Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KUR’AN AKLIMIZI KULLANMAMIZI İSTER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KUR’AN AKLIMIZI KULLANMAMIZI İSTER"— Sunum transkripti:

1 KUR’AN AKLIMIZI KULLANMAMIZI İSTER
- Kur’an Aklımızı Kullanmamızı İster KUR’AN AKLIMIZI KULLANMAMIZI İSTER

2 Kur’an Aklımızı Kullanmamızı İster
* Akla ve vicdana seslenen Kur’an-ı Kerim, birçok ayette insanları düşünmeye teşvik eder. Çünkü insan ancak düşünerek, aklını kullanarak doğruyu yanlıştan ve iyiyi kötüden ayırt edebilir.

3 - Kur’an Aklımızı Kullanmamızı İster
* Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de varlıkları nasıl yarattığını, evrene koyduğu düzeni, uyumu, hayatı ve ölümü, geçmişte yaşamış milletlerin başından geçmiş ibretlik olayları, meyvelerin, ekinlerin nasıl büyüyüp olgunlaştığını, insanın yaratılış amacını anlatıp insanı bunlar üzerinde düşünmeye çağırır. Çünkü insan, bunlar üzerinde düşündükçe Allah’ı daha iyi tanıyacak, kendi kusurlarını bilecek ve Allah’a olan imanı daha da artacaktır.

4 - Kur’an Aklımızı Kullanmamızı İster
“Şüphesiz, göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelişinde, insanlara yarar sağlayacak şeylerle denizde seyreden gemilerde, Allah’ın gökyüzünden indirip kendisiyle ölmüş toprağı dirilttiği yağmurda, yeryüzünde her çeşit canlıyı yaymasında, rüzgârları ve gökle yer arasındaki emre amade bulutları evirip çevirmesinde elbette düşünen bir topluluk için deliller vardır.” Bakara Suresi 164. Ayet.

5 “Yeryüzünde birbirine komşu kıtalar,
- Kur’an Aklımızı Kullanmamızı İster “Yeryüzünde birbirine komşu kıtalar, üzüm bağları, ekinler, bir kökten ve çeşitli köklerden dallanmış hurma ağaçları vardır. Bunların hepsi bir su ile sulanır. (Böyle iken) yemişlerinde onların bir kısmını bir kısmına üstün kılarız. İşte bunlarda akıllarını kullanan bir toplum için ibretler vardır.” Rad Suresi 4. Ayet.

6 - Kur’an Aklımızı Kullanmamızı İster
“Düşünesiniz diye Allah size ayetlerini böyle açıklamaktadır.” Bakara Suresi 242. Ayet. “Bizim, onlardan önce nice nesilleri helâk etmiş olmamız kendilerini yola getirmedi mi? Hâlbuki onların yurtlarında gezip dolaşırlar. Bunda, elbette ki akıl sahipleri için nice ibretler vardır.” Taha Suresi 128. Ayet.

7 - Kur’an Aklımızı Kullanmamızı İster
“Bilin ki Allah, ölümünden sonra yeryüzünü canlandırıyor. Düşünesiniz diye gerçekten, size ayetleri açıkladık.” Hadid Suresi 17. Ayet. “Biz, hakikaten insanoğlunu şan ve şeref sahibi kıldık. Onları, (çeşitli nakil vasıtaları ile) karada ve denizde taşıdık; kendilerine güzel güzel rızıklar verdik; yine onları, yarattıklarımızın birçoğundan cidden üstün kıldık.” İsra Suresi 70. Ayet.

8 - Kur’an Aklımızı Kullanmamızı İster
* İnsanı sürekli düşünmeye sevk eden Kur’an’ın bu çağrısına kayıtsız kalmayalım. Allah’ın yarattığı varlıklar üzerinde çokça düşünüp onun yüceliğini ve gücünün sonsuzluğunu anlamaya çalışalım.


"KUR’AN AKLIMIZI KULLANMAMIZI İSTER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları