BAŞKALARININ İNANÇLARINA HOŞGÖRÜLÜ OLMAK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
A TEMASI OKUL HEYECANIM
Advertisements

Nilüfer Değerler Eğitimi Projesi (Nildep)
AİLE VE AKRABALIK İLİŞKİLERİ
HZ. MUHAMMED GÜVENİLİR BİR İNSANDI
- Hz. Muhammed Çalışmayı Severdi
- Bilgi Taassubu Önler BİLGİ TAASSUBU ÖNLER.
DİLEK ve DUALARIMIZDA DİNİ İFADELER
İBADET - TEMİZLİK İLİŞKİSİ
KUR’AN AKLIMIZI KULLANMAMIZI İSTER
4. SINIF 1. ÜNİTE 1.5. SELAMLAŞMA
İlköğretim DKAB Dersi 4. Sınıf 5. Ünite Sunusu
Saygıdeğer Mesai Arkadaşlarım ve İlimizin güzide Basın Mensupları 2013 yılından beri bugüne kadar büyük bir onur ve gururla yürüttüğüm Karabük Defterdarlığı.
Temel Eğitici Nitelikleri
KÜRESEL ORTAM:BÖLGELER VE ÜLKELER
BURSA-Mustafakemalpaşa Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni
PEYGAMBERLERE VE İLAHİ KİTAPLARA İMAN
DİN KÜLTÜRÜ PERFORMANS ÖDEVİ
DİN ANLAYIŞINDAKİ YORUM FARKLILIKLARININ SEBEPLERİ
ÖĞRENME ALANI: DEĞERLER VE AHLAK 9. SINIF 5. ÜNİTE DEĞERLER
FATİH GÜRE Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
Hoşgörü, her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiği kadar hoş görme durumudur. Hoşgörülü olabilmek için insanın öncelikle karşısındakini anlaması, ona.
2. Ünite: İslam’da İman Esasları
BUDİZM GÜNÜMÜZDE YAŞAYAN DİNLERİ TANIYALIM
DİN NİÇİN EVRENSEL BİR GERÇEKLİKTİR?
AİLEM VE DİN pedagojiformasyon.com.
İNSANIN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İHTİYACI
Aileye Karşı SEVGİ VE SAYGI
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ
ALLAHIN YARDIMINA GÜVENİRİM ÇALIŞIRIM,BAŞARIRIM
İnsan Hakları ve Özgürlükler
KUR’AN’ IN ANA KONULARI
DİNLER VE EVRENSEL ÖĞÜTLER
DEĞERLER EĞİTİMİ KİŞİLİK SAHİBİ OLMAK.
Aklın Dinî Sorumluluktaki Yeri ve Önemi
İslam dininin ilk dönemlerinde Müslümanlar sade bir hayat yaşıyorlardı
Çevreyi Korumak.
GÜNGÖREN ANADOLU LİSESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROGRAMI
İTİKADÎ MEZHEPLER İslam dininin ilk dönemlerinde Müslümanlar arasında itikadi konularda herhangi bir şüphe ve farklı düşünce bulunmuyordu.
İslam’da Bilginin Kaynakları
2. Nezaket.
Başkalarının İnançlarına Hoşgörülü Olmak
4. İyiliğe Karşılık Beklememek
Kur'an'da Bilgi Edinme Yolları
Peygamberlerin İnsanlardan Seçilmesinin Nedenleri
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
İNSANIN İRADESİ VE KADER Cüz'î irade: Allah tarafından insana verilen sınırlı seçme özgürlüğüne cüz'i irade denir. İnsan akıl sahibi olduğu için düşünce,
İnsanın Çabası: EMEK ve RIZIK
DEĞERLERİMİZ İYİLİK VE HOŞGÖRÜ
İSKENDERUN SAHİL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
SAYGI NE DİR?. SAYGI NE DİR? Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır . Saygı bir.
SAYGI.
HOŞGÖRÜ.
dİn kültürü ve ahlak bİlgİsİ
Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
3.1. İnsanın Özgürlüğü ve Sorumluluğu
İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR 7. SINIF 4. ÜNİTE
3.1. Güzel Söz Söyleyelim 3.2. Güzel Davranışlarda Bulunalım
BU DERSTE NELER İŞLEYECEĞİZ?
3. ÜNİTE: VAHYE DAYALI DİNLER
ORUÇ İBADETİ 7. SINIF 2. ÜNİTE RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ.
DİNLER ARASINDAKİ İLİŞKİ. Dinler arasındaki ilişkiler,küreselleşen dünyada son derece önemli ve lüzumlu bir konudur.Herkes,birbirini olduğu gibi kabul.
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
ZEKÂT; Kelime anlamı: ‘Artma, çoğalma, arınma ve bereket’
Kur’an-ı Kerim’in Belli Başlı Konuları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi.
İ slamda ibadetin amacı ve önemi. İ badetin insanlar için önemi nedir?  Kur’an-ı Kerim’in temel konularından biri de ibadettir. İbadet; Allah’a sevgi,
2.ÜNİTE: ZEKAT,HAC,KURBAN
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
Sunum transkripti:

BAŞKALARININ İNANÇLARINA HOŞGÖRÜLÜ OLMAK - Başkalarının İnançlarına Hoşgörülü Olmak BAŞKALARININ İNANÇLARINA HOŞGÖRÜLÜ OLMAK

Başkalarının İnançlarına Hoşgörülü Olmak * Her insanın kendine özgü bir inancı vardır. İnsanlar, inanç olarak benimsedikleri değerleri kutsal kabul ederler. Bu yüzden dinleri ve kutsal değerleri konusunda duyarlı davranırlar. * İnançlarımız bizce nasıl kutsal ve değerli ise başkalarının inançları da kendilerince aynı şekilde değerli ve önemlidir. Bizler inançlarımıza saygı gösterilmesini istiyorsak, başkalarının da inançlarına saygı göstermek zorundayız.

- Başkalarının İnançlarına Hoşgörülü Olmak * İslam dini insanların inanç ve yaşayışlarına hoşgörülü olunmasını, inanç konusunda hiç kimseye baskı yapılmamasını istemektedir. * İslam’a göre bir dine inanıp inanmama veya herhangi bir dini seçme, bireyin kendisine bırakılmıştır. Yüce Allah bu konuda şöyle buyurur: “Dinde hiçbir zorlama yoktur...” (Bakara Suresi 256. Ayet.) Dolayısıyla her insan inanç hürriyetine sahiptir. * Peygamberimiz de İslam dinini kabul ettirmek için insanlara herhangi bir baskı yapmamıştır. Onun daveti iyilik ve güzellikle olmuştur.

- Başkalarının İnançlarına Hoşgörülü Olmak * Farklı dinlerden topluluklar, Anadolu’da yüzyıllar boyunca birbirlerinin inançlarına ve değerlerine saygı göstererek yaşamışlardır. Farklı din ve inançların bir arada yaşamasının en güzel örneğini oluşturmuşlardır. * Günümüzde iletişim yaygınlaşmış, ülkeler birbirleriyle iyice kaynaşmıştır. Buna bağlı olarak farklı din ve inanç mensuplarının birbirleriyle olan ilişkileri de artmıştır. İnsanların bulundukları ülke ve ortamlarda kendi dinlerini ve inançlarını anlatıp paylaşmaları eskiye oranla daha fazlalaşmıştır.

- Başkalarının İnançlarına Hoşgörülü Olmak * İnsanlar din ve inanç hürriyetine sahiptir. Bunun için diğer din, örf ve âdetlere saygı göstermek gerekir. Çünkü başkalarının din, örf ve âdetlerine saygı göstermek insanları birbirlerine yaklaştırıp dünya barışına katkı sağlar. * Ancak misyonerlik faaliyetlerinin bir kısmının istismara yönelik olduğu da unutulmamalıdır. İnsanların zayıflıklarını kullanarak onları kandırmak ve bir görüşe körü körüne bağlamaya çalışmak doğru değildir.

- Başkalarının İnançlarına Hoşgörülü Olmak * Milletimiz hem kendi değerlerine sahip çıkmış hem de başkalarının değerlerine hoşgörüyle yaklaşmıştır. Atatürk milletimizin bu niteliğini şu sözüyle dile getirmiştir: “Hiçbir millet, milletimizden çok yabancı unsurların inanış ve ibadetlerine saygı göstermemiştir. Hatta denilebilir ki diğer din sahiplerinin dinine ve milletine saygılı olan tek millet bizim milletimizdir… İstanbul’un fethinden beri Müslüman olmayanların sahip kılındıkları bu geniş imtiyazlar milletimizin dinen ve siyaseten dünyanın en hoşgörülü ve iyiliksever bir milleti olduğunu kanıtlayan en açık delilidir.”