Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009."— Sunum transkripti:

1 SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009

2 Karşılıklı Anlaşma ( Bilateral Agreement ) nedir? İki üniversitenin Erasmus programı kapsamında yapacakları, bir yıl veya daha uzun süreli, öğrenci (ön lisans, lisans, lisansüstü, doktora) ve/ veya öğretim elemanı değişimi anlaşmasıdır. Akademik tanınma belgesi (Akademik Onay formu) nedir, ne için kullanılır? Akademik tanınma belgesi gittiğiniz üniversitede aldığınız derslerin, kendi üniversitenizde hangi derslere karşılık geldiğini gösterir. Aldığınız derslerin döndükten sonra kabul edilmesini garanti eden bir belgedir. ( Bu belgeyi koordinatörünüzle birlikte doldurunuz. Bu belgenin fakülte yönetim kurulunda onaylanması ve daha sonra AB Ofisine ve Bolum Erasmus koordinatörüne iletilmesi gerekmektedir. )

3 Erasmus öğrencisi olarak yurt dışında bulunduğum sürede kendi üniversiteme kayıt yaptıracak mıyım, katkı payımı ödemem gerekir mi? Evet. Kendi üniversitenize kayıt yaptırmak ve öğrenci katkı payı (üniversite harcı) ödemek zorundasınız. Ancak ders seçmezsiniz. Pasaport ve vize işlemlerini kendim mi yapmak zorundayım? Evet. Pasaport ve vize işlemleri sizin kendi sorumluluğunuzdadır. Gittiğim üniversite bana kalacak yer bulmak zorunda mıdır? Gittiğiniz üniversite kalacak yer bulmak zorunda değildir ama genelde Erasmus öğrencilerinin kalacak yer bulmalarına ve sorunlarına yardım edebilir.

4 Hangi sağlık sigortasını yaptırmalıyım? Uluslararası geçerliliği olan sağlık sigortasını tercih ediniz. Gittiğiniz ülkenin sigortasını da yaptırabilirsiniz. Sigortaların içerikleri ve kapsamları dikkatlice araştırılıp yapılmalıdır. Erasmus öğrencisi seçildikten sonra ne zaman Erasmus Hibesini alacağım? Erasmus Hibesinin %80’ini tüm belgeleriniz, özellikle de Öğrenim Anlaşmanız karşı kurumdan imzalı olarak geldiğinde, geri kalan %20 hibenizi ise Erasmus öğrencisi olarak eğitiminizi tamamlayıp döndükten ve gerekli belgeleri tamamlayıp AB ofisine teslim ettikten sonra alacaksınız.

5 Erasmus öğrencisi olarak gittiğim üniversitede Oryantasyon programına katılacak mıyım? Evet. Neredeyse her üniversite gelen Erasmus öğrencilerine Oryantasyon programı hazırlamaktadır. Oryantasyon programı sizin, o üniversite ve eğitim sistemi hakkında bilgi almanıza yardımcı olur. Öğrenim Anlaşması tamamlandıktan sonra alacağım derslerde yurtdışına gitmeden ya da gittikten sonra değişiklik yapabilir miyim? Evet, Bölüm koordinatörünüzle görüşerek derslerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Daha sonra Learning Agreement’inizin 2. sayfasini düzenleyiniz.

6 Erasmus Öğrenim Hareketliliği Programından yararlandım, Erasmus Staj Programından da yararlanabilir miyim? Evet, yararlanabilirsiniz. Erasmus Staj Programı çerçevesinde ne kadar kalabilirim? Erasmus Staj Programından lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri en az 3 ay en fazla 12 ay yararlanabilirler.

7 Ülke kategorileri ve hibe miktarları (aylık) I. – 300 € - Letonya, Litvanya, Polonya, Macaristan, Estonya, Bulgaristan ve Romanya II. – 400 € - Slovenya, Slovak Cumhuriyeti, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Yunanistan, Malta ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi III. – 500 € - Hollanda, Lüksemburg, İtalya, İspanya, Belçika, Almanya, Avusturya, Finlandiya ve İsveç IV. – 600 € - Fransa, Danimarka, İrlanda ve İngiltere (UK)

8 HİBELER hangi durumda geri alınır ya da ödenmez? o Misafir üniversitede 3 aydan az kalırsanız. (hibenizin tamamını geri vermeniz gerekir ve Erasmus öğrencisi sayılmazsınız.) o Bir dönemde, almış olduğunuz 30 ECTS’in 2/3’ünden az krediden geçerseniz. (kalan %20’lik hibenizi hak etmiş sayılmazsınız)

9 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR - Gittiğiniz ülkenin tarihini okuyun. - Türkiye hakkında size gelebilecek sorular için hazırlıklı olun. Bir tartışmaya girerken konuyu bildiğinizden emin olduktan sonra, konuyu kişiselleştirmeden tartışmaya dikkat edin. - Gittiğiniz ülkede yazılı kurallara mutlaka uyun. - Resmi evraklar; pasaport, oturma izni vs. bir fotokopisini yanınızda taşıyın.

10 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR o Ofisimizin iletişim adres ve bilgilerini kaydedin. o E-mail adreslerinizi sık sık kontrol edin. o Toplantılarımıza tam katılım gösterin. o Karşı taraftaki Koordinatörünüzü öğrenin. o Belgeleri eksiksiz ve doğru olarak teslim edin. o Belge teslimlerinde SON TARİH kuralına uyun.

11 Başarılar dilerim.


"SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları