nin taşıma araçlarına doldurulduğu, boşaltıldığı, depolandığı ve teknik düzenlemelere göre kurulan ve çalışan bir dağıtıcıya ait tesisi,

Otogaz istasyonu: Dağıtıcı veya bunlarla tek elden satış sözleşmesi yapmış bayilerce ilgili mevzuata uygun (teknik, kalite ve güvenlik) olarak kurulup, dağıtıcının tescilli markası ve amblemi altında faaliyette bulunan ve esas itibarıyla motorlu araçların otogaz LPG, madeni yağ, temizlik ve ihtiyari olarak bakım ile kullanıcıların, tüplü LPG hariç, diğer asgari ihtiyaçlarını karşılayacak imkanları sunan akaryakıt istasyonu içinde veya müstakil olarak hizmet veren tesisleri, Sorumlu müdür belgesi: Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliğine bağlı ilgili meslek odası tarafından düzenlenen sorumlu müdürlük eğitimini başarı ile bitirenlere verilen belgeyi, ifade eder.

Sorumlu müdür çalıştırma zorunluluğu Madde 5- Dolum tesisi ve otogaz istasyonunda sorumlu müdür çalıştırılması zorunludur. Sorumlu müdürler, aynı il sınırları içerisinde en fazla beş otogaz istasyonunda görev alabilir. Dolum tesislerinde görev alacak sorumlu müdürler, başka bir dolum tesisi veya otogaz istasyonunda görev alamazlar.

Sorumlu müdür olacak kişilerde aranacak şartlar Madde 6- Sorumlu müdür olacak kişilerde; a) Makine, kimya, çevre ve petrol mühendisliği dallarından birinineğitimini almış olmak, b) Sorumlu müdür belgesi sahibi olmak, c) Görevin gereklerini yerine getirmesini engelleyecek sağlık engelibulunmamak, şartları aranır.

Sorumlu müdürlerin yükümlülükleri Madde 7- Sorumlu müdürler; a) Dolum tesisi veya otogaz istasyonunun ilgili mevzuata uygun olarakemniyetli ve hizmet sürekliliğini aksatmayacak şekilde çalışmasını sağlamak, b) Personelin görev, yetki ve sorumluluklarını belirleyerek organizasyonşemasını oluşturmak, c) Personelin periyodik olarak eğitimini sağlamak, d) Dolum tesisi veya otogaz istasyonunda güvenlik ve diğer uyarıcılevhaların asılmasını sağlamak, e) Otogaz istasyonunda LPG tüpü dolumu ve satışı yaptırmamak, LPG tüpü dolumuna yarayan hiçbir alet, makine ve teçhizatı istasyon dahilinde bulundurmamak,

Sorumlu müdürlerin yükümlülükleri f) Dolum tesisinde dağıtıcının veya dağıtıcı ile aralarında dolumanlaşması bulunan diğer dağıtıcı veya dağıtıcıların amblemini taşıyan teknikdüzenlemelere uygun LPG tüpleri dışında kalan tüplere dolum yapılmasına izinvermemek, g) Kötüniyet veya tehlikeli eylem sonucunu doğuracak her türlü eylem veişlemden özenle kaçınmak, bunların oluşumunun engellenmesi için her türlütedbiri almak, h) Dolum tesisi veya otogaz istasyonunda bulunan makine ve teçhizatınbakımlarının, kalibrasyon işlemlerinin, katodik ve elektrik koruma testlerinindüzenli aralıklar ile zamanında ve doğru olarak yaptırılmasını sağlamak,

Sorumlu müdürlerin yükümlülükleri ı) Yasal düzenlemeleri, teknolojik gelişmeleri, piyasa faaliyetlerinitakip etmek, dolum tesisi veya otogaz istasyonu sahiplerini ve diğer personeligerek yazılı, gerekse sözlü olarak bilgilendirerek koordinasyonu sağlamak, j) Görevi ile ilgili bilgi, belge ve kayıtları düzenlemek ve muhafazaedilmesini sağlamak, ile yükümlüdür.

Sorumlu müdürlük görevinin sona ermesi a) Dolum tesisi veya otogaz istasyonlarındaki görevlerinden ayrılmaları yada görev değişikliği, b) Süresi dolan sorumlu müdür belgelerini yenilememeleri, c) İş akitlerinin feshi, d) Görevlerini yerine getirecek sağlık koşullarını kaybetmeleri, e) Sorumlu müdür belgelerinin iptal edilmesi, f) Tehlikeli eylem ve/veya kötüniyet kapsamında bulunan faaliyetleriçerisinde yer almaları, g) Beş adetten fazla otogaz istasyonunda çalıştıklarının tespiti, hallerinde görevleri sona erer.