Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GIRLS IN ICT TÜRKİYEDEKİ VE DÜNYADAKİ KADIN BİLİŞİMCİLER WOMEN IN ICT IN TURKEY AND IN THE WORLD.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GIRLS IN ICT TÜRKİYEDEKİ VE DÜNYADAKİ KADIN BİLİŞİMCİLER WOMEN IN ICT IN TURKEY AND IN THE WORLD."— Sunum transkripti:

1 GIRLS IN ICT TÜRKİYEDEKİ VE DÜNYADAKİ KADIN BİLİŞİMCİLER WOMEN IN ICT IN TURKEY AND IN THE WORLD

2 AYŞEGÜL İLDENİZ Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Ayşegül İldeniz, San Francisco State Üniversitesi’nde Dijital İletişim alanında mastır yaptı. Intel’ in Kadın ve Bilişim Platformu’nun kurucusu olan İldeniz, “Eisenhower Fellow” Dünya Gazetesi tarafından; 2004 yılında Yılın Bilişim Kadını ve 2006 yılında Yılın Kadın Yöneticisi seçildi. Intel’in Silikon Vadisi’ndeki merkezinde giyilebilir teknolojiler, yeni ürün ve iş modellerini oluşturmak için çalışan beyin takımına liderlik eden İldeniz ’in başkanlığı döneminde bölgedeki iş hacmi dörde katlandı. Intel Öğrenci Programı ile 350 bin öğrenciye ulaştı. İldeniz’ in Türkiye’de başlattığı “e-Dönüşüm İnisiyatifi” adlı proje, Intel’in “World Ahead” adını vererek tüm dünyada gelişmekte olan ülkeler için uyguladığı global projeler arasında yer aldı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Ayşegül İldeniz, San Francisco State Üniversitesi’nde Dijital İletişim alanında mastır yaptı. Intel’ in Kadın ve Bilişim Platformu’nun kurucusu olan İldeniz, “Eisenhower Fellow” Dünya Gazetesi tarafından; 2004 yılında Yılın Bilişim Kadını ve 2006 yılında Yılın Kadın Yöneticisi seçildi. Intel’in Silikon Vadisi’ndeki merkezinde giyilebilir teknolojiler, yeni ürün ve iş modellerini oluşturmak için çalışan beyin takımına liderlik eden İldeniz ’in başkanlığı döneminde bölgedeki iş hacmi dörde katlandı. Intel Öğrenci Programı ile 350 bin öğrenciye ulaştı. İldeniz’ in Türkiye’de başlattığı “e-Dönüşüm İnisiyatifi” adlı proje, Intel’in “World Ahead” adını vererek tüm dünyada gelişmekte olan ülkeler için uyguladığı global projeler arasında yer aldı.

3 MARİSSA MAYER MARİSSA ANN MAYER is the current president and CEO of Yahoo, a position she has held since July 2012. Previously, she was a long-time executive, usability leader, and key spokesperson for Google. In 2014, Mayer was ranked sixth on FORTUNE '​s 40 under list, and was ranked the 16th most-powerful business woman in the world that year according to the same publication.

4 FİLİZ DOĞAN ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu olan Doğan, 1995 yılında Oracle’a Veritabanı Satış Danışmanı olarak girdi. 1999-2000 yılları arasında Oracle’ın Amerika’daki Merkezi’nde Veritabanı Ürün Müdürü, 2000 yılında Oracle Türkiye Teknoloji Satış Danışmanlığı Yöneticisi, 2008 yılından sonra Türkiye ve Orta Asya (CAT) Bölgesi Satış Danışmanlığı Direktörü ve Teknoloji Ülke Direktörü olarak görev yaptı. Ekim 2011 tarihinden bu yana Filiz Doğan, Oracle Türkiye Genel Müdürü olarak görevini sürdürüyor. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu olan Doğan, 1995 yılında Oracle’a Veritabanı Satış Danışmanı olarak girdi. 1999-2000 yılları arasında Oracle’ın Amerika’daki Merkezi’nde Veritabanı Ürün Müdürü, 2000 yılında Oracle Türkiye Teknoloji Satış Danışmanlığı Yöneticisi, 2008 yılından sonra Türkiye ve Orta Asya (CAT) Bölgesi Satış Danışmanlığı Direktörü ve Teknoloji Ülke Direktörü olarak görev yaptı. Ekim 2011 tarihinden bu yana Filiz Doğan, Oracle Türkiye Genel Müdürü olarak görevini sürdürüyor.

5 İSABEL GOMEZ CAGİGAS Cagigas, İspanya Bilbao’daki Deusto Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun. On yıldır IBM’de görev yapan Cagigas, Ocak 2013’te IBM Türk Genel Müdürü olarak göreve başladı. IBM Türk’ün başarılı grafiğini daha da yükseltmeye kararlı. IBM’in en önemli 20 büyüyen pazar arasında gösterdiği Türkiye’deki stratejik büyüme sürecinde yer alıyor. IBM eko sisteminin ovasyonel çalışmalarını pazarla tanıştırmaya hazırlanıyor. Cagigas, İspanya Bilbao’daki Deusto Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun. On yıldır IBM’de görev yapan Cagigas, Ocak 2013’te IBM Türk Genel Müdürü olarak göreve başladı. IBM Türk’ün başarılı grafiğini daha da yükseltmeye kararlı. IBM’in en önemli 20 büyüyen pazar arasında gösterdiği Türkiye’deki stratejik büyüme sürecinde yer alıyor. IBM eko sisteminin ovasyonel çalışmalarını pazarla tanıştırmaya hazırlanıyor.

6 VİRGİNİA ROMETTY Marie "Ginni" Rometty is an American business executive. She is the current chairman,President and CEO of IBM, and the first woman to head the company.Prior to becoming president and CEO in January 2012 she held the positions of Senior Vice President and Group Executive for Sales, Marketing, and Strategy at IBM. She has been named toFortune magazine's "50 Most Powerful Women in Business" for ten consecutive years, ranking #1 in 2012, 2013 and 2014,and was one of Forbes magazine's "World's 100 Most Powerful People" in 2014. She was also named to the Time 100 in 2012, and was included in the 50 Most Influential list of Bloomberg Markets magazine in September 2012.

7 MERİÇ AYKOL İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği mezunu olan Akyol, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi’nde Bilişim Teknolojileri alanında yaptıktan sonra, doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümünde tamamladı. 1988 yılında kariyerine T. Emlak Bankasında programcı olarak başlayan Meriç Akyol, Yapı Kredi Bankası’nda Proje Lideri olarak çalıştıktan sonra, yaklaşık 12 yıl boyunca Koç Sistem’de Kalite Yöneticisi ve Kalite ve Bilgi Sistemleri Grup Yöneticisi olarak görev yaptı. Ayrıca 2008-2010 yılları arasında Marmara Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği alanında okutmanlık yaptı. 2009-2012 yılları arasında İstanbul’un önde gelen yazılım firmalarından SoftTech A.Ş. ‘de Kalite, Test ve Sözleşme Yönetimi Direktörü olarak görev aldı. 2008 yılından bu yana Mersis Bilgi Teknolojileri ve Danışmanlık Ltd.’ de Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık ve Denetim Hizmetleri sunmaktadır.


"GIRLS IN ICT TÜRKİYEDEKİ VE DÜNYADAKİ KADIN BİLİŞİMCİLER WOMEN IN ICT IN TURKEY AND IN THE WORLD." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları