İhtiyaçların Toplu Alım Yöntemleri ile Karşılanması

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
31 Aralık 2008 Tarih ve sayılı (7
Advertisements

Strateji Geliştirme Başkanlığı
Kamu özel ortaklığı nedir ?
İHALEYE KATILMADA YETERLİK KURALLARI 1- EKONOMİK VE MALÎ YETERLİK 2- MESLEKİ VE TEKNİK YETERLİK.
DEREBUCAK SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI
Çorum İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği
AŞIRI DÜŞÜK SORGULAMASI
TÜRKİYE TIBBİ CİHAZ TEDARİKÇİ PROBLEMLERİ
SAYILI KAMU İHALE KANUNU İLE KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Şikayet Sistemine Etkileri Nisan 2009 ANTALYA.
(e-ihale) -EKAP İlişkisi (e İhaleye Hazırlık Aşaması)
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Çerçeve Anlaşmalar ve Toplu Alımlar.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK REFORMU İŞVEREN İŞLEMLERİ SELAMİ GÖZ ŞUBAT/ 2013.
SAĞLIK BAKANLIĞI UYGULAMALARI. SAĞLIK BAKANLIĞI UYGULAMALARI.
Devlet hastanelerinde Laparoskopi de sıkıntılarımız ve beklentilerimiz
İhale /Onayı/İlanı/Davet İşlemleri
Hakan KARAGÖZ– Daire Başkanı
Finansal Planlama Birimi Sorumlusu HOŞGELDİNİZ
DEFTERDARLAR ÇALIŞMA TOPLANTISI
KARNE GÖSTERGELERİ VE HESAPLAMA YÖNTEMLERİ MALİ KRİTERLER
E-İhale, Elektronik İhale veya Online İhale sistemi B2B (şirketler arası ticaret) alanında kullanılan bir satınalma yöntemidir. Bir Alıcı şirketin ve.
4734 Sayılı KAMU İHALE KANUNU.
Yatan Hasta Maliyet Analiz Uygulamaları
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Tıbbi Malzeme ve Stok Yönetimi
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
ÜLKEMİZDE YATAKLI TEDAVİ KURUMLARININ İLAÇ İHALELERİNİN İŞLEYİŞİNDE ve ÖDEMELERDE YAŞANMAKTA OLAN TEMEL UYGULAMA SIKINTILARINI VE ÖNERİLERİMİZİ ARZ EDERİZ.
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
HARCAMA YETKİLİSİ Harcama yetkilisi kimdir?
TIBBİ MALZEME YÖNETİMİ
ÖZEL SEKTÖR GÖZÜYLE SAĞLIK ALANINDA ÜRETİM VE GELECEĞE İLİŞKİN ÖNGÖRÜLER SEİS Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR.
2009 / 23 Sayılı Genelge 2009 / 45 Sayılı Genelge 2009 / 63 Sayılı Genelge 2010 / 37 Sayılı Genelge 2010 / 49 Sayılı Genelge.
Çerçeve Anlaşma İhaleleri (Sektör Toplantıları)
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
Kıyı ve kumsallarımızda günübirlik tesis düzenlemeleri Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi İztuzu kumsalı İlandan önce İlandan sonra
TIBBİ MALZEME YÖNETİMİ & ÖSS Kasım SASDER Dr. Halit Başkaya.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
HASTANELERİMİZDE AKILCI STOK YÖNETİMİ
HASTANE İÇİ YÖNETİM ORGANİZASYONU
Strateji Geliştirme Başkanlığı
D.E.Ü. Uygulama ve Araştırma Hastanesi
4737 SAYILI KAMU İHALE KANUNU BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler
İL STOK HAVUZU VE İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI 2009/45 SIRA NOLU GENELGE Hakan KARAGÖZ Şube Müdürü.
DOĞRUDAN TEMİN Zafer BIYIK 2015 MAYIS
TEDARİK SÜRECİ UYGULAMALARI
MART - NİSAN 2015 / NEVŞEHİR 1/21 İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI.
YETKİNLİKLERİNİ ARTIRMA EĞİTİMİ
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
DOĞRUDAN TEMİN 22 (abc).
AÇIK İHALE USULÜ İŞ AKIŞ SÜRECİ
1 PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI.
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN
FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI tarihli ve sayılı Makam Oluru ile Genel Sekreterlikler bünyesinde «Fatura İnceleme.
İHALE KOMİSYONLARININ KURULMASI, GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
KASIM 2015 / İSTANBUL 1/21 İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI.
KASIM 2015 / İSTANBUL 1/21 İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI.
KASIM 2015 / İSTANBUL İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI BURHAN ORMANOĞLU İç Denetim Birimi Başkanı 1/32.
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Slayt ile ilgili görülen hataları, soru ve önerilerinizi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı.
HARCAMA.
1 İhale Usulleri Arasından Çıkarılan Doğrudan Temin Yönteminin Usulsüzlük ve Yolsuzluk Riskine Etkisi Danışman : Başbakanlık Başmüfettişi R. Bülent TARHAN.
2  Genel Müdürlük personelinin izin, terfi, atama, emeklilik, sağlık hizmetleri, maaş, geçici görev yollukları ve diğer özlük hakları ile ilgili işlemleri.
GAZİ ÜNİ. FİZİKİ ALANLARI G.Ü. STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2.
Satın alma Süreci / Kamu Satın alma Süreci
Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı
Sunum transkripti:

İhtiyaçların Toplu Alım Yöntemleri ile Karşılanması T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı İhtiyaçların Toplu Alım Yöntemleri ile Karşılanması

Sağlık Bakanlığı Uygulamaları İlaç ve Tıbbi Malzeme İhtiyaçlarının İl Düzeyinde Yapılacak Çerçeve Anlaşmalarla veya Toplu Alımlarla Karşılanması, Bazı Kurumların Laboratuar Hizmet Sunumuna Yönelik İhtiyaçlarının İl Düzeyinde Yapılacak İhalelerle Karşılanması, Düşük Bütçeli ve Satın Alması Kapasitesi Yetersiz Kurumların İhtiyaçlarının Büyük Hastanelerce Karşılanması

PEKİ NEDEN TOPLU ALIM İdari Kapasitenin (Satın Alma Yönü İle) Artırılması Toplu Satın Alma Gücünün Kullanılarak Maliyetlerin Düşürülmesi Rekabete Açık Ortak Teknik Şartnameler İhaleye Katılım Maliyetlerinin Düşürülmesi

PEKİ NEDEN ÇERÇEVE ANLAŞMA Sağlıklı Stok Yönetimi İçin En Uygun Alım Yöntemi Hızlı Ve Etkin Bir Satın Alma Yöntemi (Acil Alım Yöntemi Değildir.) Toplu Satın Almalar İçin Uygun Bir Satın Alma Yöntemi Arz Güvenliğinin Sağlanması İhaleye Katılım Maliyetini Düşürür

MEVCUT DURUM VE RAKAMLAR

Çerçeve Anlaşmalar ve Toplu Alımlar İlgili Düzenlemeler: 2009/45 sıra nolu Genelge 2009/71 sıra nolu Genelge 2011/27 sıra nolu Genelge 98 Adet Merkezi Satın Alma Birimi 30 İlde Sağlık Müdürlüklerinde 51 İlde Hastanelerde

05.04.2011 Tarihli 2011/27 Sıra Nolu Genelge Genelge kapsamındaki ihtiyaçlar TOPLU ÇERÇEVE ANLAŞMALAR veya TOPLU ALIMLARLA Karşılanabilecektir. Ayrıca Toplu Münferit Sözleşmeler Yapılabilecektir.

Toplu Alımlarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar İhale Yetkilisi Merkezi Satın Alma Biriminin kurulduğu birimin yöneticisidir. Toplu alımlarda ihtiyaçlar ürün bazında birleştirilerek ihaleye çıkılacaktır. Toplu alımla ihtiyacı karşılanan her bir hastane yeteri kadar ödenek ayıracaktır.

Toplu Alımlarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Toplu alımların çerçeve anlaşmalardan farkı idarenin alım yapma yükümlüğünün olmasıdır. Muayene ve Kabul İşlemleri - Tahakkuk ve Ödeme İşlemleri her hastanenin kendisi tarafından yapılacaktır. Sözleşmenin feshi, devri ve değişikliği gibi hususlar merkezi satın alma biriminin ihale yetkilisince yapılacaktır.

Merkezi Satın Alma Birimi İhale Dokümanı ve Sözleşmenin Gönderilmesi Toplu Alım Süreci A Hastanesi Muayene ve Kabul Tahakkuk ve Ödeme Merkezi Satın Alma Birimi 98 Adet İhtiyaçların Birleştirilmesi, Teknik Şartname, Yaklaşık Maliyet, İhalenin Yapılması, Sözleşmenin İmzalanması, Sözleşmenin Feshi A Hastanesi İhtiyaç Bildirimi Ödenek Ayırma B Hastanesi Muayene ve Kabul Tahakkuk ve Ödeme B Hastanesi İhtiyaç Bildirimi Ödenek Ayırma İhale Dokümanı ve Sözleşmenin Gönderilmesi C Hastanesi İhtiyaç Bildirimi Ödenek Ayırma C Hastanesi Muayene veKabul Tahakkuk ve Ödeme

Çerçeve Anlaşma İhaleleri Merkezi Satın Alma Birimi Çerçeve Anlaşma Toplu Münferit Sözleşme A Hastanesi Münferit Sözleşme B Hastanesi C Hastanesi Münferit Sözleşme Her Kurum Münferit Sözleşmesini Kendisi Yapmaktadır. 310 Adet Münferit Sözleşme Yapan Kurum

Laboratuar İhtiyaçlarının Toplu Alımlarla Karşılanması * İlgili Düzenleme: 2010/56 sıra nolu Genelge * 637 Adet Kurumun Laboratuar İhtiyaçları Sağlık Müdürlüklerince Yapılan Toplu Alımlarla Karşılanmaktadır.

Kurum İhtiyaçlarının Karşılanması İlgili Düzenlemeler: 2009/45 sıra nolu Genelge 2009/72 sıra nolu Genelge 2010/49 sıra nolu Genelge 521 Adet Küçük Ölçekli Kurum İstisnalar Hariç Piyasadan Alım Yapmamaktadır.

İlaç ve Tıbbi Malzeme Satın Alan Hastane Sayısı

Küçük Kurumların İhtiyaçlarının Karşılanmasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Söz konusu uygulama teşhis ve tedaviye yönelik mal ihtiyaçlarının karşılanmasını kapsamaktadır. Küçük kurumlar istisnalar hariç piyasadan alım yapmayacaklardır. Tedarikçi Kurumca ihtiyaç duyulmayan ilaç ve tıbbi malzemeleri bağlı kurum kendisi alabilir. Ortez, protez gibi uygulama esnasında hastaya göre belirlenebilen tıbbi malzemeler ilgili tedarikçi kurumun genel izniyle bağlı kurumlar tarafından temin edilebilecektir.

Küçük Kurumların İhtiyaçlarının Karşılanmasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Belirli bir marka veya model cihaza uyumlu sarf malzemeleri bağlı kurum kendisi alabilir. Tedarikçi kurumun uzmanlarınca kullanılan ürünün bağlı kurumca beğenilmeyerek bağlı kurumca hazırlanan teknik şartnamelere göre alım yapılmayacaktır. İhale komisyonlarına ve muayene – kabul komisyonlarına bağlı kurumca üye görevlendirilmeyecektir. Koordinasyon eksikliği

SONUÇLAR

Bu Düzenlemelerle; Tedarik ve stok maliyetleri düşmüştür. Ortak teknik şartnamelerin oluşturulması sağlanmıştır. Kurumlarımızın satın alma kapasitelerini artırılmıştır. İhalelerde rekabet ortamı artırılmıştır. İhale sayısını azaltılmıştır.

Sağlık Bakanlığı İhale Sayıları Sadece ilan parasından yaklaşık 21 Milyon TL tasarruf sağlanmıştır.

Toplu Laboratuar Alımları Gerçekleşen İhale Rakamları Bir Önceki Yıl Ortalama İhale Fiyatlarına Göre Kıyaslandığında Toplu Laboratuar Alımları

ÇERÇEVE ANLAŞMALAR TABLOSU İmzalanan Çerçeve Anlaşma Sayısı 529 Münferit Sözleşme Sayısı 3.112 Münferit Alıma Çıkılan Kalem Sayısı 110.798 Münferit Sözleşme İmzalanan Kalem Sayısı 102.172 2010 Yılı MKYS verilerine göre gerçekleşen alım tutarı 181.000.000-TL. Ortaya Çıkan Tasarruf 8 MİLYON TL.