ÇED YÖNETMELİĞİ T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEHLİKELİ ATIK BEYAN SİSTEMİ (TABS)
Advertisements

ÇEVRE SAĞLIĞI DAİRE BAŞKANLIĞI SU GÜVENLİĞİ ŞUBESİ
Olgun ŞENER Kamu Yönetimi Uzmanı
TIR ve Taşıt Dairesi Başkan V.
SİSTEM YÖNETİMİ KOORDİNATÖRÜ
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
Esra ARIKAN Çevre Uzmanı
KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ
RESMİ GAZETEDE YAYIMLANARAK
ÇEVRE GÖREVLİSİ/ ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI
PLAN YAPIMINI YÜKÜMLENECEK MÜELLİFLERİN
90 Gün Kampanyası «HEDEFLERLE YÖNETİM İLKESİNE» dayanan bir yönetim kampanyasıdır. Kampanya kapsamında 90 gün gibi bir sürede İl Genel Sekreterliklerinin.
MEKÂNSAL PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İmar Planlama Dairesi Başkanlığı
Bİlİyor musunuz? Bİnanizin yapi kullanim İznİ
SERMAYE BİRİKİMİ VE KALKINMA
ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ (UMYS) AÇISINDAN ECVETİN ÖNEMİ
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ.
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
 İdareler ve sektörden gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda katılım ve rekabeti artıracak şekilde yapım işleri ihalelerini ilgilendiren önemli.
UN Global Compact (BM Küresel İlkeler Sözleşmesi)
SANAYİ SİCİL BELGESİ YILLIK İŞLETME CETVELİ’NİN İNTERNET ORTAMINDA GİRİLİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER.
Çevre Komisyonu Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı 22 Kasım Abant.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İNSAN KAYNAKLARI
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
İLKE VE İNKILAPLARIN EŞLEŞTİRİLMESİ
ŞEHİR PLANLAMA –İMAR HUKUKU
İMAR VE PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
İSTATİSTİKİ BİLGİLERİN TOPLANDIĞI TÜM MODÜLLERDE YAPILACAK İŞLEMLER
BASIN AÇIKLAMASI – CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK AMACIYLA HAZIRLANAN “BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK” YENİ HALİYLE BİR.
5’nolu Kamu Alımları Faslı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği.
12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar
VİOP / Türev Piyasalar Bora Akdeniz Ürün Geliştirme Kıdemli Uzmanı
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA ALANLARI
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ (ÇED) ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürlüğü Redife YAŞAR Çevre Mevzuatı ve.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
Kıyı ve kumsallarımızda günübirlik tesis düzenlemeleri Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi İztuzu kumsalı İlandan önce İlandan sonra
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
İMAR, İSKAN ve KOOPERATİFLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
İL STOK HAVUZU VE İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI 2009/45 SIRA NOLU GENELGE Hakan KARAGÖZ Şube Müdürü.
Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar
İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ORDU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü FAALİYET ÖZETİ.
BİLİM VE SANAT MERKEZİ: ÖĞRENCİ TANILAMA
YASAMA FAALİYETLERİNDE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ENERJİ SEKTÖRÜ
YASALARDA ve YASA YAPIMINDA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ 1. İklim değişikliğine uyum (negatif/pozitif uyum) Yasa içeriklerinde iklim değişikliği Milletvekilleri.
Veysi GÜMÜŞ Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı Etüd ve Değerlendirme Şube Müdürü 09 – 11 Şubat /21 T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
TASFİYE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde yapılan düzenlemeyle, sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunundan 4458 sayılı.
Ekim 2015 KİRALAMA DOSYALARININ KOMİSYONA SUNULMASI.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
İNKILAPLAR. Siyasi Alanda Yapılan İnkılaplar  Saltanatın kaldırılması (1 Kasım 1922)  Ankara’nın başkent olması(13 Ekim 1923)  Cumhuriyetin ilanı (29.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

ÇED YÖNETMELİĞİ T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇED SÜRECİNDE YAPILAN YENİLİKLER tarihi itibariyle e-çed uygulamasına geçilerek, öncelikle kağıt ve kırtasiye bazlı çok büyük oranda tasarruf sağlanmış, günümüz teknolojisi kullanılarak, çok hızlı bilgi ve belge transfer imkanı ile süreçlerin, kitlelerin çok kolaylıkla ulaşabileceği şeffaf bir ortamın oluşmasına olanak sağlanmıştır. Diğer taraftan, sürece katılımın internet ortamında gerçekleştirilmesi, eleştiri, görüş, ilave ve benzeri önerilerin, hiyerarşik yapının, sürecin her safhasında bilgilenmesine ve müdahalesine imkan tanıması sonucu, değerlendirme etkinliği, sürati, geçmiş uygulamalarla kıyaslanmayacak biçimde artmıştır.

ÇED SÜRECİNDE e-ÇED uygulamasına geçişle, bahsedilen kolaylıklar, eski mevzuatta karşılaşılan bazı güçlükler nedeniyle istenilen verime ulaşımı zorlaştırmıştır. Bu nedenle, tarih ve sayılı ÇED Yönetmeliği yürürlüğe girmiştir. Yeni yönetmelik ile sürecin daha hızlı, daha güvenli ve daha net tanımlarla ifade edilebilir hale getirilmesi sağlanmıştır. Yeni Yönetmelikle getirilen uygulamalarla; ÇED Görüşü bulunan (ÇED Olumlu, ÇED Gerekli Değildir) Ek-I ve Ek-II kapsamlı projeler/faaliyetlerde yapılacak kapasite artışları ve genişlemelerle ile ilgili kararların, Bakanlığımızca verilmesi uygulaması başlatılmıştır.

Halkın Katılımı Toplantısı yapılacağına dair ilanın, eski Yönetmelikte belirlenen ve tartışmalara neden olan «10 gün» önceden yayınlanır ifadesi, «10 takvim günü» olarak değiştirilerek süreç hızlandırılmıştır. Formatı uygun bulunmayan dosyanın tekrar hazırlanması için verilen süre, 6 aydan 3 aya indirilerek süreç yatırımcı lehine hızlandırılmıştır. Proje yerinin görülüp incelenme zorunluluğu kaldırılmıştır. Taahhüt ihlalinin tespiti halinde, ihlalin ortadan kaldırılması için, bir defaya mahsus olmak üzere verilen 90 günlük süre, makul «süre» tanımına dönüştürülmüş ve yatırımcıya eksiklerini tamamlaması için kolaylık sağlanmıştır.

Yeni Yönetmelik İle Ek-I Listesinden çıkarılıp Ek-II Listesinde yer alanlar ; 100 m3 üzerinde havuz hacmine sahip «metal veya plastik maddelerin yüzeylerinin metalle kaplandığı» projeler EK-I listesinden çıkarılarak, EK-II kapsamındaki 5m 3 limiti 10 m 3 ‘e yükseltilmiştir. Dip tarama projeleri ( m3 ve üzeri malzeme çıkarılan) Ek-I kapsamından çıkarılmış, EK-II kapsamındaki m 3 ve üzeri limiti m 3 ve üzeri olarak yükseltilmiştir. Ve tüm dip taramaları EK- 2 kapsamına alınmıştır konut adetli toplu konut projeleri, Ek-I kapsamından çıkarılmış, 500 konut ve üzeri tüm konut projeleri sadece Ek- II olarak valiliklerce yapılması sağlanmıştır. 50 hektar üzeri golf tesisleri, Ek-I kapsamından çıkarılmış, alan limiti olmaksızın Ek-II kapsamına alınarak valiliklerce yapılması sağlanmıştır m2 kapalı alana sahip alışveriş merkezleri Ek-I listesinden çıkarılmış, EK-II kapsamına alınmıştır.

Yönetmelik kapsamından çıkarılan faaliyetler; -Beyaz eşyaların boyanarak üretildiği tesisler, -Havai fişek üreten tesisler, -Arazi kullanım vasfını değiştirmeyi amaçlayan projeler, -Feribot iskeleleri, -Demiryolu taşımacılığında kullanılan aktarma amaçlı tesisler, demiryolu terminallerinin yapımı, -Ulaştırma amacı ile kullanılan 10 km. ve üzeri tünel projeleri, -Eğitim kampüsleri (kapladığı alan m2 ve üzeri eğitim tesisleri), -Hastaneler, hastane ve tıp merkezleri bünyesi dışında yer alan diyaliz merkezleri, -Spor kompleksleri (olimpik ölçülerde 3 farklı lisanslı spor dalı içeren kompleksler) veya hipodromlar, -Bu Yönetmeliğin EK-I’inde yer alan sanayi ve enerji tesislerinin sökümü, Faaliyetleri Yönetmelik kapsamından çıkartılmış ve yatırımcının önü açılmıştır.