Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAYGI NE DİR?. SAYGI NE DİR? Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır . Saygı bir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAYGI NE DİR?. SAYGI NE DİR? Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır . Saygı bir."— Sunum transkripti:

1

2 SAYGI NE DİR?

3 Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır
Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır . Saygı bir kimsenin düşüncelerine , sözlerine ve davranışlarına , toplum içindeki itibarına ve inanılırlığına karşı duyulan bir hisdir. Aslında tarif ve tanımlanması zor bir deyimdir . Sevgi , inanma , güvenme , ahlakına kefil olma , yapacaklarından ve yapmayacaklarından emin olma , hoşnud olma gibi çok sayıda duyumun bir tek sözcükte ifade edilmesidir . Saygı bir kültürdür ve iki insan arasındaki “empathy “ yi işaret ettiği gibi bir aile içi yaşamını bir toplum yaşamını ve bir milletin yaşamını da çok önemli ölçülerde belirler . Saygı konuşma adabını , sosyal ve dini ritüelleri , sofra adabını , çalışma ve iş dünyasının kurallarını , giyim ve moda tarzlarını , cinsel yaşam rituellerini , kaybettiklerimizle olan ilişkilerimizi ve vecibelerimizi , vermiş olduğumuz ve bize verilmiş olan sözlerin bütününü düzenleyen çok anlamlı ve çok güçlü bir anahtar kelimedir . Saygı yaşamın ve insan olmanın gururudur .

4

5 Saygı, bir insana gösterilecek EN ASİL davranış şeklidir.

6

7 Saygı ve sevgi büyüklerle küçükler arasındaki uçurumu yok eden bir köprüdür.

8 لَيْس مِنَّا مَنْ لَمْ يَرْحَمْ صَغِيرَنَا وَيُوَقِّرْ كَبِيرَنَا “Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir” (Tirmizî, Birr, 15; Ebû Dâvûd, Edeb, 66)

9

10 Oğul ! Ananı, Atanı say ! Bereket büyüklerle beraberdir. (Osman Gazi)

11

12

13

14 Ana babanı sayarsan, oğlundan da saygı görürsün
Ana babanı sayarsan, oğlundan da saygı görürsün. Saygı ve sevginin bir arada bulunduğu toplumlar uzun ömürlü olur ve hiçbir zaman kargaşa içine düşmez. O toplumda saygı ve sevgi ne zaman kaybolur ise o zaman o toplum çöker. (Mevlana)

15 “Sen bakmasını bil de dikende gül gör, dikensiz gülü herkes görür.” Hz. Mevlana

16 “Ayıpsız dost arayan dostsuz kalır
“Ayıpsız dost arayan dostsuz kalır.” sözüyle de bu düşüncesini pekiştiren Mevlânâ, engin hoşgörü anlayışıyla farklı dil, din, inanç, meslek ve zümreye mensup her insanı dışlamadan, onların farklılıklarına saygı göstererek ve onlarla daima diyalog içinde kalarak yaşamaya gayret göstermiştir. Hz. Mevlana

17

18

19

20 Aynı zamanda doğaya’da saygılı olmalıyız!

21

22

23 İnsanların Saygısını Kazanmanın 10 Yolu…
1. Yaptığınız işte iyi olun 2. İnsanlara saygı gösterin 3. Söylediklerinizin arkasında durun 4.Eleştiriye açık olun 5. Kendinize saygılı davranın 6.Kendinizi profesyonelce yönlendirin 7. Kendinizi profesyonelce yönlendirin 8. İnandığınız şeyin arkasında durun 9. .Kendiniz olun 10. Başkaları için bir rol model olun

24 Büyüklere saygı hem dini hem de insani bir görevdir.

25 -HAZIRLAYAN- 10/B SINIFI


"SAYGI NE DİR?. SAYGI NE DİR? Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır . Saygı bir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları