Hazırlayan: Cihan UĞUR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
WORD 2010 KULLANIMI (GİRİŞ)
Advertisements

Microsoft Office Word.
Bilgilerimi sunuyorum
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
ŞAHİN AKDAĞ.
HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL , RESİM EKLEME TABLO EKLEME
Power Point’a Resim Nesneleri Ekleme ve Kullanma
DERS : ENTEGRE OFİS KONU : POWERPOİNT MENÜLERİ VE ALT MENÜLERİNİN AÇIKLANMASI.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Bilgi işlem Daire Başkanlığı
WORD ÖZET WORD’ü başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Word Yeni paragrafa başlarken ENTER tuşu kullanılır.
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Kelime İşlemci Programı
Microsoft Word’de Sayfayı Düzenleme
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ MUHASEBE FİNANSMAN ALANI OFİS PROGRAMLARI DERSİ 1. KELİME İŞLEMCİ MODÜLÜ.
BDEM105 Ünite 5: Word
Bilgisayar Uygulamaları II
MICROSOFT OFFICE.
MİCROSOFT WORD KELİME İŞLEMCİ
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Bilgisayarda Ofis Programları
Bilgisayarda Ofis Programları
Bilgisayarda Ofis Programları
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
GİRİŞBÖLÜMÜNÜ ANLATMA
Bilgisayarda Ofis Programları
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
Temel Bilgi Teknolojileri
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
Temel Bilgi Teknolojileri
WORD 2010’DA PARAGRAF AYARLARI
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
MICROSOFT WORD ŞEYMA ŞAFAK
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
TEMEL BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
Word Programı.
MICROSOFT OFFICE WORD 2007.
Az kullanılan ögeler menüden kaldırılabilir. Kısayollar yaratılabilir.
MİCROSOFT WORD.
WORD WORD UYGULAMA.
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I
KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI
Mühendislikte Bilgisayar Uygulamaları Mustafa Öztürk.
C) BELGE DENETİMİ.
1 / 35 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – KELİME İŞLEMCİ- III Ünite 3 Kelime İşlemci – III (Microsoft Word) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
MS WORD Kullanımı OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER
TEMEL BİLGİSAYAR DERSİ Fen Fakültesi, Fizik Bölümü
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
Modül 5 WORD 2010 KULLANIMI  OFFICE DÜĞMESİ  HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU  MENÜLER  ŞEKİL, RESİM EKLEME  TABLO EKLEME  ETKİNLİKLER.
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
WORD KULLANIMI Sayfaya sütun ve satırların oluşturduğu hücrelerden oluşan bir tablo eklememizi sağlar. TABLO EKLEMEK.
Word Programı.
WORD KULLANIMI Office Word Programı ile çalışma sayfamıza  Yazı yazabilir,  Yazılarımızın görünümlerini değiştirebilir,  Tablolar oluşturabilir,  Resim.
Microsoft Office Word.
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
MİCROSOFT WORD KELİME İŞLEMCİ
KELİME İŞLEMCİLER (Bölüm 2)
2. OFİS PROGRAMLARI (WORD)
4. OFİS PROGRAMLARI (POWERPOINT)
Sunum transkripti:

Hazırlayan: Cihan UĞUR Microsoft Word Hazırlayan: Cihan UĞUR

Word Nedir? Microsoft Word gelişmiş bir kelime işlemci uygulamasıdır. Word ile dilekçe, mektup, kitap, dergi, bildiri gibi bir çok yayın kolayca hazırlanabilir. Çoklu geri alma ve yineleme işlemleri ve otomatik kurtarma seçenekleri ile zamandan tasarruf sağlar. Gelişmiş metin efektleri sunan Wordart desteği ve küçük resim galerisi ile belgelerinizi daha etkili hale getirebilirsiniz.

Araç Çubukları Menü Çubuğu Microsoft Word 2003 Microsoft Word’e başladığınızda, belge penceresinde yeni (ve boş) bir belge görünür. Belge penceresi daktilodaki bir sayfa kağıdın Word’deki eşdeğeri, metin yazılacak yerdir. Görev Bölmesi Durum Çubuğu

Sekmeler Şerit Microsoft Word 2007 Yakınlaştırma Ayarı Durum Çubuğu

Office Fluent Arabirimi ve Şerit Office Fluent kullanıcı arabiriminde, geleneksel menülerin ve araç çubuklarının yerini, komutları bir dizi sekmede düzenlenmiş halde sunan bir aygıt olarak Şerit almıştır. Şerit üzerindeki sekmeler, uygulamalardaki görev alanlarının her biri için en uygun komutları görüntüler. Word 2007'de sekmeler, resim ve tablo gibi nesneler ekleme, sayfa düzeni hazırlama, başvurularla çalışma, posta yazışmaları yapma ve gözden geçirme gibi etkinliklere yönelik komutları gruplandırır. Giriş sekmesi en sık kullanılan komutlara kolay erişim sağlar.

Office Düğmesi Microsoft Office Düğmesi, kullanıcıların açma, kaydetme, yazdırma, gönderme gibi özellikleri bulabilmesini sağlar.

Cetvel Cetvel üzerinde, satır girintilerini, sekme duraklarını ve sayfanın cm cinsinden genişlik ve yüksekliğini ayarlayan simgeler bulunur. Yatay Cetvel Dikey Cetvel

Cetvel: Girinti Ayarları İlk satır girintisi Sağ girinti Sol girinti Cetvel üzerinden paragrafların başlama ve bitiş noktalarını ayarladığımız kaydırma araçlarıdır.

Metin Seçme ve Düzenleme Metin, fare ile tıklayıp sürükleyerek veya, Klavyedeki Shift tuşuna basılı tutarak ok tuşları ile seçilebilir. Artık, seçilen metin üzerinde biçimlendirme veya düzenleme yapabilirsiniz.

Gelişmiş Seçim Fare imleci sayfanın sol boşluğunda iken; Tek tıklama, satır seçer, Çift tıklama, paragraf seçer, Üç tıklama, tüm belgeyi seçer. Ctrl tuşuna basılı tutup tıklayarak cümleyi seçebilirsiniz. Alt tuşuna basılı tutarak dikdörtgensel seçim yapabilirsiniz.

Standart Araç Çubuğu Yinele Geri Al Kaydet Yapıştır Yakınlaştır Dosya Aç Kopyala Yeni Boş Belge Kes Standart araç çubuğunda dosya işlemleri, pano işlemleri, sütun, tablo ve grafik ekleme gibi düğmeler bulunur. Word 2007’de standart araç çubuğu küçültülmüş ve en çok kullanılan işlevlerin düğmeleri gösterilmiştir.

Biçimlendirme Araç Çubuğu Biçimlendirme araç çubuğunda, seçili metni biçimlendirmek için kullanabileceğimiz düğmeler ve listeler bulunmaktadır. Araç Çubuğu Seçenekleri düğmesine tıklayarak gizli olan düğmeleri görebilirsiniz.

Stiller ve Biçimlendirme Stiller ve biçimlendirme kullanarak, önceden oluşturduğunuz yazı biçimlerini yeni yazılarınıza kolayca uygulayabilirsiniz. Biçimlendirmek istediğiniz metni seçerek araç çubuğundan stilini seçin.

Yazıtipi ve Yazıtipi Boyutu Yazı Tipini Değiştirmek Metni seçiniz. Yazı Tipi listesi Biçimlendirme araç çubuğunun sol tarafındadır. Bu listeyi görebilmek için Yazı Tipi liste kutusunun sağ tarafındaki aşağı ok simgesine tıklayınız. Listeden bir yazı tipi seçiniz. Yazı Tipi Boyutunu Değiştirmek Yazı Tipi Boyutu liste kutusunun sağ tarafındaki aşağı ok simgesine tıklayınız. Listeden bir yazı tipi boyutu seçiniz.

Kalın, İtalik, Altı Çizili Metni Kalınlaştırmak (Koyu Yapmak) Ctrl + K Metni İtalik (Sağa Doğru Yatık) Yapmak Ctrl + T Metni Altı Çizili Yapmak Ctrl + Shift + A

Sola, Ortaya, Sağa Hizala, Yasla Bir paragrafı sola hizalamak için Ctrl + L Bir paragrafı ortalamak için Ctrl + R Bir paragrafı sağa hizalamak için Ctrl + G Bir paragrafı iki yana yaslamak için Ctrl + D düğmelerine basmanız yeterlidir.

Satır Aralığı 1,5 Satır Aralığı Tek Satır Aralığı Bir paragraftaki satırların birbirine dikey uzaklığını ayarlar. 1,5 Satır Aralığı Tek Satır Aralığı

BÜYÜK / Küçük Harf Değiştir Seçili metni BÜYÜK – küçük – İlk Harfleri Büyük yapmak için Shift+F3 kısayolunu kullanabilirsiniz.

Madde İşaretleri ve Numaralandırma Liste halindeki metinleri işaretli veya numaralandırılmış olarak gösterir.

Girintiyi Azalt / Artır Paragrafların sol girintisini azaltır veya artırır. Girintiyi Azalt Girintiyi Artır

Kenarlıklar Bir metin, tablo veya şekle kenarlık ekler. Tüm Dış Kenarlık İç Kenarlık Yatay Çizgi Alt Kenarlık

Vurgu Rengi / Yazı Rengi Bir metne vurgu rengi vermek veya metnin rengini değiştirmek için kullanılan düğmelerdir. Yazı Rengi Vurgu Rengi

Yazıtipi Ayarları Yazıtiplerine ait tüm ayarları tek bir pencere üzerinde yapabilmemizi sağlar. Sağ Tuşa Tıklayıp;

Paragraf Ayarları Paragraflara ait tüm ayarları tek bir pencere üzerinde yapabilmemizi sağlar. Sağ Tuşa Tıklayıp;

Başlangıcı Büyüt

Göster / Gizle Görünmeyen karakterleri çeşitli simgelerle görmemizi sağlar.

Biçim Boyacısı Standart Araç Çubuğu Seçilen metnin biçimini bir başka metne aktarmamızı sağlar. Önce biçimi alınacak metin seçilir Biçim boyacısına tıklanır Biçimlendirilecek metin seçilir

Kişiselleştirilmiş Menüler Word menüleri ilk açıldığında en çok kullanılan seçenekleri gösterir. En alttaki ok işaretine tıklayınca menüdeki tüm seçenekler gösterilir.

Düzen  Bul / Değiştir Kısayol Ctrl + F F3 Metin arama ve bulunan sonuçları değiştirme olanağı sağlar. Kısayol Ctrl + F F3

Düzen  Değiştir Kısayol Ctrl + H

Ekle  Resim Ekle menüsündeki Resim başlığı altından; Küçük Resim (Galeri) Dosyadan Resim Tarayıcıdan veya Kameradan Görüntü Çizim, Otomatik Şekil WordArt Şema, Grafik gibi nesneler ekleyebiliriz.

Resim Araç Çubuğu Bir resim üzerine tıkladığınızda ekrana gelen araç çubuğudur. Görünüm  Araç Çubukları  Resim tıklanarak da açılabilir.

Resim  Kırp Resimleri kenarlarından kırparak sadece istediğimiz kısmının kalmasını sağlayabiliriz.

Resim Kenarlığı Resimlerin kenarlarına çerçeve eklemek için kullanabilirsiniz.

Resim Konumu (Metin Kaydırma) Resimlerin metin ile hizalama ayarlarını bu seçenek ile yapabilirsiniz.

Metin Kutusu Ekle  Metin Kutusu belgenin herhangi bir yerine taşıyabileceğiniz metin içeren kutu ekler. Tıkladıktan sonra fare ile dikdörtgensel bir alan işaretlemelisiniz.

WordArt WordArt, önceden hazırlanmış stilleriyle biçimini değiştirebileceğiniz efektli yazılar eklemenizi sağlar.

Simge Eklemek Ekle  Simge menüsünden klavyede bulamadığınız simgeleri ekleyebilirsiniz.

Tablo Eklemek

Tablo  Ekle

Tablo  Sil

Tablo Araç Çubuğu Görünüm  Araç Çubukları  Tablolar ve Kenarlıklar araç çubuğunu açarak tablo araçlarına ulaşabilirsiniz. Word 2007’de ise bir tablo ile çalışırken Tasarım ve Düzen sekmeleriyle aynı araçlara ulaşabilirsiniz.

Otomatik Sığdır Hücrelere sığmayan yazıları sığdırmak veya hücre boyutlarını sabitlemek için…

Sırala Metinleri alfabetik, sayısal veya tarihi sıraya koymak için kullanabilirsiniz.

Hücre Hizalama Tablo içindeki hücrenin hizalama ayarlarını değiştirmek için; Hücre içinde sağ tıklanır, Açılan menüden hizalama yapılır.

Sayfa Yapısı ve Kenar Boşlukları Dikey/Yatay Yönlendirme

Sayfa Boyutu

Sayfa Kenarlığı

Sütunlar

Sekmeler Sol Sekme Orta Sekme Sağ Sekme Ondalık Sekme

Farklı Kaydet Word 2007’de hazırladığınız bir belgenin eski Word sürümlerinde de açılabilmesi için; Word 97 – 2003 Belgesi olarak kaydetmelisiniz! Belgenizi PDF veya XPS formatında kaydederek diğer kelime işlemcilerde de açılabilmesini sağlayabilirsiniz.