Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI"— Sunum transkripti:

1 BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI

2 Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları
Linkinde tüm yapmanız gerekenler ve gerekli evraklar verilmiştir.

3 Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları
Öğrenci toplam 50 iş günü staj yapmak zorundadır. 50 iş gününün tamamı aynı işyerinde veya işyerinin aynı biriminde yapılamaz. 50 iş günlük stajın ilk 25 günü 2. sınıf bittikten sonra yapılabilir. 1. sınıf bittikten sonra staj yapılsa dahi kabul edilmemektedir. 2. sınıfın bitiminde 50 iş günü stajın tamamı yapılamaz. Stajın bir kısmı 3. sınıf bittikten sonra yapabilir.

4 Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları
50 iş günlük staj için sigorta üniversite tarafından yapılmaktadır. Staj yapılan kurumun sigorta ödeme zorunluluğu yoktur Staj yapılan kurum stajyerin sigortasını ödüyor olsa bile, staj sigorta işlemleriniz üniversite tarafından da yapılır.

5 Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları
I. Öğretimler öğretim dönemi içerisinde (vize, final, bütünleme tarihleri içerisinde) mesai saatleri içerisinde ders devam zorunluluğundan dolayı staj yapamazlar.  Derse devam zorunluluğu kalmayan I. Öğretim öğrencileri dönem içerisinde staj yapabilirler. 

6 Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları
II. Öğretimler öğretim dönemi içerisinde mesai saatlerinde staj yapabilirler.  II. Öğretimlerin de yine I. Öğretimler gibi 2. sınıf öğretim yılı bitmeden staj yapmak hakları yoktur. Öğrencilerin staj hakkı 2. sınıf bittikten sonra başlar.

7 Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları
50 iş günü staj, 2 veya daha fazla kurumda şu şekilde yapılabilir. iş günü 20+30 iş günü 15+35 iş günü iş günü

8 Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları
Staj yeri bulma sorumluluğu öğrenciye aittir. Staj yapılan kurumda ilgili meslek ile ilgili bir mühendis (Bilgisayar, Elektronik, Elektrik, Mekatronik veya Yazılım Müh.) olması zorunludur. Stajyerden sorumlu mühendisin mesleki iş alanı Bilgisayar mühendisliği İle ilgili olmalıdır. 

9 Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları
Tercih Edilen Staj Alanları Yazılım Şirketleri, Üretim (Fabrika gibi) yerlerinin Bilgi İşlem merkezleri Haberleşme Teknolojisi Firmalarının yazılım ve bilgisayar donanım merkezleri Bilişim Ar-Ge merkezleri veya firmaları Devlet kurumlarının (Bakanlıkların, Büyükşehir Belediyelerin, Genel Müdürlüklerin veya üniversitelerin) Bilgi İşlem Merkezleri Bankaların genel Bilgi İşlem Merkezleri (şubelerin değil) Bilgisayar mühendisliği için genellikle staj yapma alanlarıdır.  

10 Staja Başlamadan Önce Yapılacaklar
Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları Staja Başlamadan Önce Yapılacaklar Öğrenci staj yapacağı işyerine Zorunlu Staj Formunu  (EK-16) Bilgisayar ortamında 2 adet doldurup kaşeletip imzalatacaktır.

11 Staja Başlamadan Önce Yapılacaklar
Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları Staja Başlamadan Önce Yapılacaklar Öğrencinin Zorunlu Staj Formunu 2 (iki) nüsha halinde doldurup staj komisyonuna staja başlamadan en geç 1 ay kala teslim etmesi gerekmektedir. Örnek: Temmuz ayında yapılacak stajın belgesi en geç Haziran ayında getirilmelidir

12 Staja Başlamadan Önce Yapılacaklar
Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları Staja Başlamadan Önce Yapılacaklar Formun bir nüshası komisyon tarafından onaylandıktan sonra size teslim edilecektir. Form teslim edildikten sonra aşağıdaki Staj Linkine girerek bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Bu konudaki sorumluluk size aittir.  Staj Linki: qPWkYOQV5x4Lkw-0Uldru1sXDVYJCA/viewform

13 Staja Başlamadan Önce Yapılacaklar
Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları Staja Başlamadan Önce Yapılacaklar Staj yeri komisyon tarafından onaylandıktan sonra öğrenci, staja başlamadan önce Staj Sicil Fişi (Ek-3) ile Staj Defteri’ne (Ek-4)  resimlerini (dijital olarak da basılabilir) yapıştırıp Staj SGK Bürosu’na mühürletecektir.

14 Staja Başlamadan Önce Yapılacaklar
Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları Staja Başlamadan Önce Yapılacaklar Staj (SGK) Bürosu’ndan alacağı Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi (SGK Belgesi ) ve Staj Sicil Fişini  staj yapacağı işyerine teslim etmek zorundadır.  SGK Belgesi  (Ek-5) almak için TC Kimlik Numarası gerekmektedir. SGK Belgesini  arkadaşınız sizin adınıza alabilir. SGK Belgesi  30 gün öncesinden çıkmamaktadır. Örnek: Stajına 01 Temmuz’da başlayan bir öğrenci, SGK Belgesi'ni en erken 02 Haziran’da alabilmektedir. Not: Staj (SGK) Bürosu, Mühendislik Fakültesi Dekanlık katı Personel Biriminde 217 kapı nolu odadadır. Staj Evraklarının tümü Dekanlık kantin ve kırtasiyelerinden temin edilebilir.

15 Staj Esnasında Yapılacaklar
Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları Staj Esnasında Yapılacaklar 1) Öğrenci Staj Defteri'ni günlük olarak dolduracaktır. 2) Sistemde mevcut olan Staj Defteri'ni öğrencilerimiz el yazısıyla kendileri doldurabildiği gibi, bilgisayar çıktısı olarak da düzenleyebilirler.

16 Staj Esnasında Yapılacaklar
Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları Staj Esnasında Yapılacaklar 3) Staj Sicil Fişi’nde şirkete ait mühür ve birim amirinin imzasının olması gerekmektedir. 4) Sicil fişi kapalı bir zarfa konmalı ve zarf da mühürlenmelidir. 5) Staj Defteri’nde ise tüm sayfalarda birim amirinin imzası ve ilk sayfasında şirkete ait mühürün olması gerekmektedir.

17 Staj Bitiminde Yapılacaklar
Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları Staj Bitiminde Yapılacaklar  1) Öğrenci staj bitiminden sonra Staj Sicil Fişi ve Staj Defteri’ni Staj sunumu sırasında bölümünün Staj Komisyonuna teslim etmesi gerekmektedir. 2) Dönem içerisinde staj yapan öğrencilerin sunumu stajın bittiği tarihten itibaren en geç 2 hafta içerisinde Staj Görüşme Saatlerinde yapılmaktadır. Dikkat: Süresi geçen staj sunumları için kabul edilmeme, gün kesintisi vb. durumlar ortaya çıkabilir.

18 Staj Bitiminde Yapılacaklar
Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları Staj Bitiminde Yapılacaklar  3) Yazın staj yapan öğrencilerin sunumu ise Staj Komisyonu’nun belirlediği tarihlerde yapılmaktadır. Tarihler Güz Dönemi açıldıktan sonra bölüm sayfasında duyurulur.

19 Staj Bitiminde Yapılacaklar
Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları Staj Bitiminde Yapılacaklar  4) Staj Yaptıkları Firmadan Ücret Alan Öğrenciler: Ek-1 formunda bulunan ‘Ücret Alıyor mu?’ bölümü EVET ise Ek-18 formunun doldurulması zorunludur. Ücret alan stajyer öğrenciler, stajları bittiğinde Ek-18 ‘Staj Ücretlerine İşsizlik Fonu Katkısı Bilgi Formunu’ ve ekine ücret ödendiğini gösterir belgeyi (dekont) bölüm staj komisyonuna iletmelidir. Form’un ekinde dekont olmaması durumunda ödeme yapılamayacaktır. Not: Kamu kurum ve kuruluşları bu kapsam dışında olup; Kamu kurum ve kuruluşlarında staj yapan öğrencilerin Ek-18 formunun doldurulmasına gerek yoktur.

20 Staj Sunumuna Gelirken Yapılacaklar
Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları Staj Sunumuna Gelirken Yapılacaklar Staj defteriniz düzenli hazırlanmış ve ciltlettirilmiş olmalıdır, Gerekli yerler mühürletilmeli, imzalatılmalıdır (Her sayfa sorumlu Mühendis tarafından imzalanmalıdır), Staj sırasında geliştirdiğiniz uygulamalar sunum esnasında sizden istenebilir bu nedenle uygulamalarınızı gösterebileceğiniz demo hazırlamanız yararınıza olacaktır.

21 Bölüm Staj Komisyonuna Mail Atarken
Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları Bölüm Staj Komisyonuna Mail Atarken Kendinizi (Öğrenci numarası, isim soy isim) tanıtan cümleler mutlaka kullanmalısınız. Mail atarken komisyondaki tüm Hocalara ayrı ayrı mail atmak yerine tek bir maile komisyondaki tüm Hocalara eklemelisiniz. Mail konusu mutlaka belirtilmelidir. Örn: ‘Staj Hk.’

22 Bilgisayar Mühendisliği Staj Esasları
Bölüm Staj Komisyonu Prof. Dr. Adnan KAVAK: Arş. Gör. Dr. Meltem KURT PEHLİVANOĞLU: Arş. Gör. Burcu KIR SAVAŞ:

23


"BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları