Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇALIŞMA ve İŞ KURUMU KIRKLARELİ İL MÜDÜRLÜĞÜ «ENGELLİLERE YÖNELİK İŞ ARAMA BECERİLERİ» Tolga SAYDAM İş ve Meslek Danışmanı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇALIŞMA ve İŞ KURUMU KIRKLARELİ İL MÜDÜRLÜĞÜ «ENGELLİLERE YÖNELİK İŞ ARAMA BECERİLERİ» Tolga SAYDAM İş ve Meslek Danışmanı."— Sunum transkripti:

1 ÇALIŞMA ve İŞ KURUMU KIRKLARELİ İL MÜDÜRLÜĞÜ «ENGELLİLERE YÖNELİK İŞ ARAMA BECERİLERİ» Tolga SAYDAM İş ve Meslek Danışmanı

2 TÜRKİYE İŞ KURUMU (İŞKUR)
İstihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak, İşsizlik Sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuştur. Kurum, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlıdır.

3 HEDEF KİTLESİ DAHA İYİ ŞARTLARDA İŞ ARAYANLAR ESKİ HÜKÜMLÜLER
ÖĞRENCİLER HEDEF KİTLESİ ENGELLİLER İŞSİZLER KADINLAR YENİ MEZUNLAR KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYENLER

4 İŞE YERLEŞTİRME HİZMETLERİ
İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI İŞSİZLİK ÖDENEĞİ MESLEKİ EĞİTİM İŞKUR HİZMETLERİ UMEM GİRİŞİMCİLİK ÇALIŞMA İLİŞKİLERİ TOPLUM YARARINA PROGRAM İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI

5 ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARI
MESLEK ODALARI VE DERNEKLER İŞKUR GAZETE DERGİLERİ VE İLANLAR İŞLETME ZİYARETLERİ İNTERNET

6 KURUMUMUZA KAYIT İÇİN;
İş arayanlar; Kurum birimlerine şahsen başvurarak kayıt yaptırabilirler. Kurumumuzun adresinden internet üzerinden kendi kayıtlarını yapabilirler. Belediyelerde bulunan hizmet noktalarından kayıt yaptırabilirler.

7 ENGELLİLERE YÖNELİK İŞKUR HİZMETLERİ
İŞKUR olarak engellilere bütün hizmetlerimizde öncelik tanıyarak engelliler önündeki engelleri kaldırıyoruz. Engellilere yönelik hem İşsizlik Sigortası Fonu hem de engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsis edilen İdari Para Cezaları (İPC) Fonu kullanılarak Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından çeşitli hizmetler sunulmaktadır.

8 ENGELLİLERE YÖNELİK İŞKUR HİZMETLERİ
İŞKUR Engelli-İş Arayan Kaydı İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmeti İşe Yerleştirme Hizmeti İstihdam Teşviki Nitelik Artırıcı Faaliyetler Kendi İşini Kurma Hibe Desteği Korumalı İşyeri Hibe Desteği

9 ENGELLİLERE YÖNELİK İŞKUR HİZMETLERİ
İŞKUR Engelli - İş Arayan Kaydı İŞKUR hizmetlerinden faydalanmak için öncelikle en az % 40 oranında Engelli Sağlık Kurul Raporu olan engellilerin Kuruma (internet üzerinden veya bizzat İMD ile görüşerek) kayıt olması ve raporlarını İŞKUR’a onaylatmaları gereklidir. Raporlarında herhangi bir işte çalışamaz bilgisi olanların engelli kaydı alınamamaktadır. Raporu süreli olanlarda bu süreye göre işlem yapılmaktadır. Kayıt olan kişilere uygun açık işler ve diğer faaliyetlerimiz hakkında SMS ile bilgi verilmektedir.

10 ENGELLİLERE YÖNELİK İŞKUR HİZMETLERİ
İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmeti Kayıtlı bütün engellilere İş ve Meslek Danışmanı atanmaktadır. Engelliler randevu alarak kendi İş ve Meslek Danışmanı ile görüşüp; İş Arama Becerileri, Mülakat Teknikleri, açık işler ve Kurum Hizmetleri hakkında bilgi alabilir veya kendisine uygun olanlara yönlendirilmesini talep edebilir.

11 İŞ ve MESLEK DANIŞMANLIĞI

12

13 ENGELLİLERE YÖNELİK İŞKUR HİZMETLERİ
İşe Yerleştirme Hizmeti 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30. maddesi gereği 50+ çalışanı olan özel sektör işyerleri toplam çalışan sayısının %3’ü ve Kamu Kurumları ise % 4’ü kadar engelli personel istihdam etmek zorundadır. Engelli çalıştırma maliyeti: TL (asgari ücret) Engelli çalıştırmama cezası: TL Kurumumuz tarafından yürütülen çalışmalarla her yıl ortalama engellinin özel sektörde ve kamuda istihdamı sağlanmaktadır.

14 ENGELLİLERE YÖNELİK İŞKUR HİZMETLERİ
İstihdam Teşviki 50+ (elli ve üzeri) sigortalı çalıştıran işverenlerden kontenjan dâhilinde veya kontenjan fazlası engelli işçi çalıştıran işverenlerin, her bir engelli için sigorta primine ait işveren hissesinin tamamı, Hazinece karşılanmaktadır. 

15 ENGELLİLERE YÖNELİK İŞKUR HİZMETLERİ
Nitelik Artırıcı Faaliyetler Mesleki Eğitim Kursları İşbaşı Eğitim Programı Girişimcilik Eğitim Programı 15 yaşını tamamlayan bütün işsiz engelliler bu hizmetlerden faydalanırken aynı zamanda İŞKUR kendilerine günlük 25 TL harçlık öderken ve İKMH + GSS primlerini de yatırıyor.

16 ENGELLİLERE YÖNELİK İŞKUR HİZMETLERİ
Kendi İşini Kurma Hibe Desteği Kendi işini kurmak isteyen engellilere toplam 36 Bin TL hibe desteği sağlıyoruz. Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar gibi masraflar için en fazla TL. İşletme gideri desteği: Kuruluş tarihinden itibaren işletmeye 12 ay içinde olmak şartı ile fatura karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla TL. Kuruluş desteği: İşletmenin kuruluşundan itibaren 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ham ve ara madde, sarf malzeme, ofis malzemesi gibi maliyetler için en fazla TL.

17 Engelli İstihdamı Özel Sektör İŞKUR Kamu Sektörü ÖSYM E-KPSS KURA

18 E-KPSS / KURA (ENGELLİ KAMU PERSONELi SEÇME SINAVI)
Lise ve Lise üstü mezunu engelliler için E-KPSS (ENGELLİ KAMU PERSONELİ KURA USULÜ YERLEŞTİRME) İlkokul ve Ortaokul mezunu engelliler için E-KPSS-Kura

19 E-KPSS / KURA Eğer aday, daha önce 2014 EKPSS/KURA’ya katıldı ise;
Eğitim bilgileri ile engel grubu bilgisinde değişiklik bulunmayanlar, başvurularını ÖSYM’nin İnternet adresinden bireysel olarak yapabileceklerdir. Değişiklik olanlar ise, başvurularını ÖSYM başvuru merkezinden yapacaklardır.

20 E-KPSS / KURA Eğer aday,2014 EKPSS/KURA’ya katılmadı ise; (İLK KEZ EKPSS’ye BAŞVURACAK ENGELLİLER) 1) adresinden alınarak doldurulmuş EKPSS Aday Başvuru Formu, 2) Engelli Sağlık Kurulu Raporunun aslı ve fotokopisi, (% 40 ve üzeri) 3) Öğrenim durumunu gösterir belgesinin aslı, (Diploma) 4) Nüfus Cüzdanı, 5) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’nden alınmış aday ve görevli tarafından imzalanmış mühürlü Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi, 6) Sınavda yanında insülin pompası bulunacak şeker hastası adayların, şeker hastası olduğunu belirtir raporları ile ÖSYM BAŞVURU MERKEZLERİ’ne şahsen başvuracaklardır. (ÖSYM Bürosu: Rektörlük Binası bodrum katı-Otogar arkası)

21 İŞKUR RESMİ İNTERNET SİTESİ ve SOSYAL MEDYA ADRESLERİ
Facebook/Kırklareli-İŞKUR Twitter/Kırklareli-İŞKUR

22 1.ADIM

23 2.ADIM

24 2.ADIMDAN SONRA AÇILAN SAYFADAN TC VE ŞİFRE GİRİLİR.

25 Birlikte «İş İlanları» Sekmesinden açık işleri kontrol edelim.
Öğrenim bilgileri ve meslek güncelleme Adres ve Telefon numarası güncelleme İş İlanı Aramak ANA SAYFA Birlikte «İş İlanları» Sekmesinden açık işleri kontrol edelim.

26 İl ve Kişisel Durum değiştirilir.

27 Arama yapılır.

28 Açık iş ilanı sayısı İlanın içeriği / detaylı bilgi

29 Firma Adresi

30 Kamu ilanları için arama yaparken

31

32 Açık iş ilanı sayısı İlanın içeriği / detaylı bilgi

33 Kura Bilgileri

34 TEŞEKKÜRLER… Tolga SAYDAM İŞ ve MESLEK DANIŞMANI
TEŞEKKÜRLER…


"ÇALIŞMA ve İŞ KURUMU KIRKLARELİ İL MÜDÜRLÜĞÜ «ENGELLİLERE YÖNELİK İŞ ARAMA BECERİLERİ» Tolga SAYDAM İş ve Meslek Danışmanı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları