ERASMUS’A GİDEN ÖĞRENCİLERİN TRANSKRİPTLERİNİ TESLİM EDERKEN UYMASI GEREKEN KURALLAR VE DİKKAT ETMELERİ GEREKEN HUSUSLAR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
Advertisements

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ
Mayıs  Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır.  Şuan 64 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU. 1. Adım: KAYIT.
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
LEARNING AGREEMENT NASIL HAZIRLANIR?
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
STAJ İŞLEMLERİ.
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi1.
 Farabi Değişim Ofisi  Giden Öğrenci  Gelen Öğrenci.
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
ERASMUS ÖĞRENİM&STAJ HAREKETLİLİĞİ “TANINMA” DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Tuba Alkanat Akman 9 Haziran 2010.
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
Öğretmen e-okul’da ne yapar?
ERASMUS TANINMA TOPLANTISI Okt.Tuba A. AKMAN Okt.Ceyda POLATEL Okt.Fatma DEMİRCİ.
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Ders Kayıtları başarılan krediye göre sınıf bazında günlere ayrılmış olarak yapılacaktır. Buna göre akademik takvimde de belirtilen ekli yol izlenecektir.
8 inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştirilecektir eğitim-öğretim yılından.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
2547 SK. GÖRE 39. MADDE GÖREVLENDİRİLME İŞ AKIŞ SÜRECİ
ADIM ADIM STAJ Değerli öğrenciler, sizlere okulumuzda ki zorunlu staj da yapacağınız işlemleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım. *Her şeyden önce staj.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen
FARABİ PROGRAMI BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI.
ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI İLE GİDEN ÖĞRENCİLER İÇİN TANINMA KURALLARI.
ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ “TANINMA” Okt. Tuba ALKANAT AKMAN 25/05/2016.
BAP OTOMASYON SİSTEMİNDE PROJE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Derya Yılmaz EEM Erasmus Koordinatörü.
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
LEARNING AGREEMENT – GENEL BAKIŞ
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği
2017 – 2018 AKADEMİK YILI DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Süleyman Demirel Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğü
-RECOGNITION OUTCOMES–
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
MEZUNİYET TEZİ AKIŞ ŞEMASI
UYGULAMALI MÜHENDİSLİK DENEYİMİ DERSİ
Kurumlararası Yatay Geçiş
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
“Bİr bölümde İlgİlİ yarIyIlda açIlacak derslerİn hangİ öğretİm elemanlarI tarafIndan verİleceğİ bölüm kurulu önerİsİ üzerİne Fakülte Yönetİm Kurulu.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Application Form (Başvuru Formu):
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE
Sunum transkripti:

ERASMUS’A GİDEN ÖĞRENCİLERİN TRANSKRİPTLERİNİ TESLİM EDERKEN UYMASI GEREKEN KURALLAR VE DİKKAT ETMELERİ GEREKEN HUSUSLAR

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına orijinal transkriptiniz, Ana Sözleşmeniz (LA) ve Değişim Formunuzu (Change LA) – gönderen, kabul eden üniversite ve komisyon imzaları tamamlanmış şekilde – teslim etmeniz gerekmektedir.   LA ve Değişim formunuzdaki tüm derslerin – dil dersleri hariç - İTÜ karşılıklarının olması zorunludur. LA’da değişim formuyla silinmiş dersler haricinde kalan ve değişim formuyla eklenen derslerin transkriptte yer almaması durumunda bu derslerin notu FF olarak girilecektir. LA veya değişim formuna yanlış yazılmış ders kodu veya ismi, bölüm koordinatörünce düzeltilip paraflanmayı gerektirir. Notu PASS olarak Erasmus transkriptine işlenen ders İTÜ transkriptine işlenmeyecektir. PASS notunun İTÜ karşılığı yoktur. Bu notun İTÜ veya ERASMUS karşılığı getirildiği takdirde ders yeni notla işlenecektir. Ders kodu (Ör: ITB 151, JEF 317) yerine 6.yy ITB ya da 5.yy MT şeklinde yer alan dersler ITB O01, MT 001 olarak genel isimleriyle kaydedilir. Bu dersler, Ne Kaldı bölümündeki ilk ITB ya da MT boşluğuna geçer ve böylece bir ITB ya da MT dersini sağlamış olursunuz. Bu derslerden FF alınmış olunması durumunda, tüm ITB ya da MT derslerinizi tamamladıktan sonra, Fakülte Yönetim Kurulu’na vereceğiniz dilekçenin kabul edilmesi halinde Erasmus’tan daha sonraki dönemde almış olduğunuz ITB ya da MT dersinizi Erasmus’ta kalmış olduğunuz ITB ya da MT dersine saydırabilirsiniz. 26.04.2007 ve 456 Sayılı İTÜ Senatosu Kararı gereğince içinde “dil” sözcüğü geçen “Knowledge Language and Logic I” gibi dersler ITB kapsamındaki derslere denk sayılamamaktadır. Erasmus’ta alınan 492/492E kodlu bitirme projesinin notu, öğrencinin İTÜ’deki savunmasından alacağı nottur. Erasmus’ta bitirme projesi (492/492E) almanın şartı: Tüm derslere en az bir kere yazılmış olmak veya Erasmus’ta alınan derslerle bu şartı yerine getirmiş olmaktır.

Erasmus’ta alınan 492/492E kodlu bitirme projesinin notu, öğrencinin İTÜ’deki savunmasından alacağı nottur. Erasmus’ta bitirme projesi (492/492E) almanın şartı: Tüm derslere en az bir kere yazılmış olmak veya Erasmus’ta alınan derslerle bu şartı yerine getirmiş olmaktır.   Üniversite Senatosu Kararınca Erasmus’ta alınan dersler hangi dilde olursa olsun İTÜ’de İngilizce kodla işlenmektedir. Erasmus transkriptinizde, gittiğiniz üniversitenin not dönüşümünün yer aldığına emin olun. Erasmus programına dahil üniversiteler, notlarını programın ortak not skalasına çevirebilirler. Skalanın İTÜ karşılıkları: Erasmus İTÜ İTÜ Puanı A AA 4,00 B BA 3,50 C BB 3,00 D CC 2,00 E DC 1,50 F/FX FF 0 Erasmus’ta alınan birden çok dersin İTÜ’de bir ders yerine sayılması durumunda, bu derslerin ağırlıklı not ortalaması İTÜ’deki dersin notu olarak işlenir. ÖR: Erasmus ECTS Kredisi ECTS Grade İTÜ İTÜ Puanı ABC 123 4 C END 210 3 DEF 456 3 B END 210 3,5 END 210E = (4*3 + 3*3,5)/7 = 3,21 (3,00-3,24 CB) Transkriptlerini teslim etmemiş olan öğrencilerin sistemlerine, Erasmus izinlerinin bittiği dönemin add/drop haftasının bitiminden sonraki ilk pazartesi günü engel konar. Bu engel, öğrencinin sisteme girmesine, öğrenci belgesi almasına ve bir sonraki dönem ders kaydı yapmasına engel olur. Transkript teslim edildiği anda engel sistemden kaldırılır. Ders planında yer almayan bir ders alındığında, AA ile geçilmiş olsa dahi transkripte işlenmeyecektir. İTÜ’de AA ile geçilmiş olan bir ders, Senato Kararı gereğince, Erasmus’ta tekrar alınamaz. Erasmus izin kararları, geçerli oldukları dönemin akademik takviminde belirtilen tarih itibariyle sona erer. İznin bittiği dönemden sonraki ilk ders kayıtları, öğrencinin Erasmus’taki eğitimi devam ediyor olsa dahi, online olarak yapılabilmektedir. Ön şartı sağlanmamış ders, Erasmus döneminde alınmamalıdır.