Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ."— Sunum transkripti:

1 2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

2 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ TANIMLAR  Sağlık Kuruluşu: Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış veya Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlar, üniversite hastaneleri veya bunları işleten şirketler  Sağlık Turizmi Şirketi: Yurt dışından gelen hastalara rehberlik, danışmanlık ve organizasyon hizmetleri sunan şirket

3 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ TANIMLAR  İşbirliği kuruluşu: TİM, TOBB, DEİK, Ticaret Odaları, sektör dernek, birlik ve benzeri kuruluşlar  Yararlanıcı: Sağlık kuruluşları, sağlık turizmi şirketleri ve işbirliği kuruluşları

4 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ HASTA YOL DESTEĞİ  Hedef ülkelerden gelen hastaların uçuş giderleri %50 oranında ve hasta başına 1.000 Dolara kadar desteklenir.  Bu destekten sadece Bakanlıkla Protokol imzalayan sağlık kuruluşları yararlanabilir.

5 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü SAĞLIK TURİZMİ HEDEF ÜLKELERİ AfrikaAvrupaAmerikaAsyaOrtadoğu AngolaMadagaskarAlmanyaKaradağABDAzerbaycanKatar SudanMaliİngiltereRusyaKanadaÖzbekistanIrak G. SudanMoritanyaHollandaUkraynaTürkmenistanKuveyt D. KongoUgandaDanimarkaRomanyaKazakistan Suudi Arabistan LibyaTunusNorveçİsviçreTacikistanYemen ÇadZambiyaİsveç Lüksemb urg MoğolistanBahreyn GanaSenegalFinlandiyaBelçikaAfganistanBAE NijeryaEtiyopyaFransa Bosna Hersek Pakistan KenyaCezayirArnavutlukKırgızistan Tanzanya Makedonya KamerunKosova

6 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ RAPOR DESTEĞİ  Pazar araştırması raporlarının giderleri sağlık kuruluşları ve sağlık turizmi şirketleri için %60 oranında ve yıllık en fazla 100.000 $ tutarında; işbirliği kuruluşları için ise %70 oranında ve yıllık en fazla 300.000 $ tutarında desteklenir.  Satın alınacak ya da hazırlatılacak raporlar en fazla 2 yıllık olmalı ve destek alabilmesi için ön onay alınmış olmalıdır.

7 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ TANITIM DESTEĞİ  Yurt dışında düzenlenen fuar, kongre, konferans, ve/veya bağımsız tanıtım kapsamında yapılan tanıtımlara ilişkin sponsorluk, reklam, pazarlama, tanıtım, danışmanlık, katılım ve organizasyon giderleri desteklenir.  Sağlık kuruluşları ve sağlık turizmi şirketleri için %50 oranında ve yıllık 300.000 Dolara *İşbirliği kuruluşları için %70 oranında ve yıllık 500.000 Dolara kadar desteklenir.

8 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ TANITIM DESTEĞİ  Tanıtım desteği için ön onay alınmalıdır. Ön onay başvurusu tanıtım tarihinden 1 ay önce yapılmalıdır.  Desteklenecek giderler şunlardır: - Sponsorluk giderleri - Tercümanlık giderleri - Organizasyon kira giderleri - Reklam giderleri - Halkla ilişkiler ve danışmanlık giderleri - Fuar katılım giderleri - Tanıtım malzemesi giderleri

9 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ TANITIM DESTEĞİ  Yurtdışında gerçekleştirilen görsel, işitsel ve yazılı tanıtım faaliyetlerinin kapsamına radyo, televizyon, gazete, dergi, reklam panoları ve internet sitelerinde yapılan reklamlar girmektedir. Faaliyetin süresi en fazla 3 ay olmalıdır.  Katalog,broşür ve tanıtım malzemeleri her faaliyet için en fazla 5000 $ tutarında desteklenir.

10 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ FUAR DESTEĞİ  Sağlık kuruluşları, sağlık turizmi şirketleri ve işbirliği kuruluşlarının yurt dışında düzenlenen fuar, kongre ve konferanslara katılım giderleri %70 oranında ve organizasyon başına 15.000 Dolara kadar desteklenir.

11 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ FUAR DESTEĞİ  “Desteklenen Organizasyonlar Listesi”nde belirtilen fuar, kongre ve konferanslar destek kapsamındadır.  Bir yararlanıcı bir takvim yılı içerisinde bu destekten en fazla 10 kez yararlanabilir.

12 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ ARAMA MOTORU DESTEĞİ  Sağlık kuruluşları, sağlık turizmi şirketleri ve işbirliği kuruluşlarının arama motorlarında yapacağı reklamlar %50 oranında ve yıllık 100.000 Dolara kadar desteklenir.  Desteklenecek arama motorları şunlardır: -Google -Yahoo -Yandex -Baidu

13 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ YURT DIŞI BİRİM DESTEĞİ  Birim: Yurt dışında açılan ofis, irtibat ofisi veya Türkiye’ye hasta getirilmesi amacıyla faaliyet gösteren ön tanı merkezini ifade eder.  Birimlerin kira giderleri sağlık kuruluşları ve sağlık turizmi şirketleri için her birim başına %60 oranında ve birim başına yıllık en fazla 200.000 $ tutarında karşılanır.

14 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ YURT DIŞI BİRİM DESTEĞİ  Birimlerin kira giderleri işbirliği kuruluşları için ise her birim başına %70 oranında ve yıllık en fazla 300.000$ tutarında karşılanır.  Yararlanıcı yurt dışı birim desteğinden en fazla 10 birim için yararlanabilir.

15 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ YURT DIŞI BİRİM DESTEĞİ  Yararlanıcıların her bir biriminin kira giderleri 4 yıl süreyle karşılanır.  Sağlık kuruluşları ve işbirliği kuruluşları yurt dışına açtıkları ofis ve ön tanı merkezleri için, sağlık turizmi şirketleri ise yurt dışına açtıkları ofisler için destek alabilir.

16 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ BELGE DESTEĞİ  Sağlık kuruluşlarının uluslararası akreditasyon ve sertifikalarının giderleri %50 oranında ve belge başına 50.000 Dolara kadar desteklenir.  Destek kapsamındaki belgeler - Australian Council on Healthcare Standards International - JCI Akreditasyonu - TEMOS Sertifikaları - QHA Trent Akreditasyonu - Accreditation Canada - TÜV Belgeleri

17 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ BELGE DESTEĞİ  Desteklenecek belgelendirme desteği giderleri: -Müracaat ve doküman giderleri, -Belgelendirme ve tetkik giderleri, -Belge kullanım ücretleri, -Kayıt ücretleri, -Danışmanlık giderleri, -Gözetim giderleri, -Yenileme giderleri.

18 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ DANIŞMANLIK DESTEĞİ  Sağlık kuruluşları ve sağlık turizmi şirketlerinin alacağı danışmanlık hizmetlerinin giderleri ön onay almış olmak koşuluyla %50 oranında ve 200.000 Dolara kadar destekleniyor.  Danışmanlık desteği konuları: Pazarlama Stratejisi, Akreditasyon ve Yurt dışı Pazar Yapısı  Danışmanlık desteğinden sadece bir kez faydalanılabilir.

19 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ TİCARET HEYETİ DESTEĞİ  İşbirliği kuruluşlarının düzenleyeceği sektörel ticaret ve alım heyetlerinin ulaşım, konaklama ve organizasyon giderleri %70 oranında ve heyet başına 150.000 Dolara kadar destekleniyor.  Katılımcıların ekonomi sınıfı uçak, tren, gemi ve otobüs biletleri  Katılımcı başına günlük 150 Dolar konaklama gideri

20 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ TİCARET HEYETİ DESTEĞİ  Sektörel ticaret ve alım heyetlerinde desteklenecek organizasyon giderleri şunlardır: - Tercümanlık giderleri - Organizasyon kira giderleri - Reklam giderleri - Halkla ilişkiler ve danışmanlık giderleri - Toplu transfer giderleri - Tanıtım malzemesi giderleri

21 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ TİCARET HEYETİ DESTEĞİ  Organizasyona katılım sağlayan her bir yararlanıcının en fazla 2 temsilcisinin ulaşım ve konaklama giderleri karşılanır.  En az 8 yararlanıcı katılmalıdır.  Bakanlığın hedef ülkelere yönelik organize ettiği heyetlerde destek oranı %90  Ticaret heyeti ön onay başvuruları heyet tarihinden 1 ay önce yapılmalıdır.

22 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR  Tüm başvurular Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne yapılır.  Düzenlenme tarihinden itibaren 6 ay içerisinde Bakanlığa iletilmeyen ödeme belgeleri destek kapsamına alınmaz.

23 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR  Tüm ödemeler bankacılık kanalıyla yapılmalıdır. Nakit ödemeler kabul edilmemektedir.  Destek başvurularında eksik belge olması durumunda eksikler eksik belge yazısı tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tamamlanmalıdır.  İngilizce hariç yabancı dildeki belgelerin yeminli tercümesi gerekmektedir.

24 SERBEST BÖLGELER YURT DIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ


"2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları