Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİCROSOFT WORD KELİME İŞLEMCİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİCROSOFT WORD KELİME İŞLEMCİ"— Sunum transkripti:

1 MİCROSOFT WORD KELİME İŞLEMCİ
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ENFORMATİK BÖLÜMÜ

2 Giriş Bilgisayarlar insan yaşamına girmeden önce yazı, mektup, kitap, makale gibi dokümanlar, daktilo ve benzeri yazım araçları kullanarak hazırlanırdı. Artık günümüzde bilgisayarların yoğun bir şekilde devreye girmesi ile, bilgisayarlar da yazı yazmak ve doküman almak şeklinde kullanılmaya başlamıştır. Daha önce bilgisayarlar da editör (Kelime İşlem) programı olarak WORDSTAR(WS), PROFESSIONAL WRITE (PW) ve WORD PERFECT (WP) gibi kelime işlem programları kullanılıyordu. Bu programlar günümüzde de hala kullanılmaktadır. Ancak yeni kelime işlem programlarının piyasaya sürülmesi ve daha etkin yazım özelliklerinin olması yeni kelime işlem programlarının kullanımını arttırmıştır.

3 Kelime İşlemci Manyetik ortamda, kelimeler, metinler üzerinde yapılan her türlü düzeltme, ekleme,silme veya taşıma, kelime işlem işlevini ifade eder. Kelime işlem kullanımı ise kelime işlemci yani kelime işlem programı yardımıyla kelime işlem işlevini gerçekleştirmektir. Kelime işlem kullanımında, program kullanımı söz konusudur. Kelime işlem programlarında, metinler ve sözcükler genellikle klavyeden girilir. Klavyeden girilen bilgiler bilgisayar ekranında görsel olarak izlenebilir. Ekranda görülenler o anda bilgisayarın ana belleğinde (main memory) geçici olarak yer alır.Ana bellekteki yazıları yardımcı bellek olarak betimlenen disk veya disket birimlerine, dosya adı verilerek kaydetmek gerekir. O anda, ana bellekte olan veya daha önceden manyetik ortama kaydedilen dosyaların istenildiği zaman kağıda dökümleri alınabilir.

4 Giriş - Pano Başlat çubuğu üzerinde Office Düğmesi bulunur. Dosya menüsü komutlarını içerir.

5 Hızlı Erişim Araç Çubuğu
Başlat çubuğu üzerinde Hızlı Erişim Araç Çubuğu bulunur. Sıklıkla kullandığımız komutları içerir. Yandaki gibi işaretleyerek ya da işareti kaldırarak bu çubuğu düzenleyebiliriz.

6 Giriş - Pano Giriş sekmesindeki ilk grub Pano grubudur.
Kes, kopyala, yapıştır komutlarını kullanarak metni taşıyabilir ya da kopyalayabiliriz. Biçim boyacısı, var olan biçimi başka bir yere aktarmada kullanılır.

7 Giriş – Yazı Tipi Belgemizde kullanacağımız yazı tipini, stilini, boyutunu, alt simge, üst simge, dolgu rengi, yazı tipi rengi, yazı tipi boyutunu artırmaya yarayacak düğmeler vardır.

8 Giriş – Alt ve Üst Simge Belgemizde kullanacağımız yazı, alt simge, üst simge ekleyebiliriz.

9 Giriş - Hizalama Seçilen metni hizalama işlemlerinde kullanılır.

10 Giriş - Listeler Oluşturmak
Madde İşaretleri Numaralandırma Çok Düzeyli Liste

11 Ekle – Üstbilgi, Altbilgi
Sayfalarınıza belgenizden bağımsız Üstbilgi ya da Altbilgi ekleyebilirsiniz.

12 Ekle – Üstbilgi, Altbilgi

13 Ekle - Resim Çalışma sayfamıza bilgisayarımızda bulunan resimlerden ekleyebiliriz.

14 Ekle - Küçük Resim

15 Ekle - Küçük Resim

16 Ekle - Küçük Resim Çalışma sayfamıza ofisin kendi galerisinde bulunan küçük resimlerden ekleyebiliriz.

17 Ekle - Şekiller

18 Ekle - Şekiller

19 Ekle – WordArt

20 Ekle – Başlangıcı Büyüt
Word'ün "Biçim" menüsü altında daha çok gazete ve dergilerde kullanılan çok güzel bir özelliktir. Bu özellik sayesinde metnin başlangıç harfinin boyutunu, metinden uzaklığını yazıtipini ve stilini belirleyebiliyoruz.

21 Ekle – Başlangıcı Büyüt

22 Ekle – Simge

23 Sayfa Düzeni - Filigran

24 Sayfa Düzeni - Kenarlıklar

25 Sayfa Düzeni - Kenarlıklar

26 Sayfa Düzeni - Filigran

27 Sayfa Düzeni – Sayfa Rengi

28 Tablolar Yazı yazarken işinizi kolaylaştıracak tablolar oluşturun.Bir metnin içerisinde tablo kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Uygun satır ve sütunda tablolar oluşturun. Artık yapmanız gereken, sadece tabloyu oluşturan hücreler içerisine istediğiniz metni girmektir.

29 Tablolar Tablo içindeki metnin yönü değiştirilebilir, hücre içinde hizalanabilir, otomatik sığdırma işlemleri yapılabilir.

30 Tablolar

31 Tablolar


"MİCROSOFT WORD KELİME İŞLEMCİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları