T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU SAKARYA İL MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLİLERE YÖNELİK İSTİHDAM FAALİYETLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖZÜRLÜ VE ESKİ HÜKÜMLÜ PROJELERİ
Advertisements

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ uygulamalarI
1 GÜNCEL MEVZUATA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 16.Eylül.2008.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
Oğuz KARADENİZ Pamukkale Üniversitesi
SAMSUN SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
6111 Sayılı Kanunla Yapılan Sigorta Primi Düzenlemeleri
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÜNCEL MEVZUATA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 04.EKİM
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
ERK İSG&İK –
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
İŞKUR’UN GÖREVLERİ  ULUSAL İSTİHDAM POLİTİKALARININ HAZIRLANMASINA KATKI SAĞLAMAK,  İŞGÜCÜ PİYASASI VERİLERİNİ DERLEMEK, ANALİZ ETMEK VE YORUMLAMAK,
İşsizlik Sigortası Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU SAKARYA İL MÜDÜRLÜĞÜ Hasan ŞİRİN İl Müdürü.
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
Tevfik BAYHAN Bakanlık
İstihdam Paketi İle İşyerlerine Getirilen Teşvikler, İşsizlik Sigortası Düzenlemeleri ve İŞKUR Faaliyetleri Prof. Dr. Cem KILIÇ Gazi Üniversitesi.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
İŞVEREN-ALT İŞVEREN İŞVEREN : 5510 SAYILI KANUNUN 4.MADDESİNİN (a) VE (c) BENTLERİNE GÖRE SİGORTALI SAYILAN KİŞİLERİ ÇALIŞTIRAN GERÇEK VEYA TÜZEL KİŞİLER.
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: /28750
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
İşbaşı Eğitim Programı
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi / Beceri'10 24 Mayıs 2011.
TÜRKİYE’DE ENGELLİLER VE ENGELLİ HAKLARI
TEYFİK ÖZTÜRK ADAPAZARI TİCARET VE SANAYİ ODASI GENEL SEKRETER YARDIMCISI İŞDÜNYASINDA ENGELLİLERE YÖNELİK İSTİHDAM FAALİYETLERİ.
SİGORTALI TESCİL VE HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI
İş Sağlığı Ve Güvenliği Kurulları.
olarak tanımlanmıştır.
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-5
Okullarda İş akdi İle işçi Çalıştırılması
İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu
1 PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI.
ENGELLİLERİN İSTİHDAMI Av. J. Işıl BAĞATUR tarihli İnsan Hakları Bildirgesi’nin 1. Maddesi; “İnsanlar özgür ve haklar bakımından eşit doğarlar”
AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
1 MERSİN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI.
1 Ziraat Sigorta A.Ş.. 2 Ziraat Sigorta A.Ş. TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ MESULİYET SİGORTASI (HSS)
Çocuk ve Genç İşçilerle İlgili Özel Düzenlemelere Uy
21 Ocak e-İŞKUR Vatandaşımıza en yakın yerde hizmet sunumunu ilke edinmiş olan Kurumumuz internetin olduğu her yerde. İş Arayanlar İşverenler
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU ÇİĞLİ HİZMET MERKEZİ HOŞGELDİNİZ.
1. ADIM İşyerini Kayıtlı Hale Getir. İŞYERİNİN BİLDİRİLMESİ 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamında sigortalı çalıştırmanız halinde, işyeri bildirgenizi.
#ÇalışmaHayatındaMilliSeferberlik
#ÇalışmaHayatındaMilliSeferberlik
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürüğü 22/2/2017 İŞKUR «ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK» İSTİHDAM DESTEKLERİ.
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-6
Hayatta bir tek başarısızlık vardır, o da denememektir.
ÇALIŞMA ve İŞ KURUMU KIRKLARELİ İL MÜDÜRLÜĞÜ «ENGELLİLERE YÖNELİK İŞ ARAMA BECERİLERİ» Tolga SAYDAM İş ve Meslek Danışmanı.
HAZIRLAYANLAR: SELİN AKTÜRK DİLEK AKBULUT
İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu
2018 Yılında Uygulanacak Yeni Teşvikler
TÜRKİYE’DE ENGELLİLER VE ENGELLİ HAKLARI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar Coşkun GÜVEN Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü MART 2018.
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
MANİSA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrıları sonrasında; işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak,
İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü
İstihdam Paketi İle İşyerlerine Getirilen Teşvikler, İşsizlik Sigortası Düzenlemeleri ve İŞKUR Faaliyetleri Prof. Dr. Cem KILIÇ Gazi Üniversitesi.
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve TEŞVİK
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
İSTİHDAM TEŞVİKLERİ.
. İŞVEREN TEŞVİKLERİ.
Sunum transkripti:

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU SAKARYA İL MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLİLERE YÖNELİK İSTİHDAM FAALİYETLERİ

ÖZÜRLÜ 24 Mart 2004 Tarih ve Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Özürlü, Eski Hükümlü ve Terör Mağduru İstihdamı hakkında Yönetmeliğe göre Özürlü:  Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerindeki engelleri nedeniyle Çalışma gücünün en az yüzde (%) 40’ından yoksun olduğu sağlık kurulu raporuyla belgelenenler.

ÖZÜRÜN SAĞLIK KURULU RAPORU İLE BELİRLENMESİ 18 Mart 1998 tarih ve Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” de belirtilen yetkili sağlık Kuruluşlarından alınmış sağlık kurulu raporu ile çalışma gücünü kaybetme oranının belirlenmesi gerekir.

YETKİLİ SAĞLIK KURULUŞLARI 18 Mart 1998 tarih ve Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” ile Sağlık Kurulu Raporu vermeye :  Devlet Hastaneleri  Tıp Fakültesi Hastaneleri

ÖZÜRLÜLERİN İSTİHDAMI Tarih ve 4857 Sayılı İş Kanununun 30 ncu maddesine göre:  İşverenler elli (50) veya daha fazla işçi çalıştırdıkları işyerlerinde her yılın Ocak ayı başından itibaren yürürlüğe girecek şekilde Bakanlar Kurulunca belirlenecek oranlarda özürlü işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüdürler.

İŞYERİNDE ÖZÜRLÜ ÇALIŞTIRMA ORANI Tarih ve Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2005/9077 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren 4857 sayılı İş Kanununun 30 ncu maddesi kapsamına giren Kamu İşyerlerinde % 4, Özel Sektör İşyerlerinde % 3 oranında Özürlü istihdam etme zorunluluğu getirilmiştir.

 Bakanlar Kurulunca belirlenen oranların üstünde özürlü çalıştıran işverenler ile özürlü çalıştırmakla yükümlü olmadıkları halde özürlü çalıştıran veya çalışma gücünü % 80’den fazla kaybetmiş özürlüyü çalıştıran işverenlerin bu şekilde çalıştırdıkları her bir özürlü için 506 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa göre ödemeleri gereken işveren sigorta prim hisselerinin % 50 sini kendisi, % 50 sini Hazine öder.

ÖZÜRLÜ İSTİHDAM ETMEKLE YÜKÜMLÜ OLDUKLARI HALDE BU YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ YERİNE GETİRMEYEN İŞVERENLERE UYGULANACAK MÜEYYİDELER Özürlü istihdam etmekle yükümlü olduğu halde bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen işveren veya işveren vekiline çalıştırmadığı her özürlü için ve çalıştırmadığı her ay için Maliye Bakanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranına göre idari para cezası uygulanır.

İDARİ PARA CEZALARI Çalıştırılmayan her bir özürlü ve çalıştırılmayan her bir ay için; YILLAR İdari Para Cezası Miktarı (YTL) 1.175, , ,00.-

ÖZÜRLÜ ÇALIŞTIRMAKLA YÜKÜMLÜ OLAN KAMU VE ÖZEL SEKTÖR İŞYERLERİ İlimizde faaliyet gösteren ve Türkiye İş Kurumu Sakarya İl Müdürlüğüne kayıtlı özürlü çalıştırmakla yükümlü olan kamu ve özel sektör işyerlerine ait 2007 yılı sayısal bilgileri: ÖZÜRLÜ ÇALIŞTIRMAKLA YÜKÜMLÜ OLAN KAMU VE ÖZEL SEKTÖR İŞYERLERİ YILKAMUÖZEL 2007 İşyeri SayısıÇalışan Sayısıİşyeri SayısıÇalışan Sayısı

KAMU VE ÖZEL SEKTÖR İŞYERLERİNE AİT KONTENJAN BİLGİLERİ Çalışan Özürlü Sayısı Çalıştırma Zorunda Olunan Özürlü Sayısı Açık Kontenjan Kontenjan Fazlası Çalıştırılan Özürlü Sayısı Kamu Özel Toplam

İŞE YERLEŞTİRİLEN ÖZÜRLÜ SAYILARI  2007 yılı içerisinde işe yerleştirilen özürlü sayısı: 281  2008 yılı Ocak ayı içerisinde işe yerleştirilen özürlü sayısı : 51  Ocak\2008 sonu itibariyle çalışan özürlü sayısı: 1258  İşe girmek için sıra bekleyen özürlü sayısı: 538

TÜRKİYE İŞ KURUMU SAKARYA İL MÜDÜRLÜĞÜ YILLAR İTİBARİYLE ÖZÜRLÜLERE YÖNELİK OLARAK DÜZENLENEN İŞGÜCÜ YETİŞTİRME FAALİYETLERİ: Sıra No Yılİşbirliği Yapılan KuruluşlarKonusuKursiyer Sayısı Bütçesi (YTL) Sakarya Üniversitesi Adp. Halk Eğt. Mrk. Müd. Bilgisayar Operatörlüğü , Otoyol San. Ve Tic. A.Ş. Adp. Halk Eğt. Mrk. Müd. Gazaltı Kaynakçılığı , Sakarya Üniversitesi Adp. Halk Eğt. Mrk. Müd Bilgisayar Operatörlüğü ,60.-

TÜRKİYE İŞ KURUMU SAKARYA İL MÜDÜRLÜĞÜ 2008 YILI ÖZÜRLÜLERE YÖNELİK MESLEKİ EĞİTİM PROJELERİ  2008 yılı içerisinde Sakarya Üniversitesi ve Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa Özürlülere yönelik olarak, “Bilgisayar Operatörlüğü” mesleğinde 15’er kişilik 2 grup toplam 30 özürlü vatandaşımıza yönelik meslek kursu düzenlenecektir.

TEŞEKKÜR EDERİM... Hasan ŞİRİN İŞKUR Sakarya İl Müdürü