Çocuklarımız için çocukça bir okul…

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Özürlüler Destek Programı Hibe Programının Konusu:
Advertisements

ULUSLARARASI GENÇLİK ÖDÜLÜNÜN 10 TEMEL PRENSİBİ. Uluslararası Gençlik Ödülünün dayandığı 10 temel prensip vardır.
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Kamu-Özel Sektör Ortaklığı Proje/İmtiyazlarında Özel Sektör.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Kalite İlkelerinin Geliştirilmesi ve Uygulanmasında ve Uygulamaların Niteliğinin Garanti Edilmesinde «Adım Adım Derneği’nin» (ISSA) Deneyimi Mihaela Ionescu,
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma Perspektifi
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Doç. Dr. A.R Zafer SAYAR 18 Eylül 2014, Ankara
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
LOGO TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
Düzenleyici Etki Analizi (DEA) ve Sivil Toplum Regulatory Impact Assessment and Civil Society Dr. Esra LaGro, DEA Danışmanı ve Türkiye Kurumsal Yönetim.
Support to Local Administration Reform 1 Birlik için stratejik yönün tanımlanması.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Sivil toplum kuruluşları
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
Kooperatifler ve 2012 Birleşmiş Milletler Uluslararası Kooperatif Yılı Simel Eşim Uluslararası Çalışma Örgütü Kooperatif Bölüm Şefi.
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
TÜBİTAK SOBAG Proje Örnekleri Proje Örneği 1 Projenin temel araştırma konusu STK’ların vatandaşlık eğitimi için nasıl.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1945 SONRASI İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
HAYMANA MERKEZ ANAOKULU AÇILIŞ 05 KASIM 2012 tarihinde açıldı. “Eğitim Öğrenciyi Sevmekle Başlar” ilkesiyle.
Yönetim Kurulu Problem Çözme ve Yönlendirme Yeterliliği.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. "Sofra bir kazanç ve öğrenme kuruluşudur." Hüseyin Özer.
Uzmanlık derneklerinde seçim, yönetim, katılımcılık Prof.Dr.Eyüp Sabri Uçan Türk Toraks Derneği Başkanı.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
7 Eylül 2005, Çarşamba Litvanya Cumhuriyeti Muhasebe Enstitüsü Avrupa Birliği’nde Ulusal Bir Muhasebe Standartları Belirleyicisinin Rolü.
Meslek Odaları ve örgütlerine AB Platform, Meslek Odaları ve örgütlerine alternatif olarak kurulmamıştır alternatif olarak kurulmamıştır. Aksine.
AMAÇLARIM VE KAYNAKLARIM
Türkiye’de Meslekî Eğitim ve Öğretimdeki Yeni Yaklaşımlar
Çocuk Dostu Okul.
Türkiye’de Ulusal İzleme Mekanizması Kurulması: Süreç ve Ana Unsurlar Kerem ALTIPARMAK AÜ SBF İnsan Hakları Merkezi.
Eğitim hakkı, ayrım gözetilmeksizin herkesin sahip olması gereken, vazgeçilemez ve devredilemez bir haktır. Eğitim hakkı, başta çocuklar olmak üzere herkesin,
Çocuklarla Daha Güçlüyüz
1922 SALİHLİ GENÇLİK ve SPOR KULÜBÜ
ŞİRKETLER MUHASEBESİ.
PROJE YÖNETİMİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK.
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
2. Hafta sorusu: Lizbon Anlaşması AB’nin kurumsal yapısında nasıl bir değişikliğe neden olmuştur. AB Lizbon anlaşması sonrası Demokratik bir yapıya kavuşmuş.
İNSANLAR VE YÖNETİM.
MURAT KARADUMAN AFYONKARAHİSAR REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
AİLE ŞİRKETLERİ Yapısı, Sorunlar ve Çözüm Yolları
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
2016 Kayseri Ticaret Odası.
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
IOSCO (International Organization of Securities Commissions)
YONT221 KAMU YÖNETİMİ DÜŞÜNCESİNİ GELİŞİMİ VE DEVLETİN ETKİNLEŞTİRİLMESİ YÖNETİŞİM.
This project is co-funded by the Europen Union and the Republic of Turkey “ULUSLARARASI REKABET GÜCÜ VE TÜKETİCİNİN KORUNMASI” PANELİ   Tüketici Haklarının.
7 TEMEL İLKE İlkyardım Eğitimi.
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜ YETERLİKLER ÇERÇEVESİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
İŞLETMELERİN KURULUŞU
Sağlık Bilimleri Fakültesi
BÖLÜM 5 ÖĞRETMEN VE GÖREVLERİ 1. Amaçlarımız Bu bölümde, yasal ve toplumsal temellere bağlı olarak öğretmenin görevleri ve bu görevleri yerine getirebilme.
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER.
BÖLÜM 5 ÖĞRETMEN VE GÖREVLERİ. BÖLÜM 5 ÖĞRETMEN VE GÖREVLERİ.
Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği
ŞİRKETLER MUHASEBESİ. I. ÖZEL İŞLETMELERİN HUKUKSAL BİÇİMLERİ Özel işletmelerin hukuksal biçimlerinin neler olabileceği Türk Ticaret Kanununda gösterilmiştir.
Sunum transkripti:

Çocuklarımız için çocukça bir okul…

biz kimiz? ne yapmak istiyoruz? Başka Bir Okul Mümkün Derneği; Öğrenciler, ebeveynler, öğretmenler, eğitim bilimciler , eğitimle ilgili farklı uzmanlar ve gönüllüleri bir araya getiren; Demokratik ve şeffaf bir karar alma yapısına sahip olan; 2010 yılından bu yana bu alanda önemli bir bilgi birikimi ve deneyim yaratmış; Alternatif eğitim ve demokratik okullar konularında ERG, Seçbir, Açev, Habitat gibi ulusal ve Ashoka, Eudec (European Democratic Education Community), AERO (Alternative Education Resource Organisation), IDEC 2012 (International Democratic Education Conference) gibi uluslararası bağlantılar kurmuş olan; Bütüncül, uygulamaya dönük bir sivil toplum kuruluşudur. ne yapmak istiyoruz? Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde belirlenen temel hakları hayata geçiren katılımcı demokrasiyle yönetilen, ekolojik dengeye saygılı aileler ile gönüllülerden oluşan inisiyatifler tarafından kar amacı gütmeksizin kurulan ve yürütülen okullar kurmayı; bu eğitim yaklaşımının yaygınlaştırılması ve benzer başka okulların hayata geçmesi için model oluşturmayı hedefliyoruz. İlk BBOM Okulu Mutlu Keçi İlkokulu Bodrum’da Eylül 2013’te açıldı. Ankara, Kaş, Çanakkale ve Kaş’ta da yeni BBOM ilk ve ana okulları kuruluyor.

bir bbom okulu nasıl kurulur? Başka Bir Okul Mümkün Derneği BBOM okullarının kurucusu ve sahibi değildir. BBOM okulları yerellerde ebeveyn ve gönüllülerin kurduğu eğitim kooperatif içatısı altında Başka Bir Okul Mümkün Derneği’nin biriktirdiği kollektif bilgi ve deneyim desteğiyle kurulur. BAŞKA BİR OKUL MÜMKÜN DERNEĞİ Temel konularda ilke belirleyici ve denetleyici (eğitim anlayışı, mimari, kapasite, burs oranı, beslenme programı gibi…) Hizmet sağlayıcı (öğretmen seçimi ve eğitimi vb…) Okullar arası iletişim ve işbirliğinin takipçisidir. neden eğitim kooperatifi? BBOM ailelerin ortaklaşa finanse ettikleri ve kar amacı gütmeden işlettikleri bir okul modelidir. Kurulacak her BBOM okulunun sahibi, okulun kasası/kumbarası olarak finansal altyapıyı oluşturan ve finansal yönetimi sağlayan yerel eğitim kooperatifidir. Okula çocuğunu göndermek isteyen her ebeveyn, öncelikle kooperatife üye olur, çocuk okulu tamamladığında üyelik hakkını bir başka aileye devreder. BBOM Eğtim kooperatfilerinde; Tüm maliyetlerin üyeler tarafından eşit olarak paylaşılır Tüm üyeler demokratik, ortaklaşmacı bir yapıda eşit söz hakkına sahiptir. Sadece kendi üyelerine hizmet veren ve kar amacı gütmeyen bir işletme biçimi olarak gelir vergisi muafiyeti gibi pek çok avantajdan yararlanabilir. burs sistemi Başka Bir Okul Mümkün Derneği için eğitim kamusal bir haktır. Ancak yasal mevzuat gereği BBOM okulları özel okul statüsündedir. BBOM okullarının halihazırdaki ekonomik yapısı; kaliteli eğitime ulaşamayan dezavantajlı gruplar için %10’luk bir kotayı finanse eder. Zamanla bu kotanın %25’lere çıkarılması ve kademeli ücretlendirme/yarım burs uygulamalarının başlatılmasını hedefler. .

kollektif bilgi birikimi Başka Bir Okul Mümkün Derneği; varolan eğitim sistemiyle derdi olan öğrenciler, ebeveynler, öğretmenler, eğitim bilimciler , eğitimle ilgili farklı uzmanlar ve gönüllülerin bir araya gelerek çalıştıkları kollektif bir yapıdır. BBOM ilke ve değerleri çerçevesinde üretilen bu kollektif bilgi birikiminin derleyicisi Başka Bir Okul Mümkün Derneği bu bilgi ve deneyimi açık kaynak olarak isteyen herkesle paylaşmaya hazırdır. Detaylı bilgi için www.baskabirokulmumkun.net web sitesine bakılabilir. bbom alternatif eğitim modeli ALTERNATİF EĞİTİM Çocuğa kendi eğitim sürecini belirleme hakkı tanıyan; çocuk ve toplumsal çözüm merkezli alternatif eğitim ve değerlendirme EKOLOJİK DURUŞ Ekolojik değerlerin ders olarak değil mimari, beslenme, müfredatın doğal bir parçası olarak merkeze konulduğu bir eğitim anlayışı BBOM İLKE VE DEĞERLERİ DEMOKRATİK YÖNETİM Okulun tüm bileşenlerinin karar sürecine katıldığı, okul meclisi üzerinden doğrudan katılımı ve sorumluluğu merkeze alan demokratik yönetim modeli ÖZGÜN FİNANSMAN Aile ve gönüllü inisiyatifinin işleteceği, ticari amaç gütmeyen ve kendi kendine yeterliliği esas alan finansman modeli