Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“Bİr bölümde İlgİlİ yarIyIlda açIlacak derslerİn hangİ öğretİm elemanlarI tarafIndan verİleceğİ bölüm kurulu önerİsİ üzerİne Fakülte Yönetİm Kurulu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“Bİr bölümde İlgİlİ yarIyIlda açIlacak derslerİn hangİ öğretİm elemanlarI tarafIndan verİleceğİ bölüm kurulu önerİsİ üzerİne Fakülte Yönetİm Kurulu."— Sunum transkripti:

1 “Bİr bölümde İlgİlİ yarIyIlda açIlacak derslerİn hangİ öğretİm elemanlarI tarafIndan verİleceğİ bölüm kurulu önerİsİ üzerİne Fakülte Yönetİm Kurulu tarafIndan belİrlenİr.”

2 ÖĞRETİM ELEMANININ ders BEYANINI DOLDURURKEN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
Güz ve Bahar Dönemi başlamadan önce; Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Formlar kısmında yer alan “Ders Beyanı” formunu doldurup imzalayarak bağlı olduğu bölüme verir. Öğretim Planı ile ders programı, ders programı ile ders beyanlarının birebir kontrolünün sağlanmasının sorumluluğu Bölüm başkanlarına aittir. Açılmayan veya kapatılan dersler beyanda yer almamalıdır.

3 Doldurulan beyan Bölüm ve Enstitü ders programı ile uyumlu olmalıdır.
Örnek: Proğramda “X” dersi Çarşamba günü ise öğretim elemanı o dersi beyanında Çarşamba gününe yazması gerekmektedir. Ödemeyi etkileyeceğinden idari görev ve akademik unvanlar doğru şekilde yazılmalıdır. Bitirme tezi ve Seminer dersi 2 saatten fazla yazılmamalıdır. (Bitirme Tezi 1.öğretim veya 2.öğretim ayırımı yapılmaksızın saat olarak yazılır)

4 Kurum dışı verilen derslerin beyanda belirtilmesi zorunlu olup Vakıf veya Devlet olduğunun belirtilmesi gerekmektedir. 1. ve 2. Öğretim derslerini beyana yazarken; 1.Öğr.dersleri saat arası, 2.Öğr.dersleri ise kesinlikle arasında, Cumartesi günlerinde ise saat arasında yapılabilir. Eğitim-Öğretim yönetmeliğine göre Pazar gününe 1. veya 2.öğretim dersi yazılmamalıdır. Tezsiz Yüksek Lisans dersleri saat 17.00’den sonra yazılmalıdır.

5 Yüksek Lisans ve Doktora tez danışmanlığı ile Dönem projesi öğrencilerinin isimleri yazılmalıdır.
Dersin kodu, grubu, öğrenci sayısı ve T-U-L kısmı doğru yazılmalıdır. Ortak yapılan dersler beyana işlenirken; -Ders saati 2’ye bölünebilir. -Dönem haftaları 2’ye bölünebilir. (Belli tarih aralıklarını beyanda belirtmek zorunlu olup, Bölüm sekreteri tarafından alternatif program girilmelidir.)

6 Yüksek Lisans + Doktora tez danışmanlıkları her öğrenci için 1 saat uygulama olarak, Yüksek Lisans Uzmanlık alan dersi için saat teorik, Doktora uzmanlık alan dersi 5 saat teorik olarak yazılır. Bölüm sekreterleri uzmanlık alan dersini EUS’a işlerken her saate tüm öğrencileri seçerek kaydet işlemi yapmalıdır. Öğretim elemanları tarafından doldurulan ders beyanları imzalanarak 2 nüsha şeklinde bölüme teslim edilir ve beyanlar bölüm başkanı tarafından da imzalanır.

7 BÖLÜM SEKRETERLERİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
Ders Programına uygun olarak öğretim üyesi tarafından doldurulan ve Bölüm başkanı tarafından imzalanan ders beyanı bölüm sekreteri tarafından EUS’a işlenir. Bölüm sekreteri tarafından EUS’a işlenen beyanın öğretim elemanı tarafından kendi şifresi ile onaylanması gerekmektedir. Ancak onaylama yapmadan önce verdiği beyan ile sisteme girilen beyanın aynı olduğunun kontrol edilmesi gerekmektedir. Fark var ise bölüm sekreteri ile irtibata geçip gerekli düzeltme yaptırılmalıdır. Düzeltmeden sonra onaylama işlemi yapılmalıdır. SİSTEMDE ONAYLANAN BEYANIN DOĞRULUĞUNDAN ÖĞRETİM ÜYESİ SORUMLUDUR. Girişi yapılmış olsa dahi EUS’ta onaylanmayan beyanlar hesaplamaya dahil edilmediğinden ödeme çıkmamaktadır. Öğretim elemanı tarafından onaylanan beyanlar 2 nüsha çıktı alınıp (Her iki sayfanın da) imzalanıp bölüm sekreterine teslim edilir.

8 EK DERS ÖDEMELERİNİN ZAMANINDA VE EKSİKSİZ ÖDENMESİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
Öğretim elemanları; beyanını, izinli, görevli ve raporlu durumlarının belgelerini bölüm sekreterliğine zamanında vermeli ve bölüm sekreteri EUS’a bilgi girişi işlemini yapmalıdır. EUS Takviminde belirlenmiş sürede girilmeyen izinler, kişi borcu işlemine sebebiyet vermektedir. Bölüm başkanlıkları; beyanların hocalar tarafından doldurulup bölüme verilmesi, sistemden onaylanması işlemlerinin zamanında yapılmasından sorumludur.

9 Fakülte Sekreterleri EUS Takviminde yer alan tüm süreçlerin takibinden ve kontrolünden Gerçekleştirme Görevlisi olarak sorumludur.


"“Bİr bölümde İlgİlİ yarIyIlda açIlacak derslerİn hangİ öğretİm elemanlarI tarafIndan verİleceğİ bölüm kurulu önerİsİ üzerİne Fakülte Yönetİm Kurulu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları