Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ"— Sunum transkripti:

1 LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ
GÜNEŞ ENERJİSİ LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ YOL HARİTASI Enis Behar

2 Form Şirketler Grubu ENDÜSTRİYEL İKLİMLENDİRME, ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ELEKTRİK ÜRETİM SİSTEMLERİ

3 2013 Grup Özeti 48 yıllık deneyim Toplam 250 çalışan
Türkiye'de 6 ofiste satış ve bakım hizmeti Istanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Adana ve İzmir Form olarak Ankara da, Munters-Form olarak Mersin de imalat tesisleri Türkiye'nin en büyük klima satış firmasından biri Alışveriş merkezi klima cihazlarında % 50 den fazla pazar payı Türkiye'de yuvarlak kanal, nem alıcılar, paket klima, ısı pompaları, toprak – deniz ve su kaynaklı uygulamalar konularında öncü firma Türkiye dışında Arabistan, Rusya, Kazakistan, Romanya, Türkmenistan, Libya ve birçok ülkede referans uygulamalar Türkiye çapında 40 kişilik bordrolu bakım ekibi Fotovoltaik konusunda en çok referansa sahip firma Yeşil binalarda Klima ve PV uygulamalarından en deneyimli firma

4 İŞİMİZ, GÜNEŞ ENERJİSİNİ ELEKTRİK ENERJİSİNE DÖNÜŞTÜRMEKTİR
Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz.

5 “ANAHTAR TESLİM EPC HİZMETİ”
MÜHENDİSLİK TEDARİK UYGULAMA / KURULUM DEVREYE ALMA ŞEBEKE BAĞLANTI “BAKIM / SERVİS” SAHA YÖNETİMİ Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz.

6 ENDÜSTRİYEL TESİS, TİCARİ BİNA ÇATILARI VEYA ARAZİ UYGULAMALARI
Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz.

7 Başvuru ve Şebeke Bağlantısı
KURULUM 1) SİSTEM – MÜHENDİSLİK 2) ÜRÜN – TEDARİK 3) SİSTEM UYGULAMA Enginering Procurement Construction Başvuru ve Şebeke Bağlantısı Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz. Operation and Management BAKIM

8 İŞ ORTAKLARIMIZ

9 DEVAM EDEN PROJELERİMİZ
KAHRAMANMARAŞ – 500 kWp SELÇUK BELEDİYESİ – 150 kWp SARPHAN FİNANSKENT – İSTANBUL - 85 kWp ÇEBİ YAPI YAZIHANE PROJESİ – İSTANBUL - 44 kWp SON 3 AYDA TAMAMLANAN PROJELERİMİZ ANTALYA HAVAALANI – ANTALYA kWp DALAMAN HAVAALANI – MUĞLA kWp EYÜP BELEDİYESİ – İSTANBUL – 35 kWp FORM FABRİKA – İZMİR- 40 kWp Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz.

10 HEDEFİNİZ

11 Kurumsal / Proje Finansmanı?
Nasıl Başlamalıyım? Hobi / Profesyonel? Kurumsal / Proje Finansmanı? Çatı / Arazi? 500 kw / 1 MW? Yatırım / Tüketim ?

12 TÜKETİM + DEVLETE SATIŞ DEVLETE SATIŞ LİSANSSIZ 1 MW Limit
Yatırım / Tüketim ? TÜKETİM AMAÇLI ÖZ TÜKETİM TÜKETİM + DEVLETE SATIŞ DEVLETE SATIŞ LİSANSSIZ 1 MW Limit TİCARİ AMAÇLI DEVLETE SATIŞ Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz. LİSANSLI Kapasite

13 4 ÖNEMLİ DÖRT ADIM Yeterli Kurulum Alanı ve İhtiyaç
Tedaş Bağlantı Görüşü Projelendirme Finansman ve Kredilendirme EPC Seçimi Bağlantı İzninin Alınması Kurulum Devreye Alma Şebeke Bağlantısı 4 Üretim Servis ve Yönetim

14 Çatı Alanı (1 kwp için minimum 10 m2) Çatı Tipi Çatı statik projesi
ÇATI / ARAZİ ? ÇATI Elektrik Abonesi Çatı Alanı (1 kwp için minimum 10 m2) Çatı Tipi Çatı statik projesi Mimari Proje Elektrik projesi Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz.

15 Arazi Alanı (1 kwp için minimum 12 m2) Yapı İmar İzni alınması
ÇATI / ARAZİ ? ARAZİ Elektrik Abonesi Arazi Alanı (1 kwp için minimum 12 m2) Yapı İmar İzni alınması Tarım Arazi Olmadığına Dair Belge GES Uygunluk Yazısı Bağlantı Noktasına Olan Mesafe Toprak Analiz Raporu Zemin Etüd Raporu Kotlama Analizi Nakil Hattı Mülkiyet Durumu Arazi Ulaşım Durumu Elektrik Kesinti Süreleri Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz.

16 BAĞLANTI İZİNLERİ BAĞLANTI?
Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz.

17 Projelendirme Bilgisi İnşaat Bilgisi – Mekanik Montaj
EPC ? EPC SEÇERKEN... Kurumsal yapı Finansal güç İş Ortakları Projelendirme Bilgisi İnşaat Bilgisi – Mekanik Montaj Elektrik Bilgisi – Elektriksel Montaj Proje Yönetimi Güvenlik Referansları Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz.

18 Banka Teminatlı Finansman
Bağlantı Başvuru Kabul Şebeke Bağlantısı Üretim Bakım / servis Öz Sermaye Kurumsal Finansman Leasing Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz. Banka Teminatlı Finansman Yatırımcı Ortak Satış ve Çıkış

19 Ürün değil sistem ve mühendislik satın alın
SON SÖZ Amacınız net olsun Hobi olarak girmeyin Ürün değil sistem ve mühendislik satın alın Sisteminiz en pahalı ve en ucuz olmamalı 25 senelik bir iş ortağı seçiyorsunuz, maliyet tek kriter değildir Kurumsal düşünün, Kurumsal firmalarla çalışın Amacımız elektriğinizi güneş enerjisinden nasıl elde edebilirsiniz, bunları konuşmak. Öncelikle şu soruya yanıt bulabiliriz, nasıl bu çevirimi gerçekleştiriyoruz.

20 TÜM KATILIMCILARIN HEDEFİNE ULAŞMASINI DİLERİZ


"LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları