Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği"— Sunum transkripti:

1 Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen adresine atınız.

2 Ana sayfamızda yayınlanan linke tıkladığınızda karşınıza bu sayfa çıkacak. 1. “Kayıt ol” seçeneğine tıklayınız.

3 Sizinle ilgili bilgileri giriniz
Sizinle ilgili bilgileri giriniz. Bu başvuru için özel bir parola belirleyiniz. 2. “Kayıt Ol” seçeneğine tıklayınız

4 E-mailinizi kontrol edin. Gelen kutusunda
“Merlon Erasmus” göndericisinden “Erasmus Aktivasyon İşlemi” gelen i açın ve aktivasyon linkine tıklayınız. 3. Karşınıza çıkan sayfalarda üniversitemiz logosunu seçmeniz ve “Öğrenci Başvuru” seçeneğini tıklamanız istenecektir.

5 4. Sistem Giriş seçeneğini tıklayınız

6 adresinizi ve sisteme kayıt esnasında belirlemiş olduğunuz parolayı giriniz. 5. “Tamam” seçeneğini işaretleyiniz.

7 Karşınıza boş bir ekran çıkacak 6
Karşınıza boş bir ekran çıkacak 6. Sağ listenin ikinci sırasında yer alan “Yeni Başvuru” seçeneğini tıklayınız.

8 Sizden kişisel ve akademik bilgilerinizin istendiği bir sayfa ile karşılaşacaksınız 7. Öğrenim/Staj seçeneklerinden “Staj”ı işaretleyin. Hiçbir kutu boş kalmayacak şekilde sizden istenilen bilgileri yazınız

9 8. Başvuru döneminde Erasmus staj hareketliliğini yapmak istediğiniz dönem sorulmaktadır. Bu kısımda sadece tek seçenek bulunmaktadır. Eğer yaz dönemi dışında bir dönemde staj yapmak istiyorsanız Erasmus Birimi ile iletişime geçiniz.

10 9. Staj başvurusunun en önemli kısmı “Başvurulan firma bilgisi / Bölüm anlaşması Bulunan Kurum” bölümüdür. Eğer bölümünüzün bir staj anlaşması varsa boşluğa bölümünüzün anlaşmasını yazabilirsiniz. (Bölümünüzün anlaşmasının olup olmadığını “Bölümlerle Staj anlaşması bulunan kurumlar için tıklayınız” linkine tıklayarak görebilirsiniz. Eğer bölümünüzün anlaşması yoksa ya da kendi bulduğunuz staj yerinde staj yapmak istiyorsanız; bulduğunuz staj yeri olan kurumun ismini yazmalı (Örnek: Johnson & Helias Co. Ltd. Atina / Yunanistan) ve staj yerinden almış olduğunuz Niyet mektubunu tarayarak “Dosya seç” kısmından sisteme yüklemeniz gerekmektedir. Başvurular esnasında niyet mektubunun faksını ya da size ile gönderilmiş halini tarayabilirsiniz. Ancak Erasmus hakkını kazanmanız halinde bu mektubun orjinali sizden istenecektir.

11 “Dosya Seç” kısmından taranmış belgenizi ekledikten sonra alttat görülen “Açıklamalar” kısmını boş bırakabilirsiniz.

12 Yabancı Dil Bilgisi için Erasmus Yabancı Dil Sınavı puanınızı ya da YDS, TOEFL, sınav sonuçlarınızı girebilirsiniz. 11. Girdiğiniz sınavı işaretleyip, sonucunu giriniz (Seçilmeniz halinde bu sonucu belgelendirmeniz istenecektir)

13 Girdiğiniz bilgiler mutlaka doğru olmalıdır
Girdiğiniz bilgiler mutlaka doğru olmalıdır. İstenmesi halinde bu bilgileri belgelendirmelisiniz. Aksi takdirde Erasmus başvurunuz geçersiz sayılacaktır. 12. Eğer yukarıdaki açıklamayı kabul ediyorsanız bu kutuya tıklayınız

14 Bilgilerinizin bir kısmını doldurup devamını daha sonra doldurmak isteyebilirsiniz. Bunun için kaydet seçeneğine tıklayıp daha sonra sisteme tekrar giriş yaparak başvurunuza devam edebilirsiniz. 13. Eğer başvurunuza daha sonra devam etmek istiyorsanız “Kaydet” seçeneğini işaretleyiniz.

15 Bütün bilgilerin girildiğinden ve doğru olduğundan emin olduktan sonra başvurunuzu gönderebilirsiniz. 14. Başvurunuzu tamamlamak istiyorsanız “Başvuru Gönder” seçeneğini işaretleyiniz.

16 Başvurunuzun bir kopyası e-mail adresine gönderilmiştir.

17 inize gelen başvurunuzun bir çıktısını alarak Tarih, Ad Soyad kısımlarını doldurun ve imzanızı atın. Bu formu; - Letter of Intent (staj yerinden kabul mektubu, online sisteme de yüklenmiş olan) - Transkript - Yabancı Diller Yüksek Okulu'ndan alacağınız sonuç belgesi veya e-YDS/YDS sonuç belgesi - Nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ya da Biga Öğrenci İşlerine elden verin. Başvuru formunu vermeyen öğrencilerin online başvuruları geçersiz sayılacaktır


"Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları