Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MEZUNİYET TEZİ AKIŞ ŞEMASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MEZUNİYET TEZİ AKIŞ ŞEMASI"— Sunum transkripti:

1 MEZUNİYET TEZİ AKIŞ ŞEMASI
3.SINIF VE 4. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE MEZUNİYET TEZİ AKIŞ ŞEMASI

2 BİTİRME TEZİ HAZIRLIK AŞAMASI
Tüm öğrencilerimizin akademik etkinliklerde yer almasını istiyoruz. Bu amaçla aşağıdaki akademik etkinliklerin en az birine ait belgeyle birlikte bitirme tezi savunmasına katılmanız zorunludur. Etkinlikler için hazırlıklara erken başlayınız. Cevapları 2 aydan önce gelmemektedir. TÜBİTAK öğrenci projelerine başvuru (2209 a nolu proje) TÜBİTAK sanayi projelerine başvuru (2209 b nolu proje) Sempozyuma katılım için kabul alma (poster veya sözlü sunum) Makale yazarak kabul alma Yarışmalara başvuru öğrenci( Proje pazarı, üniversitelerarası yarışama vb.). Akademik etkinliklerin en az birine ait belgeyle birlikte bitirme tezi savunmasına katılmanız zorunludur.

3 BİTİRME TEZİ BAŞLANGIÇ
3. sınıf öğrencileri bahar döneminin üçüncü haftasına kadar bitirme tezi danışmanı belirlemek amacıyla öğretim elemanlarına bitirme tezi konusunu önerirler bu öneriler ve ikili görüşmeler ile öğretim elemanı kontenjanında öncelik alırlar. Bahar döneminin dördüncü haftasında bitirme tezi için çalışma alanlarını ve danışman olmasını istedikleri üç öğretim elemanını bildiren formu bölüm sekreterine teslim ederler. Bölüm öğretim elemanları bu forma bağlı olarak kontenjanları dahilinde kendi aralarında bir toplantı yaparak kontenjanları ve çalışma konularına göre bitirme tezi komisyonu tarafından danışman olarak öğrencilere atanır. Bitirme ödevi dersini alan öğrenciler; Herhangi bir nedenle çalışmalarına devam etmiyor (Değişim programlarından gelmiş, başarısız olmuş ve ders programı değişmiş) ise bölüm öğretim elemanları ile konularını kendi isteği ve öğretim elemanı bölüm kontenjanı haricinde öğretim elemanlarına eşit dağılım olacak şekilde bitirme tezi komisyonu tarafından öğrencilere bir danışman atanır. Bölüm öğretim elemanlarının öğrenci kontenjanlarının çabuk dolması öğrencinin istediği öğretim elemanı ile çalışamaması sebeb olabilir. Bu yüzden öğrencilerin mümkün olan en kısa zamanda tez konusu ve danışmanını belirlemesi önerilir.

4 GÜZ DÖNEMİ VİZE SINAVI Tez danışmanlarını tüm öğrencilerimiz öğretim elemanlarının belirlediği saatler aralığında her hafta çalışmalarıyla ilgili sözlü, yazılı rapor verir. Bitirme tezi ara raporu hazırlık çalışması yapar. İş akış cetveli oluşturulur. Ne zaman hangi iş paketi yapılacağı belirlenir. 4. Sınıf öğrencilerimiz, Vize sınav haftasına kadar gelişme raporunu danışman öğretim elemanına teslim ederler. Bu rapor vize notu için danışmana temel gösterge olacaktır. tezi ara raporu: Öğrencilere proje amacı, literatür özeti, sistem blok diagramı, materyal ve metot başlıklarına cevap veren bir rapordur.

5 GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAVI
4. Sınıf öğrencilerimiz, Final sınav haftasına kadar gelişme raporunu danışman öğretim elemanına teslim ederler. Bu rapor final notu için danışmana temel gösterge olacaktır. arşivindeki “güz dönemi final raporu”

6 BAHAR DÖNEMİ VİZE SINAVI
Tez danışmanlarını tüm öğrencilerimiz öğretim elemanlarının belirlediği saatler aralığında uygulama aşamalarını, uygulama problemleri ve iyileştirme aşamaları için gerekli çalışmaları ve düzenlemeleri yaparlar.“Bahar dönemi ara raporu” vize sınav tarihine kadar tez danışmanına teslim edilir. İş akış cetveli takibi danışman öğretim elemanınca kontrol edilir. 4. Sınıf öğrencilerimiz, “Bahar dönemi ara raporu” aşamasında projelerini uygulama aşamasını tamamlamalıdır. Bu aşamada fotoğraf ve devre çizimleri ile tez yazım aşaması için veri üretilir. “Bahar dönemi ara raporu”

7 BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVI
Bitirme Tezlerinin Teslimi Sunumlarına ciltlenmemiş şekilde getirdikleri tez çıktılarını jüri savunma sunuları için verilen zamanda inceler. Bitirme tezi alan öğrencilerimiz danışmanlarına tezin son hali ile ilgili onayı aldıkları takdirde, Final sınavını takip eden ilk cuma günü mesai bitimine kadar tezlerini en az iki adet cilt yaptıracaklar biri bölüm sekreterliğine diğeri ise danışmanda kalacak şekilde tezlerini teslim edeceklerdir. Her iki cilt arkasında yapıştırılmış dvd olacaktır. Tez danışmanlarından Finale girmeleri için olur almış olan öğrenciler finallerin başladığı internet sitemizdeki bölümündeki yazım şablonunu uygun tez ve poster hazırlanacaktır. Bu dvd içerisinde tez özeti, fotoğraflar, varsa tez içerisinde kullanılan kodlar, tezin word hali, tezin pdf hali, 3 dakikalık video, poster ve tezin sunusu yer alacaktır Örnek Bitirme Tezi Poster Şablonu Bitirme Tezi Yazım Şablonu

8 BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVI
Bitirme Tezi sergisi ve sunumu Poster çıktıları size tahsis edilen alanda görülebilir bir yere asılacaktır. Bahar dönemi final ve bütünleme programlarında ilan edilen tarihte bitirme tezi proje sergisi düzenlenir. Bu sergiye final sınavına girmeye layık tüm proje sahipleri sabah arasında projelerini sergilerler ve gelen ziyaretçilere projeleri hakkında bilgi verirler. Öğrencilere ayrılan bu zaman aralıklarında projelerini anlatan en az 15 slaytlık bir sunu ile final sınavına alınır. Öğrenci sunuları ve projeleri bölümünde yer alan bitirme tezi değerlendirme kriterlerine göre notlandırma yapılır. Poster çıktıları size tahsis edilen alanda görülebilir bir yere asılacaktır. Örnek Proje Sunumu

9 BİTİRME TEZİ BÜTÜNLEME
Tez danışmanları öğrencilerimizin doğrudan bütünlemeye kalmalarına veya FF ile kalmalarına karar vermişse sistemde yer alan Final Raporu hanesine sadece tez kapağı sisteme yüklenecektir. Final Raporu hanesine finallerin başladığı ilk günün mesai bitimine kadar herhangi bir rapor yüklemeyen öğrencilerimiz devamsızlıkdan kalmış kabul edilecektir. Devamsızlıktan kalan öğrencilerimiz dersten hangi dönem kalmışsa o dönem tekrar alacaklardır. Tüm öğrencilerimiz final sınavına katılacaklardır. Bütünlemeye kalacak olan veya FF ile dersi ikinci döneme kalacak olan öğrencilerde jüri karşısında mazeretlerini bildireceklerdir. Bu kapsamdaki öğrencilerin sunum hazırlamalarına gerek yoktur. Sınav için gelip imza atmaları zorunludur.

10 BÜTÜNLEME SINAVI DA AYNI FİNAL SINAVI GİBİ YAPILIR.
Bütünleme Sergisine gelirken internet sitemizdeki bölümündeki yazım şablonunu uygun tez ve poster hazırlanacaktır. Poster çıktıları size tahsis alanda görülebilir bir yere asılacaktır.Öğrencilere ayrılan bu zaman aralıklarında projelerini anlatan en az 15 slaytlık bir sunu ile final sınavına alınır.Öğrenci sunuları ve projeleri bölümünde yer alan bitirme tezi değerlendirme kriterlerine göre notlandırma yapılır.

11 BİTİRME TEZİ BÜTÜNLEME
Bitirme Tezlerinin Teslimi Sunumlarına ciltlenmemiş şekilde getirdikleri tez çıktılarını jüri savunma sunuları için verilen zamanda inceler. Bitirme tezi alan öğrencilerimiz danışmanlarına tezin son hali ile ilgili onayı aldıkları takdirde, bütünleme sınavını takip eden ilk cuma günü mesai bitimine kadar tezlerini en az iki adet cilt yaptıracaklar biri bölüm sekreterliğine diğeri ise danışmanda kalacak şekilde tezlerini teslim edeceklerdir. Her iki cilt arkasında yapıştırılmış dvd olacaktır. Bu dvd içerisinde tez özeti, fotoğraflar, varsa tez içerisinde kullanılan kodlar, tezin word hali, tezin pdf hali, 3 dakikalık video, poster ve tezin sunusu yer alacaktır


"MEZUNİYET TEZİ AKIŞ ŞEMASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları