Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ İŞLETME DOKTORA PROGRAMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ İŞLETME DOKTORA PROGRAMI"— Sunum transkripti:

1 TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ İŞLETME DOKTORA PROGRAMI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YÖNETİM DERSİ

2 TARİH: KONU: AKILLI DEVLET(SMART GOVERMENT) HAZIRLAYANLAR: BİLAL FATİH HORUZTEPE HÜSEYİN ŞENTÜRK

3 “Akıllı devlet” Smart government, “Dijital devlet” olarak da isimlendirilen e- devlet kavramı, devletin kendi iç işleyişinde ve sunduğu hizmetlerde bilişim teknolojilerinin kullanılması olarak tanımlanmaktadır.

4 E-devletten kavram olarak anlaşılması gereken; devletin vatandaşlarına karşı yerine getirmekle yükümlü olduğu görev ve hizmetlerle vatandaşların devlete karşı olan görev ve hizmetlerinin karşılıklı olarak elektronik iletişim ve işlem ortamlarında kesintisiz ve güvenli olarak yürütülmesidir.

5 Özellikle yönetimin yeniden yapılandırılması çabalarıyla önem kazanmaya başlayan, e- devlet kavramı, bütünleşmiş strateji, süreç, organizasyon ve teknolojiyi ifade eden bir kavramdır. Diğer bir deyişle e-devlet, e- yurttaş, ve e-hükümet arasında olan ilişkilerin karşılıklı hizmet anlayışına dayalı olarak gerçekleştirildiği bir teknoloji çalışmasıdır.

6 AKILLI DEVLET YAPISI Devletin temel unsurları olan vatandaş ve kuruluşlar (özel ya da kamu) e-devlette, e-vatandaş, e-şirket ve e-kurum biçiminde kendini göstermektedir. Ancak e-devleti oluştururken söz konusu unsurlara öncelikler atamak ve birini tümüyle gerçekleştirmeden e-devletten olmaz türü yaklaşımlarda bulunmak e-devletin oluşumunu olumsuz etkiler.

7 KLASİK DEVLETTEN AKILLI DEVLETE GEÇİŞ KLASİK DEVLET AKILLI DEVLET

8 AKILLI DEVLETİN KULLANIM ALANLARI

9

10 AKILLI DEVLETİN FAYDALARI

11

12

13

14 AKILLI DEVLETİN KAMU YÖNETİMİNE KATKISI

15 SAYGILARIMLA TEŞEKKÜRLER…


"TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ İŞLETME DOKTORA PROGRAMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları