Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DİNLER ARASINDAKİ İLİŞKİ. Dinler arasındaki ilişkiler,küreselleşen dünyada son derece önemli ve lüzumlu bir konudur.Herkes,birbirini olduğu gibi kabul.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DİNLER ARASINDAKİ İLİŞKİ. Dinler arasındaki ilişkiler,küreselleşen dünyada son derece önemli ve lüzumlu bir konudur.Herkes,birbirini olduğu gibi kabul."— Sunum transkripti:

1 DİNLER ARASINDAKİ İLİŞKİ

2 Dinler arasındaki ilişkiler,küreselleşen dünyada son derece önemli ve lüzumlu bir konudur.Herkes,birbirini olduğu gibi kabul etmeli,birbirlerinin inançlarına saygı göstermelidir.Farklı din ve kültürlerden insanların birbirlerini tanımaları ve ortak sorunlar için çözüm üretmeleri, görüş alış verisinde bulunmaları birlikte ve barış içinde yaşamaya büyük katkı sağlayacaktır.

3 Dinler arasındaki ilişkiler, diğer insanlarla yakınlaşmayı hem teorik hem de pratik alanda hızlandıracak ve çok kültürlü ortamlarda kültürel farklılıkların izah edilip anlaşılmasına somut imkanlar sağlayabilecektir. Zira bu farklılıklar ancak dinlerle ve öteki kültürlerle yakın ve karşılıklı ilişkiye girmekle bilinebilir.

4 Dinler arası ilişkiler, din mensuplarını kendi inançlarını diğer insanlara anlatabilmelerine imkân tanır. İnsanlar, inanç özgürlüğüne saygı duyarak iyi niyetle yapılacak her türlü sosyal, ekonomik, kültürel ve dini dayanışmalara ve dinler arası ilişkilere katkı sağlamalıdırlar.

5 Misyoner karakterdeki dinler arası işbirlikleri yakınlaşmalar ”diyalog çağı” denen günümüzde daha fazla hissedilmektedir. Öyle ki artık dinlerarası diyalog kelimesi daha yüksek sesle dile getirilirken misyonerlik ise daha yumuşak bir tonla adeta mırıldanılmaktadır. Bunun sonucunda diyalog bazen misyonun yerini almakta bazen de misyon erliğin bir safhası olabilmektedir.. Ancak yine de iki kelimeyi farklı ama yan yana doğru yerlerinde kullanmak isteyenler çoğunluktadır. Dinlerarası ilişkilerle ilgilenen uzmanlara göre “diyalog, farklı dinlere mensup insanların inançlarını ve düşüncelerini birbirlerine zorla kabulettirme yolunu seçmeksizin eşitlik, hoşgörü, doğruluk, samimiyet, sevgi ve saygılı bir iyi niyet içinde ortak olan veya olmayan bir meselede barış, hürriyet ve açıklık atmosferinde, ötekini öğrenmek, bilmek, tanımak, dinlemek ve anlamak maksadıyla, karşılıklı konuşabilmelerini, işbirliğine gidebilmelerini, birlikte yaşayabilmelerini ve birbirlerini tecrübe edip hatta uzlaşabilmelerini sağlayan bir karşılaşmadır”. Dinlerarası Diyalog-Misyonerlik İlişkisi

6

7  “Tarihin gelecekteki seyrinin; bugünkü neslin ilim ve din arasındaki ilişkiler hakkında vereceği karara bağlı olduğunu iddia etmek, bir mübalâğa sayılmaz.” (A. N. Whitehead)

8


"DİNLER ARASINDAKİ İLİŞKİ. Dinler arasındaki ilişkiler,küreselleşen dünyada son derece önemli ve lüzumlu bir konudur.Herkes,birbirini olduğu gibi kabul." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları