Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KADIN BİLİŞİMCİLER FAMOUS WOMEN IN ICT

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KADIN BİLİŞİMCİLER FAMOUS WOMEN IN ICT"— Sunum transkripti:

1 KADIN BİLİŞİMCİLER FAMOUS WOMEN IN ICT
Asya Alkir,Buse karayaka,özge yazgülü kundak

2 bÜŞRA emİrlİ Ağustos 1993 Bursa doğumlu. İlköğrenimini Bursa Altıparmak Fethi Açançiçek İlköğretim Okulu’nda tamamladı. Ortaöğrenimini ise Bursa Tophane Anadolu Teknik Lisesi Bilişim Teknolojileri Bölümü Veri Tabanı Programcılığı alanında tamamladı yılında Avrupa Birliği Öğrenci Değişimi Programı ile Almanya’ya gitti. Kirrbach A.G. şirketinde yaz stajımı yaptı. Ardından Bursa Editör Bilişim şirketinde ve Profes Otomotiv şirketinde yaz stajlarımı tamamladı yazında Work and Travel programı ile Amerika’da 3 ay kaldı. Lisans Eğitimini Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde 4.sınıf öğrencisi olarak sürdürmekte ve Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü Ön Lisans mezunu. Şu anda Bilişim Komitesi’nde sosyal medya hesaplarını yönetiyor. Şuan ki amacı “Herkes için bilişim, her yerde bilişim” düşüncemi hayata geçirmek. Batıda ya da doğuda fark etmez herkesin bilişimin sonsuz olanaklarından faydalanmasını sağlamak. She has studied in ICT. She leads the accounts of social media in Information Committee.

3 Göksel Yaşar She was the second woman working in IBM in 1962’s fall.
1962 yılında; Aynı yılın sonbaharında Göksel Yaşar ,IBM Türk’e giren 2. Kadın bilişimci oldu. She was the second woman working in IBM in 1962’s fall.

4 aYla taşpInar She was the first woman working in IBM in 1962’s spring.
1962’nin baharında IBM’ye giren ilk Türk kadın oldu. She was the first woman working in IBM in 1962’s spring.

5 AYŞEGül İLDENİZ Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Ayşegül İldeniz, San Francisco State Üniversitesi’nde Dijital İletişim alanında master yaptı. Intel’ in Kadın ve Bilişim Platformu’nun kurucusu olan İldeniz, “Eisenhower Fellow” Dünya Gazetesi tarafından; 2004 yılında Yılın Bilişim Kadını ve 2006 yılında Yılın Kadın Yöneticisi seçildi. Intel’in Silikon Vadisi’ndeki merkezinde giyilebilir teknolojiler, yeni ürün ve iş modellerini oluşturmak için çalışan beyin takımına liderlik eden İldeniz’in başkanlığı döneminde bölgedeki iş hacmi dörde katlandı. Intel Öğrenci Programı ile 350 bin öğrenciye ulaştı. İldeniz’ in Türkiye’de başlattığı “e- Dönüşüm İnisiyatifi” adlı proje, Intel’in “World Ahead” adını vererek tüm dünyada gelişmekte olan ülkeler için uyguladığı global projeler arasında yer aldı. She gradutuated from the Bosphorus University, Economy, she has a master in digital communication in San Francisco State University. She has a lot of projects. She has chosen as a manager of Information of 2006.

6 FİLİZ Doğan ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu olan Doğan, 1995 yılında Oracle’a Veritabanı Satış Danışmanı olarak girdi yılları arasında Oracle’ın Amerika’daki Merkezi’nde Veritabanı Ürün Müdürü, yılında Oracle Türkiye Teknoloji Satış Danışmanlığı Yöneticisi, yılından sonra Türkiye ve Orta Asya (CAT) Bölgesi Satış Danışmanlığı Direktörü ve Teknoloji Ülke Direktörü olarak görev yaptı. Ekim 2011 tarihinden bu yana Filiz Doğan, Oracle Türkiye Genel Müdürü olarak görevini sürdürüyor. She graduated from METU, Computer Engineering. She worked in Oracle in 1995 as a sales assistant of Database.

7 THANK YOU


"KADIN BİLİŞİMCİLER FAMOUS WOMEN IN ICT" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları