Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi"— Sunum transkripti:

1 T.C.İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

2 İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
Ocak Dönemi Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı (YDYS) Performans Değerlendirme Notu (PDN) Eğitime Devam Puanı (EDP) Yabanci Dil Yeterlilik Sinavi (YDYS)’nın Hazırlık Sınıfı Başarı Notuna Katkısı Dış Sınavlar Eşdeğerlik Tablosu Öğretim Dili Türkçe Olan Programlar İçin Muafiyet Sınavı Akademik Kurul Aktif Seviye Koordinatörlüğü Sistemi Sağlık Raporları

3 GİRİŞ T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği, 30 Ekim tarih ve sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

4 Parçalı Geçiş Sistemi (PGS)
Parçalı Geçiş Sistemi (PGS): Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı (YDYS)’nda başarılı olunan her bir beceriden Dinleme Okuma Yazma Konuşma, sonraki YDYS’lerde iki yıl süreyle muaf olma durumunu ifade eder.

5 Ocak Dönemi Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı (YDYS)
Ocak döneminde yapılacak olan YDYS’ye Hazırlık sınıfında öğrenimine orta-öncesi (Pre-Intermediate) ve üzeri seviyede bir sınıfta başlayan öğrenciler, b) Önceki eğitim-öğretim yılında hazırlık sınıfı eğitiminde başarısız olmuş öğrencilerden sınava girme talebini sınavın yapılacağı tarihten en geç yirmi (20) iş günü öncesine kadar Üniversitenin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına yazılı olarak ileten öğrenciler katılabilir.

6 PERFORMANS DEĞERLENDİRME NOTU (PDN)
Bir eğitim-öğretim yılı ve yaz öğretimi içerisindeki değerlendirme araçları olan kısa sınav, sınav, sunum, ödev, proje ve benzeri çalışmalardan öğrencinin aldığı not

7 Eğitime Devam Puanı (EDP)
Hazırlık sınıfı eğitimine devam yükümlülüğünü yerine getiren öğrencilere verilen ve öğrencinin hazırlık sınıfı başarı notuna etki oranı Bölüm Akademik Kurulu tarafından belirlenen puan.

8 Yabanci Dil Yeterlilik Sinavi (YDYS)’nın Hazırlık Sınıfı Başarı Notuna Katkısı

9 Dış Sınavlar Eşdeğerlik Tablosu
Üniversite dışındaki sınav merkezlerinde eşdeğer sınavlara katılarak gerekli puanı alan öğrenciler, hazırlık sınıfı muafiyetine ilişkin taleplerini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına verecekleri sınav sonuç belgelerine ekledikleri dilekçeleri ile başvururlar. TOEFL IBT sınavına girmek suretiyle hazırlık sınıfından muaf olmak isteyen öğrencilerin sadece devlet üniversitelerine ait binalarda girmiş oldukları TOEFL sınavlarının sonuç belgeleri eşdeğerlik için kabul edilir.

10 Öğretim Dili Türkçe Olan Programlar Muafiyet Sınavı
1) Üniversitenin Türkçe eğitim-öğretim yapan önlisans ve lisans programlarına yeni kayıt yaptıran öğrenciler, eğitim-öğretim yılının başında yapılan yabancı dil muafiyet sınavına girmekle yükümlüdürler. 2) Muafiyet sınavı her eğitim-öğretim yılının başında yapılır. Bu sınava her öğrencinin sadece bir kez girme hakkı vardır. İlk kayıt, ek kontenjan ve diğer kayıt türleri ile gelen öğrencilere muafiyet sınavı, eğitime hak kazanılan yarıyılın başında ilan edilen tarihte bir kez yapılır. 3) Zorunlu olmasına rağmen yabancı dil muafiyet sınavına katılmayan öğrenciler, Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerini almakla yükümlüdürler. 4) Muafiyet sınavında 60/100 ve 69/100 arası puan alan öğrenciler sadece Yabancı Dil I dersinden A notu ile 70/100 puan ve üzeri alan öğrenciler ise Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden A notu ile muaf olur. Muafiyet sınavında yeterli puanı alamayan öğrenciler Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerini almakla yükümlüdürler. 5) Muafiyet sınavına girmesi zorunlu olan öğrencilerden başka bir yükseköğretim kurumunda ya da Üniversitenin İngilizce hazırlık sınıfında eğitim alıp başarıyla bitirdiğini belgeleyenler ile 10 uncu maddenin birinci fıkrasında belirtilen Dış Sınavlar Eşdeğerlik Tablosunda yer alan sınavlardan yeterli puana sahip olanlar Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden A notu ile muaf olurlar.

11 BÖLÜM AKADEMİK KURULU Bölüm Başkanı başkanlığında toplanan ve Bölüm Başkan Yardımcıları, Hazırlık Sınıfı seviye koordinatörleri ile önlisans ve lisans programlarındaki yabancı dil derslerini veren öğretim elemanlarından bir temsilcinin Bölüm Başkanı tarafından bir yıl süre ile görevlendirilmesi ile oluşan kurul eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin kararları almaya yetkilidir.

12 Seviye Koordinatörlüğü Sistemi
Hazırlık Sınıfındaki her bir seviyedeki eğitim-öğretim faaliyetlerinin koordinasyonundan sorumlu öğretim elemanlarının Akademik Kurulda etkin biçimde görev alıp karar alma sürecine katılımları sağlanmıştır.

13 Sağlık Raporu İşlemleri
Sağlık sorunları nedeniyle derslere devam edemeyen öğrencilerin imzalı mühürlü resmi evrak sunmaları koşuluyla belirtilen tarihlerde yaptıkları devamsızlıkları genel devamsızlık toplamlarından düşülecektir. Ancak, geçerli mazeretler ve sağlık problemleri de dâhil olmak üzere verilen eğitimin %30’una devam etmeyen öğrencilerin Eğitime Devam Puanı (EDP) alamayacaklardır.


"İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları