Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

7 TEMEL İLKE İlkyardım Eğitimi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "7 TEMEL İLKE İlkyardım Eğitimi."— Sunum transkripti:

1 7 TEMEL İLKE İlkyardım Eğitimi

2 7 TEMEL İLKE İLKE; Hareket unsurlarının eylemlerini daima yönlendirmesi gereken deneyim ve yargılara dayanan davranış zorunluluğudur.

3 7 TEMEL İLKE Bu Temel İlkeler, Kızılhaç ve Kızılay görevli ve gönüllülerine yardım çalışmalarındaki faaliyet alanlarını belirleme ve kolaylaştırma konularında yol gösterirken, aynı zamanda hareketin amacını ve yardımseverlik değerlerini tanıtmak için evrensel bir temel oluşturur.

4 7 TEMEL İLKE İNSANİYETÇİLİK
Savaş alanlarındaki yaralılara ayrım yapılmaksızın yardım edilmesi isteğiyle doğan Uluslar arası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi, uluslararası ve ulusal kapasitesi dahilinde, nerede olursa olsun, insanların acılarını önlemek ve hafifletmek için çalışır. Amacı, insan yaşamını ve sağlığını korumak ve insan hayatına saygıyı sağlamaktır. Karşılıklı hoşgörü, dostluk, işbirliği ve kalıcı barışın gelişmesine yardımcı olur. İNSANİYETÇİLİK

5 7 TEMEL İLKE AYRIM GÖZETMEMEK
Hareket, milliyet, ırk, dini inanç, sınıf veya siyasi görüş bakımından ayırım yapmaz. Sadece kişilerin gereksinimlerinden yola çıkarak, onların acılarını gidermeye ve en acil sıkıntı durumuna öncelik vermeye çalışır.

6 7 TEMEL İLKE TARAFSIZLIK
Hareket, herkesin güvenini kazanmaya devam etmek için, savaşlarda taraf tutmaz veya siyasal, ırksal, dinsel veya ideolojik nitelikteki anlaşmazlıklarda yer almaz.

7 7 TEMEL İLKE BAĞIMSIZLIK
Hareket bağımsızdır. Kendi hükümetlerinin insani hizmetleri kapsamında yer alan ve kendi ülkelerindeki kanunlara tabi olan Ulusal Dernekler, hareketin temel ilkelerine her zaman uygun davranabilmeleri için, özerkliklerini sürdürmek zorundadırlar.

8 7 TEMEL İLKE GÖNÜLLÜ HİZMET
Hareket, hiçbir şekilde kazanç amacı gütmeyen, gönüllü bir yardım hareketidir.

9 7 TEMEL İLKE Bir ülkede sadece bir tek Kızılhaç veya Kızılay Derneği bulunabilir. Bu dernek, herkese açık olmalı ve insani çalışmalarını kendi ülkesinin her köşesinde yerine getirmelidir. BİRLİK

10 7 TEMEL İLKE EVRENSELLİK
Kendini oluşturan bütün derneklerin eşit statüye sahip olduğu ve birbirlerine yardımcı olurken eşit sorumluluklar ve görevler paylaştığı Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi, evrenseldir.


"7 TEMEL İLKE İlkyardım Eğitimi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları