SAĞLIKTA KÜRESELLEŞME Dr. Sarper Tanli. 1st Cycle Steam engine Textile industry Cotton 1800s 1840s 1860s 1890s 1920s 1940s 1960s 1980s 2000s 2010s 2040s.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AVRUPA KÜMELERİ VE GELECEKLERİ Dr. Gerd Meier zu Köcker Müdür iit – Inovasyon ve Teknoloji Enstütüsü.
Advertisements

1 Strateji Komisyonu #2010’da Alınacak Aksiyonlar / Hedefler 1 Türkiye'nin stratejik hedefi ve önceliklerine uygun bir Bilişim stratejisine yüksek katkı.
KSS ve KOBİ. Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Avrupa Komisyonu’na göre KSS; “Şirketlerin gönüllü olarak toplumsal ve çevresel konuları, operasyonlarına.

DAÜ Do ğ u Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi KKTC Dekan Prof. Dr. Hasan AMCA Aralık
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ İŞLETME DOKTORA PROGRAMI
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
ISTE Standartları Uluslararası Eğitim Teknolojileri (Derneği) Birliği (The International Society for Technology in Education-ISTE) Teknolojinin eğitimde.
Aile Hekimliğinin Tanımı ve Temel İkeleri
ISTE.
MODERN YEREL YÖNETİM İÇİN LİDERLİK
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2011 YILI İŞ PROGRAMI.
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
Week 1 Yönetim Bilişim Sistemleri Dr. Alper Özpınar
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
İTÜ-Mimarlık Fakültesi
BİLİMSEL POLİTİKALARA DESTEK (8. Öncelik). Amaçlar  AB politikalarının tanımı ve uygulanması  Aşağıdaki özelliklere sahip projelere bilimsel destek.
WORLD HALAL UNION SUMMIT 2015/BURSA.
Jane’s Information Group Metin Tunç Veritabanı Uzmanı.
Kocaeli Üniversitesi Deneysel ve Klinik Araştırmalar Merkezi (DEKART)
MARKA ŞEHİRİSTANBUL. Dünya Değişiyor... Neden Marka Şehir?
ALMANYA’DA E-DEVLET SİSTEMİ
Güvenlik Kültürü: AB yaklaşımı
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Yerel Aktörler; Bütünleşme ve Ayrışma A.Faruk GÖKSU ULI-GYODER ISOCARP KONGRESİ BÜTÜNLEŞME.
Bilgi ve Yenilik İktisadı
MEHMET TAŞ KIRIKKALE MEM SPE. İlkeler-Değerler Vizyon Yol gösterici olarak çalışanları; kurumun düzeni, güvenliği ve gelişimine uygun davranışlara teşvik.
Sola Kimya Firma Sunumu. Sola Kimya Firma Sunumu 2013 Ajanda Biz kimiz? Ürünlerimiz Vizyonumuz / Değerlerimiz Motivasyonumuz Stratejik Çerçeve.
İşbirliğinde Kurumsal İtibar SİNERJİTURK’10 27 Şubat 2010, Antalya.
Panel Enfeksiyon kontrol mevzuatında güncel durum
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
Kurumsal İçerik Yönetimi Kapsamında Bilgi Güvenliği
Uygarlık Şekil 1 - Dinamize Toplumsal Bütün S S
İŞLETME İLKELERİ Küresel Ortamda İşletmecilik ve Rekabet
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
İNOVASYON.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
Dağıtım Şirketleri ARGE Öncelikleri ve İşbirliği Beklentileri
Koç Üniversitesi Kütüphanesi Şubat 2010
GIRLS IN ICT TÜRKİYEDEKİ VE DÜNYADAKİ KADIN BİLİŞİMCİLER WOMEN IN ICT IN TURKEY AND IN THE WORLD.
KADIN BİLİŞİMCİLER FAMOUS WOMEN IN ICT
Şekil 1 - Dinamize Toplumsal Bütün Kaynak: H. Erkan (1998); Kültür Politikamızda Yeni Boyutlar KÜLTÜREL ALAN EKONOMİK ALAN P.SÜREÇ S.SÜREÇ K.SÜREÇ DIŞ.
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü
Aile Hekimliğinin Temel Esasları
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
Prof. Dr. Fersun PAYKOÇ ODTÜ Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi.
Garanti’de İnovasyon 1. Garanti’nin inovasyon anlayışı ve yaklaşımı
Devletler aşağıda sıralanmış yöntemleri kullanarak hizmetlerin kamusal sunumundan uzaklaşmaktadırlar: 1)Kamusal hizmetlerin tamamen özel sektörün inisiyatifine.
SÜREKLİ İYİLEŞTİRME ÖĞRENEN ÖRGÜTLER STRATEJİK PLANLAMA
Türkiye Kadın Girişimci Dernekleri Platformu. Biz kimiz?  KAGİDER 2012 yılında Antalya’da Türkiye’nin farklı bölge ve illerindeki kadın girişimci derneklerinin.
Mobil Devletten Ne Anlamaliyiz?. Mobil Devlet mGCI hakkinda mDevlet Kim icindir ve eDevlet Iliskisi? Vatandas icin mDevlet Kamu Sektoru Icin mDevlet Stratejik.
KOSGEB ve Kuruluş Amacı KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Düzce’de 2012 yılında faaliyete başlamıştır. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal.
USKAF MAYIS 2016 KOCAELİ Nuh Zafer CANTÜRK Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi SAKİD Başkanı SENATURK Başkan Yardımcısı.
FIRSAT VE ÖNERİLER 1. Sağlık alanında hem nitelikli insan gücü hem de sağlık altyapısı ve teknolojisiyle öne çıkan Türkiye'nin medikal turizmde yerini.
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
Avrupa Birliği Bütçe Reformları ve Trendleri Avrupa Birliği Bütçe Reformları ve Trendleri İçerik AB Bütçe Kalemlerine Genel Bir Bakış AB Bütçe Reformlarının.
Temel Bilgi Teknolojileri
KAMU KURUMLARINDA SÜREÇ YÖNETİMİ ve
Hedeflerinize Bizimle Ulaşın...!
ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler
Türkiye Sağlık Sistemi Health System of Turkey
TURİZM PAZARLAMASI Emir Hilmi Üner.
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
İNOVASYON.
Tarımsal İnovasyon Eko-Sistemi
“Tek PPG” olarak yolumuza devam ediyoruz
2018 Yılı Performans Sunumu
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

SAĞLIKTA KÜRESELLEŞME Dr. Sarper Tanli

1st Cycle Steam engine Textile industry Cotton 1800s 1840s 1860s 1890s 1920s 1940s 1960s 1980s 2000s 2010s 2040s (?) Industrial Revolution European Revolution (1848) ‘Roaring Twenties’ German Economic Miracle Information Revolution Overstressed planet and people Napoleonic Wars (1815) Franco-Prussian War (1870) and Spanish-American War (1898) Second World War Oil Crisis (1973) Crisis of the information society 2nd Cycle Railway Steel industry Steel 3rd Cycle Electricity Mass consumption Chemical industry 4th Cycle Cars Mobility Petrochemicals industry 5th Cycle Information technology Communication 6th Cycle Biotechnology (?) Health (?) DNA (?) ‘’KONDRATIEFF’’ DÖNÜŞÜM YAKLAŞIMI

Her dünya vatandaşı yüksek kaliteli, uygun maliyetli ve dünya standartlarında sağlık hizmetine ulaşabilmelidir Klinik Bakım Eğitim Araştırma VİZYON

Entegrasyon: Farklı tarafların veya unsurların birleşerek ve düzenlenerek bir bütüne dönüşmesidir. Entegrasyon: Farklı tarafların veya unsurların birleşerek ve düzenlenerek bir bütüne dönüşmesidir.

Kaynak: IBM Business Institute for Value SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM Tüketici Sorumluluğunun Dönüşümü Hizmet Sunumunun Dönüşümü Değerlerin Dönüşümü

Kaynak: IBM Business Institute for Value SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM Tüketici Sorumluluğun Dönüşümü Hizmet Sunumunun Dönüşümü Değerlerin Dönüşümü Sağlık Sistemleri ve diğer hizmet sunan kuruluşlar Doktor ve diğer klinisyenler Tüketiciler Hükümetler Sigorta kuruluşları Tedarikçiler Birlikler/Dernekler

YENİ HASTALIKLAR YENİ HASTALIĞIN ÜSTESİNDEN NASIL GELİNİR?

Verim Sürdürülebiliry enilikler/ inovasyonlar Sürdürülebiliry enilikler/ inovasyonlar Kural yıkıcı yenilikler/ inovasyonlar Kural yıkıcı yenilikler/ inovasyonlar TÜKETİCİ İHTİYAÇLARI Üst uç Alt uç BÜYÜK BALIK KÜÇÜK BALIĞI NEDEN YUTAR? Zaman Chrıstensen Modelı

KAPTAN JAMES COOK VE İNOVASYON

SÜRDÜRÜLEBİLİR SAĞLIK HİZMETİ İÇİN YÖNTEMLER Işletmeci ve yatırımcı için cazip bir düzenleyici çerçeve oluşturmak Dünya standartlarındaki sağlık çalışanlarını ve konusunda liderleri etkilemek ve elde tutmak Sağlık hizmeti sunumunu yerel, bölgesel ve evrensel olarak senkronize/ entegre etmek Servisleri toplum ihtiyaçları ve kültürel duyarlılık ile birlikte sıraya koymak  Kamu ve özel hasteneler arasında dengelenmiş bir vizyon ve strateji  Teknolojinin daha iyi kullanılması  Teşvik yöntemlerini yeniden sıraya koyma  Kalite ve güvenlik standardizasyonu  Kaynak dağılımı/ayrımı  İnovasyon/yenilik kültürü  Hasta merkezli servis için esnek tedavi ortamları  Kamu ve özel hasteneler arasında dengelenmiş bir vizyon ve strateji  Teknolojinin daha iyi kullanılması  Teşvik yöntemlerini yeniden sıraya koyma  Kalite ve güvenlik standardizasyonu  Kaynak dağılımı/ayrımı  İnovasyon/yenilik kültürü  Hasta merkezli servis için esnek tedavi ortamları

DÜNYADA PAYDAŞ GÜNCELLER Daha fazla E-sağlık’a odaklanılması Kamu Özel Ortaklığına (KÖO) geçiş Devamlı ve tıp eğitimine artan yatırım Tıp turizmini artırmak

UZAĞI YAKINA GETİRMEK

Eğitim Araştırma Klinik Uygulama BÖLGESEL MÜKEMMELLİK MERKEZİ Yeni bir işbirliği modeli Bilgi-işlem ve telekomünikasyon teknolojileri ve Eğitimde ortaklık aracılığıyla Araştırma ve klinik uzmanlığının ileri düzeyde kullanılması GELECEK: BÖLGESEL MÜKEMMELLİK MERKEZLERİ

SAĞLIKTA GLOBALLEŞME Tek dünya. Tek Tıp Dönüşüm - transformasyon Yeni hastalıklar Sağlıkta inovasyon ve bilginin hızlı dağılımı Sürdürülebilirlik Uzmanlık ve devamlı eğitimin küreselleşmesi Uzaktan ulaşım ile bölgesel mükemmellik merkezlerinin oluşması

4T T echnology T alent T olerance T ime Source: Model from Richard Florida T eknoloji: Teknoloji ihtiyacı ve ileri teknoloji merkezleri i Y etenek: Yaratıcı insanlara ihtiyaç – girişimciler, bilgisayar programcıları, yeni bilim uzmanları H oşgörü: Rahatlık/açıklık ihtiyacı. Değişim, kapsayıcı yaklaşımla ortaya çıkar Z aman Perspektifi: Her üçünü bir araya getirmek için zamana ihtiyaç var