Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALMANYA’DA E-DEVLET SİSTEMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALMANYA’DA E-DEVLET SİSTEMİ"— Sunum transkripti:

1

2 ALMANYA’DA E-DEVLET SİSTEMİ

3 Almanya 16 eyaletten oluşan bir devlettir
Almanya 16 eyaletten oluşan bir devlettir. Devletin ilk e-devlet çabaları siyasi yapıya dayanarak federal,eyalet ve yerel düzeyde odaklanarak üçlü boyutta izlenmiştir. Sistemin ilk adımları yerel e-devlet çözümlerinin geliştirilmesi için projesi ile 1998 yılında atılmıştır.

4 Almanya’nın güncel e-devlet stratejisi e-devlet 2
Almanya’nın güncel e-devlet stratejisi e-devlet 2.0 programında ortaya konulmaktadır. E-devlet 2.0 programının 4 hedefi bulunmaktadır:

5 Bunlara paralel olarak 2003 yılında ‘’Deutschland-Online’’ adlı e-devlet sistemini kabul etmiştir.Bu sistemde öncelikle vatandaşlar ve işletmeler için eHizmet, İnternet portalları Arabağlantısı; ortak altyapıların geliştirilmesi, ortak standartlar ,deneyim ve bilgi transferi gibi stratejilere önem verilmiştir. Daha sonra 2000 yılında ana hedefi kamu hizmetleri yaparak idareyi modernize etmek olan ‘’Bundonline2005’’ girişimi başlatıldı Önümüzdeki yıllarda egemen olan bu strateji de federal yönetimin vatandaşlara ve onların ihtiyaçlarına odaklanarak modern bir şekilde, hizmet odaklı kurumsal hizmetler sunan bir kullanıcı merkezli yaklaşımı izlemeleri gerektiği vizyonu sürüldü.

6 Bu girişim 31 ARALIK 2005 tarihinde tamamlamış olup ve toplamda 440 dan fazla internet hizmeti ile online olarak mevcuttur.

7 E-DEVLET STRATEJİSİ

8 Talep odaklı kalite ve miktar bakımından Federal Hükümetin e-devlet hizmetlerinin genişletilmesi.
Ortak bir süreç zinciri yoluyla işletmeler ve kamu idareleri arasında elektronik işbirliği. Elektronik kimlik kartı ve e-ID geliştirilmesi ve tanıtılması.  Vatandaşlar,işletmeler ve idareler için güvenli bir iletişim alt yapısı.

9 Bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için çeşitli projeler başlatılmıştır:
1 Kasım 2010 tarihinde yeni bir elektronik ID kartı sistemi çıkarılmıştır. Bu kimlik biyometrik veri (dijital yüz görüntü/parmak) dahil olmak üzere elektronik formatta bir mikroçip içeren sahibinin verilerini kullanarak internet üzerinden sahibinin belirlenmesini kolaylaştıracaktır. İsteğe bağlı dijital imza işlevi de öngörülmektedir.

10 ‘’D ’’ sistemi internet üzerinden vatandaşlar, işletmeler ve kamu otoriteleri arasında elektronik belgelerin güvenli alışverişini kolaylaştırmayı hedefleniyor. Vatandaşlar kamu hizmet numarası 115 i arayarak kamu hizmetleri hakkında bilgi alabiliyor.

11 Diğer E-devlet Stratejileri:
5 Aralık 2007 tarihinde kabul edilen ‘’Federal IT Stratejisi’’ ile BT yönetimi geliştirmeyi ve bunun yanı sıra 18 Şubat 2009 tarihinde kabul edilen ‘’Broadband Stratejisi’’ ile yılına kadar işletmelere ve hanehalkına üst düzey Broadband hizmeti sağlanmasını amaçlıyor.

12 Günümüzde www.bmi.bund.de sitesi E-devlet sistemi için kullanılmaktadır.


"ALMANYA’DA E-DEVLET SİSTEMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları