Zorunlu Staj (İşyeri Uygulamalı Eğitim)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EGE ÜNİVERSİTESİ İzmİr Atatürk SağlIk Yüksekokulu Ebelİk Bölümü ZORUNLU Stajlar HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
Advertisements

HAYIR HAYIR HAYIR Staj Yeri Buldun mu? EVET EVET
ERASMUS OFİSİ.
TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PINARHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU
EKLER (BAŞVURU EVRAKLARI) EK 1 STAJ YAPILACAK KURUMA GÖTÜRÜLECEK BELGE (STAJ YAPILACAK KURUM OKULDAN BÖYLE BİR YAZI İSTİYORSA!)
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.
T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
Mayıs  Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır.  Şuan 64 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ GÖLYAKA MESLEK YÜKSEKOKULU
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
STAJ İŞLEMLERİ.
11 SORUDA STAJ BİLGİLENDİRME SUNUMU
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
“Staj ile ilgili bilmek istedikleriniz…”
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
SİGORTALI TESCİL VE HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
SINIF GEÇME.
Ders Kayıtları başarılan krediye göre sınıf bazında günlere ayrılmış olarak yapılacaktır. Buna göre akademik takvimde de belirtilen ekli yol izlenecektir.
Staj.
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
STAJ ÇALIŞMASI VE ESASLARI Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Md 58
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
STAJ YAPMAK İÇİN İZLENECEK ADIMLAR
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ STAJ SEMİNERİ 09/05/2012.
ADIM ADIM STAJ Değerli öğrenciler, sizlere okulumuzda ki zorunlu staj da yapacağınız işlemleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım. *Her şeyden önce staj.
DERSLERDERS SAATİ TÜRK DİLİ2 TÜRK EDEBİYATI3 TARİH2 COĞRAFYA2 FİZİK2 KİMYA2 BİYOLOJİ2 SAĞLIK BİLGİSİ1 MATEMATİK4 GEOMETRİ2 YABANCI DİL6 İKİNCİ YABANCI.
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SUNUSU.
ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
1 MERSİN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI.
D.E.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Staj Süreci Öğrencinin Staj Yapacağı Firma ile Görüşmesi ve Kabul Edilmesi (Bazı iş yerleri öğrencilerden okudukları.
Adım 1: Ders Kayıt: Staj yapacak öğrenciler öncelikle Ders kayıt döneminde staj derslerini kodlayarak Endüstri Stajı dersini almış olmaları gerekir (Son.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Staj yapacak öğrenci, İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Uygulama Esaslarını internet sayfamızdan ( temin ederek dikkatle.
 Bölümümüzde staj ve iş yeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Muhammed GÜZEL sorumludur.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI sayılı Kanunun 35 inci Maddesi Uyarınca Geçici Kadro Tahsisi ile Mecburi Hizmet Yükümlülü.
DERS KAYIT SUNUMU Üniversitemize yeni kaydolmuş ve ilk defa ders kaydı yapacak olan öğrenciler için ders kayıt sunumu.
1. ADIM İşyerini Kayıtlı Hale Getir. İŞYERİNİN BİLDİRİLMESİ 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamında sigortalı çalıştırmanız halinde, işyeri bildirgenizi.
Staj Öncesi ve Sonrası Yapılacaklar
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
STAJ NEDİR? Öğrencilere, belli zaman dilimi ve süreler içinde öğrenim gördükleri meslek ile ilgili işyerlerindeki uygulamalarla karşı karşıya gelmelerini.
T.C. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi
Mesleki Uygulamalar Dersi Eğitimi
İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Görev ve Sorumluluklar
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI
T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İŞLEMLERİ
İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Duyurusu
Kimya Mühendisliği Bölümü
Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Dr. Öğretim Üyesi Nuri ERGİN STAJ KOMİSONU BAŞKANI
STAJ BİLGİLENDİRME.
Sunum transkripti:

Zorunlu Staj (İşyeri Uygulamalı Eğitim) 20 Kasım 2012 Özlem AKAR DEMİR Yüksekokul Sekreteri

Zorunlu Staj (İşyeri Uygulamalı Eğitim) nedir? Zorunlu Staj Nedir? Staj Yönergesinden Önemli Başlıklar Kanunun Bize Yaptırımları Nelerdir? Zorunlu Staj Formu? Sizlerin Yapmak Zorunda Olduklarınız Nelerdir? 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Staj Tarihleri

Zorunlu Staj Nedir? Öğrencilerin kendi yetişme alanları ile ilgili endüstri kuruluşlarında ve gerçek iş ortamlarında üretime azami derecede katılarak; a) Kazandıkları teorik bilgi ve yeteneklerini pekiştirmelerini, b) Edindikleri beceri ve kabiliyetlerini geliştirmelerini, c) Teorik, teknik ve laboratuar derslerini daha bilinçli olarak takip etmelerini sağlayıcı bilgi ve görgülerini artırmalarını,

Zorunlu Staj Nedir? d) Görev alacakları işyerlerindeki sorumlulukları, işçi-işveren ilişkilerini, organizasyon, üretim ve iş güvenliği sistemlerini ve yeni teknolojileri tanımalarını, sağlamak amacıyla her ders yılı sonunda bir defa ve 30’ar iş günü olmak üzere toplam iki kere yapılması zorunlu bir eğitimdir.

Zorunlu Staj Yönergesinden Önemli Başlıklar İşyeri Uygulamalı Eğitim çalışmaları 6’şar haftalık 2 ayrı aşamada yapılmak üzere toplam 12 haftadan oluşur. İşyerinin niteliğine uygun olarak hafta sonu da staja devam edilebilir. Bu durum ayrıca belgelendirilmelidir. Staj, Program Başkanlarının uygun gördüğü kamu ve özel sektöre ait işyerlerinde yapılabilir.

Zorunlu Staj Yönergesinden Önemli Başlıklar Öğrenciler tamamladıkları staj çalışmalarının 1. ve 2. aşamaları için birer rapor dosyası hazırlamak zorundadırlar. Raporların yazımında sene içerisinde yapılan “Staj Defteri Nasıl Hazırlanmalıdır?” konulu toplantıda anlatılan esaslar dikkate alınmalıdır. Öğrenciler eksiksiz hazırlayacakları rapor dosyalarını program başkanının belirlediği süre içerisinde (mezun durumda ise staj bitiminden sonraki ilk iş gününde, ara sınıf öğrencisi ise eğitim öğretimin başladığı ilk hafta içerisinde) rapor kapağı işyeri yetkilisince imzalanmış ve mühürlenmiş olarak Program Başkanına onaylatır ve öğrenci işleri bürosuna teslim ederler.

Zorunlu Staj Yönergesinden Önemli Başlıklar İş verenden olumlu rapor almayan ve raporlarını süresi içerisinde teslim etmeyen öğrenciler stajlarını başaramamış sayılırlar. İşveren raporu, kapalı zarf içerisinde ve ağzı mühürlü olarak öğrenci ile gönderir. Dosyada staj yapılan kuruluşu tanıtıcı genel bilgilerde yer almalıdır. Öğrenciler, Disiplin Yönetmeliği hükümleri yanında ZS'larını sürdürdükleri işyerinin çalışma, disiplin ve iş güvenliği ile ilgili kurallarına da aynen uyarlar.

Zorunlu Staj Yönergesinden Önemli Başlıklar Öğrencilerin başarılı sayılabilmeleri için forma yazılacak ağırlıklı notların toplamının en az 65/100 (Altmış beş) olması gereklidir. 1. sınıf öğrencilerinin 1. aşama stajlarına başlayabilmeleri için meslek derslerinin yarıdan fazlasına devam etmiş olmaları gerekir. Gerekli ve yarar görülen durumlarda herhangi bir aşama staj iki ayrı işyerinde tamamlanabilir.

Zorunlu Staj Yönergesinden Önemli Başlıklar Program Başkanları gerek duydukları takdirde stajda yapılan işlerin sözlü olarak anlatılması istenebilecektir. Aksine davrananların stajı geçersiz sayılacaktır. 5 (Beş) iş gününden fazla devamsızlığı olan öğrenciler o dönem stajından başarısız sayılırlar. Rapor dosyalarının içerisinde; -Öğrenci özgeçmişini gösterir form, -İşveren rapor formu, -Uygulamalar programı, -İşyeri devam çizelgesi, -Rapor dosya hazırlanırken izlenecek sıra bulunur.

Kanunun Bize Yaptırımları Nelerdir? 5510, 5754 sayılı Kanunlar ve bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına Dair Kanun ile yapılan değişiklikler neticesinde staj görevini yerine getirecek olan öğrencilerin sigorta işlemlerini yerine getirmek ile Yükseköğretim Kurumları yükümlü kılınmıştır. Bu itibarla mevcut yasal düzenlemeler doğrultusunda Sosyal Güvenlik Kurumundan işyeri sicil numaraları temin edilmiştir ve bu sicil numaraları aracılığı ile stajyer öğrencilerimize ait sigorta işlemleri yürütülmektedir.

Kanunun Bize Yaptırımları Nelerdir? Staja başlama tarihinden önce işe giriş işlemlerinin gerçekleştirilmesi aşamasında idari sorunlarla karşılaşmamak için işe giriş bildirgelerinin zamanında (işe başlamadan en az bir gün önce SGK’na teslim edilmesi zorunluluğu) kuruma teslim edilmemesinden doğabilecek gecikmeler doğrultusunda ilgili kanunun 102 inci maddesi uyarınca her işe giriş bildirgesi için ayrı ayrı idari para cezası uygulanacaktır. Bu tür olumsuzlukların yaşanmaması için öğrencilerin staja başlama tarihlerinin önceden belirlenmesi ve işe giriş işlemlerinin staja başlamadan (çalışmaya başlamadan) önce bitirilmesi ve işlemlerden sonra staja başlatılması zorunludur.

Zorunlu Staj Formu?

Zorunlu Staj Formu?

Zorunlu Staj Formu?

Sizlerin Yapmak Zorunda Olduklarınız Nelerdir? Öğrenci İşleri Bürosundan temin edeceğiniz Zorunlu Staj Formunu ; Kendinize ait olan bilgilerin girişini yaparak imzalamak, Program Başkanlarınızın onayını aldığınız işyerine ait bilgilerin girişinin yapılmasını sağlayarak, işyeri yetkililerine onaylatmak,

Sizlerin Yapmak Zorunda Olduklarınız Nelerdir? Sizden istenen; 1 adet onaylı zorunlu staj formunu staja başlama tarihinden en az 10 gün önce Öğrenci İşleri Bürosuna teslim etmek. Ve en önemlisi bir sonraki sayfada belirtilen STAJA BAŞLAMA TARİHLERİ dışında staj başlangıcı yapılamamaktadır.

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Staj Tarihleri •Cumartesi günleri çalışacaklar için staj başlangıç ve bitiş tarihleri • Başlangıç : Bitiş : • 17 Haziran 2013 20 Temmuz 2013* • 15 Temmuz 2013 17 Ağustos 2013 • 15 Ağustos 2013 18 Eylül 2013 •Cumartesi günleri çalışmayacaklar için staj başlangıç ve bitiş tarihleri • 17 Haziran 2013 26 Temmuz 2013* • 15 Temmuz 2013 23 Ağustos 2013 • 15 Ağustos 2013 25 Eylül 2013** *(Yalnızca bütünlemesi kalmayan öğrenciler için) **(Yalnızca devam zorunluluğu bulunmayan öğrenciler için)