Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Avrupa Birliği Bütçe Reformları ve Trendleri Avrupa Birliği Bütçe Reformları ve Trendleri İçerik AB Bütçe Kalemlerine Genel Bir Bakış AB Bütçe Reformlarının.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Avrupa Birliği Bütçe Reformları ve Trendleri Avrupa Birliği Bütçe Reformları ve Trendleri İçerik AB Bütçe Kalemlerine Genel Bir Bakış AB Bütçe Reformlarının."— Sunum transkripti:

1 Avrupa Birliği Bütçe Reformları ve Trendleri Avrupa Birliği Bütçe Reformları ve Trendleri İçerik AB Bütçe Kalemlerine Genel Bir Bakış AB Bütçe Reformlarının Tarihsel Perspektifi-1 2000-2006 AB Bütçe Reformlarının Tarihsel Perspektifi-2 2007-2013 AB Bütçe Kalemlerinin Analizi

2 *2000-2013 yılları arasında ortak kalemler AB Bütçe Kalemlerine Genel Bir Bakış 2000-2006  Tarım ve Zirai Gelişim  Yapısal Faaliyetler  İç Politika  Dış Faaliyetler  Yönetim*  Stoklar  Katılım Öncesi Strateji  Tazminatlar*2007-2013  Sürdürülebilir Büyüme  Vatandaşlık, özgürlük, güvenlik, adalet  Küresel oyuncu olarak AB  Yönetim*  Tazminat*

3 Tarım ve Zirai Gelişim-1  Doğrudan destek  Pazarla ilgili önlemler  Zirai gelişim  Tarım ve çevre  Biyoenerji  Mevsimsel değişim  Organik tarım AB Bütçe Reformlarının Tarihsel Perspektifi-1 (2000-2006)

4 Tarım ve Zirai Gelişim-2  Kalite politikası  Biyo-teknoloji  Tutundurma (Promosyon) önlemleri  Ormancılıkla ilgili önlemler  Araştırma  Gıda ve yem güvenliği  Hayvan sağlığı  Bitki sağlığı AB Bütçe Reformlarının Tarihsel Perspektifi-1 (2000-2006)

5 Yapısal Faaliyetler  Yapısal Ödenekler Tüm bölgelere, durumlarına ve önceliklerine göre, araştırma ve inovasyon kapasitelerine destek olmak.  AB Bölgesel Politikası Bir yatırım politikasıdır. İş yaratma, rekabet sağlama, ekonomik büyüme, gelişmiş yaşam kalitesi ve sürdürülebilir gelişmeyi destekler  Bölgesel Birleşme Her bölgenin dengeli bir şekilde büyümesi ve sermeyesini güçlendirmesi AB Bütçe Reformlarının Tarihsel Perspektifi-1 (2000-2006)

6 İç Politika  Eğitim, gençlik, kültür, medya ve bilgi  EURATOM - Nükleer Güvenlik ve Çevre  Tüketicinin korunması, iç pazar, sanayi ve trans E-Ticaret  Araştırma ve Teknolojik Gelişim AB Bütçe Reformlarının Tarihsel Perspektifi-1 (2000-2006)

7 Dış Faaliyetler Avrupa Dış Faaliyetler Servisi  Dünya çapında Avrupa’nın odak/ilgi alanlarını korumak ve değerlerini arttırmak asli görevidir.  Geniş anlamda Avrupa dış faaliyetler servisinin görevlerini gerçekleştirdiği faaliyetlerden örnekleyerek açıklayabiliriz; AB Bütçe Reformlarının Tarihsel Perspektifi-1 (2000-2006)

8 Yönetim  Personel Bakanlıklara eşdeğer genel müdürlük departmanları ve personeli  Diller Kültürel çeşitlilik, 23 resmi dil  Mekanlar Avrupa Komisyonu, ofisler, ajanslar AB Bütçe Reformlarının Tarihsel Perspektifi-1 (2000-2006)

9 Stoklar  Rezervler topluluk için acil durumlarda ve doğal afetlerde kullanılmak üzere stoklanmıştır.  Bunun dışında dış politik krizlerin çok yıllık temellerinde harcanmaktadır.  Düşük bütçeli ödenekler olan; ulaşım hatları, eğitim ve öğretimde de kullanılmaktadır.  2007-2013 yılları arasında 862 milyar Euro’luk bir rezerv bulundurmayı planlamaktadır.  Esnek bir araç olarak kullanılan rezervler yıllık 200-700 milyon Euro arasında stoklanması planlanmıştır AB Bütçe Reformlarının Tarihsel Perspektifi-1 (2000-2006)

10 Katılım Öncesi Strateji Politik Diyalog  Katılım öncesi strateji, üye olmak için bekleyen ülkelere bu süreçte bazı prosedür ve öncelikler tanımlar. Mali Danışmanlık/Yardım  Politik, ekonomik, kurumsal ve sosyal destekler Katılım öncesi yardımcı araçlar (IPA)  Geçiş sürecinde kurumsal, ekonomik ve sosyal hayatı iyileştirme yönündeki yardımlar AB Bütçe Reformlarının Tarihsel Perspektifi-1 (2000-2006)

11 Tazminatlar Ulusal tazminat mekanizmaları  Geçmişte, bazı ülkeler diğer ülkelere kıyasla, bütçeye daha fazla ödeme yapmışlardır. Önlemler de dâhil olmak üzere bu dengesizlikleri düzeltmek için ​​ bir takım geri ödemeler yapılmış ve toptan ödemelerin KDV oranları azaltılmıştır. AB Bütçe Reformlarının Tarihsel Perspektifi-1 (2000-2006)

12 Sürdürülebilir Büyüme AB sürdürülebilirlik hedefleri  Sera gazı emisyonunu 20% azaltmak  Enerji tüketiminde yenilenebilirlik payını 20% e yükseltmek AB sürdürülebilirlik araçları  Kaynak-Etkin AB Düşük karbonlu ekonomi  Küresel çağ için endüstri politikası Avrupa iş çevresini gelişmesi ve rekabetçi olması için girişimciliği desteklemek AB Bütçe Reformlarının Tarihsel Perspektifi-2 (2007-2013)

13 Vatandaşlık, özgürlük, güvenlik, adalet - 1 Vatandaşlık  AB ülkesi vatandaşı olan herkes aynı zamanda da bir AB vatandaşıdır.  The Treaty on the Functioning of the European Union  AB vatandaşlık hakları  AB içinde seyahet ve ikame etme hakkı.  Avrupa parlemento ve yerel seçimlerde oy kullanma hakkı.  Herhangi bir AB ülkesinde diplomatik ve konsolosluk otoritesi tarafından korunma hakkı.  Avrupa parlamentosuna dilekçe yazma hakkı. AB Bütçe Reformlarının Tarihsel Perspektifi-2 (2007-2013)

14 Vatandaşlık, özgürlük, güvenlik, adalet – 2 Adalet, özgürlük ve güvenlik  Hareket özgürlüğü ve kişilerin güvenliği  Barınma ve mültecilik hakları  Polis işbirliği ve suça karşı savaş (Terörizm, organize suç, insan ve uyuşturucu ticareti, vb.).  Özgürlük alanı, güvenlik ve adalet; Tampere (1999-04), Hague (2004-09) ve Stockholm (2010-14) programlarıyla planlanmaktadır. AB Bütçe Reformlarının Tarihsel Perspektifi-2 (2007-2013)

15 Küresel oyuncu olarak AB - 1  Dış Politika - Ticaret, gelişim ve ortaklaşa destek anlaşmaları  İnsan Hakları - Sivil, politik, ekonomik, sosyal ve kültürel haklarla birlikte, çocuk ve kadın hakları ile azınlık hakları  Bütçe – Sağlam mali temel AB Bütçe Reformlarının Tarihsel Perspektifi-2 (2007-2013)

16 Küresel oyuncu olarak AB - 2 AB’nin bu alanda kullandığı kurumlar/araçlar;  Avrupa Komşuluk ve Ortaklık Aracı (The European Neighbourhood and Partnership Instrument - ENPI )  Katılım Öncesi Araç (The Instrument for Pre Accession - IPA)  Kalkınma İşbirliği ve Ekonomik İşbirliği Aracı (The Development Cooperation and Economic Co- operation Instrument - DCECI)  İstikrar Aracı (The Instrument for Stability) AB Bütçe Reformlarının Tarihsel Perspektifi-2 (2007-2013)

17 Doğal Kaynakların Korunması ve Yönetimi  Yenilenemeyen kaynaklar (petrol, doğalgaz, kömür) yerine, yenilenebilir kaynakların stoklanması ve bunun özendirilmesi.  Yenilenebilen kaynaklarda (hava, su, ağaç) ise doğada kendiliğinden yenilenebilme yeteneklerini geçmeyecek şekilde olmalıdır. AB Bütçe Reformlarının Tarihsel Perspektifi-2 (2007-2013)

18 AB Bütçe Kalemlerinin Analizi

19

20 Tarım ve Ziraat http://ec.europa.eu/agriculture/index_en.htm Yapısal Faaliyetler http://ec.europa.eu/invest-in-research/funding/funding04_en.htm http://ec.europa.eu/regional_policy/what/index_en.cfm http://ec.europa.eu/regional_policy/what/cohesion/index_en.cfm İç Politika http://ec.europa.eu/ten/index_en.html http://ec.europa.eu/research/index.cfm Dış Faaliyetler http://www.eeas.europa.eu/ Yönetim http://europa.eu/about-eu/facts-figures/administration/index_en.htm Stoklar http://www.europolitics.info/eu-budget-commission-confirms-bid-to-ramp-up-emergency-reserves-artr172714-32.html Katılım Öncesi Strateji http://ec.europa.eu/enlargement/glossary/terms/preaccession-strategy_en.htm http://ec.europa.eu/enlargement/how-does-it-work/financial-assistance/index_en.htm Tazminatlar http://ec.europa.eu/budget/explained/budg_system/financing/fin_en.cfm#compensation Sürdürülebilir Büyüme http://ec.europa.eu/europe2020/priorities/sustainable-growth/index_en.htm Vatandaşlık, özgürlük, güvenlik ve adalet http://europa.eu/legislation_summaries/justice_freedom_security/index_en.htm Küresel Oyuncu Olarak AB http://www.euglobalplayer.org/ Doğal Kaynakların Korunması ve Yönetimi http://www.eea.europa.eu/themes/natural/intro AB Bütçe Tabloları http://ec.europa.eu/budget/figures/index_en.cfm KAYNAKÇA


"Avrupa Birliği Bütçe Reformları ve Trendleri Avrupa Birliği Bütçe Reformları ve Trendleri İçerik AB Bütçe Kalemlerine Genel Bir Bakış AB Bütçe Reformlarının." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları