Bilgisayar Büro Programları Bilgisayar Uygulamaları I

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MS OFFICE Access 2013.
Advertisements

Bilgilerimi sunuyorum
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
MICROSOFT WORD İLE ETKİN ÇALIŞMAK
HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL , RESİM EKLEME TABLO EKLEME
KLAVYE KULLANIMI.
DERS : ENTEGRE OFİS KONU : POWERPOİNT MENÜLERİ VE ALT MENÜLERİNİN AÇIKLANMASI.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD
WORD ÖZET WORD’ü başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Word Yeni paragrafa başlarken ENTER tuşu kullanılır.
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
Kelime İşlemci Programı
MİCROSOFT WORD 97.
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
Bilgisayar Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
Görsel Okur-Yazarlık *
EXCEL 2003 Ders 1.
BDEM105 Ünite 5: Word
Bilgisayar Uygulamaları II
MICROSOFT OFFICE.
WINDOWS TEMEL İŞLEMLER
EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Bilgisayarda Ofis Programları
Bilgisayarda Ofis Programları
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
MICROSOFT WORD 2010 EĞİTİM.
Microsoft Office Access
Bilgisayarda Ofis Programları
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
HÜCRELERİ HİZALAMA VE BİRLEŞTİRME
Temel Bilgi Teknolojileri
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
MICROSOFT WORD ŞEYMA ŞAFAK
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
Microsoft Office Access
BTEP105 Ünite 2: Excel 2010.
Hafta Rapor Hazırlamak Form aracılığı ile tablolara veri girişi yapıldıktan sonra, ekran çıktısı veya yazıcı çıktısı almak amacı ile rapor hazırlanmaktadır.
Word Programı.
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
Az kullanılan ögeler menüden kaldırılabilir. Kısayollar yaratılabilir.
WORD WORD UYGULAMA.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
© 2012 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır. Kişi ekleme Kişiler listeniz iletişiminizi basitleştirir ve sizin için en önemli kişilerin uygunluğunu.
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I
KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ENFORMATİK BÖLÜMÜ TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DERSİ.
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ENFORMATİK BÖLÜMÜ TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DERSİ.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
1 / 19 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – ELEKTRONİK TABLO- I Ünite 4 Elektronik Tablo – I (Microsoft Excel) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
MS WORD Kullanımı OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
İÇERİK POWERPOINT - ŞUBAT  Metin Kutusu ile ilgili işlemler
Word Programı.
WORD KULLANIMI Office Word Programı ile çalışma sayfamıza  Yazı yazabilir,  Yazılarımızın görünümlerini değiştirebilir,  Tablolar oluşturabilir,  Resim.
powerPoint nedir
Temel Bilgisayar Dersi
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
1 EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ Excel de bir veritabanı oluşturulabilir veya başka programlarda (Access gibi) oluşturulmuş olan Veri Tabanları.
Sunum transkripti:

Bilgisayar Büro Programları Bilgisayar Uygulamaları I Öğr. Gör. Feyza TEKİNBAŞ

Büyük Harf Küçük Harf Değiştirme Öğr. Gör. Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Büyük Harf Küçük Harf Değiştirme Bir cümlenin ilk harfini büyük yapmak ve tüm diğer harfleri küçük bırakmak için Tümce kullanımı'nı tıklatın. Tüm harfleri küçük yapmak için küçük harf'i tıklatın. Tüm harfleri büyük yapmak için BÜYÜK HARF'i tıklatın. Her sözcüğün ilk harfini büyük yapmak ve diğer harfleri küçük bırakmak için Her Sözcüğü Büyük Harfe Çevir'i tıklatın. Büyük/Küçük harf görünümleri arasında geçiş yapmak için (örneğin, Her Sözcüğü Büyük Harfe Çevir ile bunun karşıtı hER sÖZCÜĞÜ bÜYÜK hARFE çEVİR arasında geçiş yapmak için), bÜYÜK kÜÇÜK dÖNÜŞTÜR'ü tıklatın. . Word’de Shift + F3 ile yaptığımız işlemi Büyük/Küçük harf durumunu değiştirmek istediğiniz metni seçin. Giriş sekmesinin Yazı Tipi grubunda Büyük/Küçük Harf Değiştir'i tıklatın ve sonra da, istediğiniz büyük/küçük harf değiştirme seçeneğini tıklatın. .

Gizli Karakterleri Gösterme Öğr. Gör. Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Gizli Karakterleri Gösterme Bir Word belgesi içerisinde kullanılan enter, tab, sayfa sonu vb. karakterler belge içinde görünmezler. Bunlara gizli karakterler denir. Gizli karakterleri görünür kılmak için yapmamız gereken, Ctrl + Shift + 8 Giriş Paragraf

Bölünemez Boşluk Kullanımı Öğr. Gör. Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Bölünemez Boşluk Kullanımı Bazen belgelerimizde arka arkaya gelen kelimelerin satır sonlarına bile gelseler ayrılmamalarını isteriz. Ayrılmasını istemediğimiz bu kelimeleri yazarken aralarında space (boşluk) tuşuna basmak yerine, Ctrl + shift + Space Tuş kombinasyonunu kullanıyoruz.

Üslü Sayıları Kısa Yoldan Yazma Öğr. Gör. Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Üslü Sayıları Kısa Yoldan Yazma Üslü sayı yazmak istediğimizde, Giriş Yazı tipi  x2 simgesi ya da menü açılırefektler üst simge. Bu işlemi kısa yoldan yapmak için, Ctrl + shift + 4 Tuş kombinasyonundan faydalanıyoruz.

Blok Halinde Seçim Yapma Öğr. Gör. Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Blok Halinde Seçim Yapma Bloklardan oluşan bir metinde sadece tek bir bloğu seçmek istediğimizde ya hepsi birden seçilir ya da ctrl ile beraber hepsini tek tek seçmek zorunda kalabiliriz ki bu durum da oldukça zaman alıcıdır. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için alt tuşuna basılıyken, seçmek istenilen sütun seçilmelidir.

Öğr. Gör. Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Dosya Birleştirme Birden fazla dosyada çalıştığımızda belgeler arası bilgileri kopyala-yapıştır yapmak yerine dosya birleştirme yapabiliriz. Bunun için, Ekle metin grubunesne  dosyadan metin açılan ekranda birleştirmek istediğimiz Word dosyaları seçilir.

Dosyaları Açmadan Önce İçeriğini Görme Öğr. Gör. Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Dosyaları Açmadan Önce İçeriğini Görme Word belgesi açıkken, Office Düğmesi Aç Görünümler Önizleme komutları takip edilmelidir.

Varsayılan Kayıt Yerinin Değiştirilmesi Öğr. Gör. Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Varsayılan Kayıt Yerinin Değiştirilmesi Üzerinde çalıştığımız belgeleri kaydetmek istediğimizde genellikle önceden tanımlanan konum hangisiyse belgeyi doğrudan o konuma kaydederiz. Ancak biz masa üstünde oluşturduğumuz bir klasörün içerisine kaydedilmesini istiyor ve her seferinde o klasörü aramak istemiyorsak, Office Düğmesi Word Seçenekleri kaydet

Açık Olan Bütün Belgeleri Tek Seferde Kaydetme (2003’te) Öğr. Gör. Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Açık Olan Bütün Belgeleri Tek Seferde Kaydetme (2003’te) Aynı anda birden fazla word belgesi üzerinde çalışabilir, her biri üzerinde çeşitli değişiklikler yapmış olabiliriz. Bu belgelerin hepsini aynı anda kaydetmek istediğimizde, Shift tuşuna basarak dosya menüsünü açıyoruz. “Tümünü kaydet”’e tıklayıp açık olan tüm belgelerin aynı anda kaydedilmesini sağlıyoruz. Tüm belgeleri aynı anda kapatmak istediğimizde de aynı işlemi tekrarlayıp, “tümünü kapat”a tıklıyoruz.

Belgeyi Klavyeden Kapatmak Öğr. Gör. Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Belgeyi Klavyeden Kapatmak Belgeyi kalvye kısayolu yardımıyla kapatmak istediğimizde, Ctrl + W Komutundan faydalanıyoruz.

Dipnot Ekleme Başvurular  Dipnot Ekle Alt Ctrl  F Öğr. Gör. Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Dipnot Ekleme Başvurular  Dipnot Ekle Alt Ctrl  F

Simge Ekle Simge Simgeye kısayol atamak için; Öğr. Gör. Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Simge Ekle Simge Simgeye kısayol atamak için; Ekle SimgeSimgeler Kısayol tuşu

Uzun Tamlamaların Kısaltılması Öğr. Gör. Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Uzun Tamlamaların Kısaltılması Ekle Simge Tüm Simgeler Otomatik Düzelt  Metni Yazarken Değiştir TBMM Türkiye Büyük Millet Meclisi olacak otomatik olarak.

Öğr. Gör. Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Depo Kullanımı Birden fazla metin bloğunu seçip depoya saklayabilir ve bunları toplu halde farklı bir yere yapıştırabilirsiniz. (örnek: Bir makalenin ilgili paragrafları) İstediğiniz metin bloğunu seçin. Ctrl+F3 tuşuna basın. Her yeni metin bloğu için yukarıdakileri tekrarlayın. Yapıştırmak istediğiniz yerde Ctrl+Shift+F3 tuşuna basın. İpucu : Seçtiğiniz metin blokları kesilir (eski yerinden silinir).

Pencere Bölme Belgeniniz farklı kısımlarını aynı anda görebilirsiniz. Öğr. Gör. Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Pencere Bölme Belgeniniz farklı kısımlarını aynı anda görebilirsiniz. Görünüm Pencere Böl

TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA

Öğr. Gör Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Adres listenize toplu posta göndermek için adres etiketlerini kullanmak istediğinizde, adres etiketleri sayfasını oluşturmak amacıyla adres mektup birleştirme işleminden yararlanabilirsiniz. Her etiketin üstünde listenizdeki bir adres bulunur.

09.04.2017 Öğr. Gör Feyza TEKİNBAŞ

Öğr. Gör Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Etiketi Ayarlama Adres mektup birleştirmedeki etiketlerin düzenini bir defa ayarlarsınız. Adres mektup birleştirme işlemini gerçekleştirirken kullandığınız belge, ana belge olarak adlandırılır. Etiket ana belgesinde, her etiket üzerinde şirket logosu veya ortak metin gibi tekrarlamak istediğiniz her türlü içeriğin de ayarlamasını yapabilirsiniz.

Öğr. Gör Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Etiketi Ayarlama Daha önceden Avery, AOne veya Formtec gibi etiket sayfası sağlayıcılarının birinden bir paket etiket sayfası almış olmanız sizin yararınızadır. Her sayfanın belirli bir boyutu vardır ve söz konusu sayfalar belirli boyutlarda belirli sayıda etiket içerir. Etiket ana belgesini ayarlamak için, belgenin boyutlarıyla, elinizde bulunan sayfaların üstündeki etiketlerin boyutlarını eşleştirmeniz gerekir.

Etiketi Ayarlama Adımları Öğr. Gör Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Etiketi Ayarlama Adımları Word'ü başlatın. Varsayılan olarak, boş bir belge açılır. Belgeyi açık bırakın. Kapatırsanız, bir sonraki adıma ait komutları kullanamazsınız.

Postalar Adres Mektup Birleştirmeyi Başlat Adım Adım Adres Mektup Birleştirme Sihirbazı 09.04.2017 Öğr. Gör. Feyza TEKİNBAŞ

Etiketi Ayarlama Adımları Öğr. Gör Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Etiketi Ayarlama Adımları Etiketler'i tıklatın. Etiket Seçenekleri iletişim kutusunda, işaretleyeceğiniz çeşitli seçenekler bulunmaktadır.

Etiketi Ayarlama Adımları Etiketleri yazdırmak için kullandığınız yazıcının türü Etiket sayfalarını üreten sağlayıcı Etiket sayfalarının paketinde listelenen ürün numarasına karşılık gelen numara 09.04.2017 Öğr. Gör Feyza TEKİNBAŞ

Etiketi Ayarlama Adımları Öğr. Gör Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Etiketi Ayarlama Adımları İstediğiniz etiket seçeneklerini belirledikten sonra Tamam'ı tıklatın. Word, etiket sayfalarını içeren bir belge oluşturur. Word, etiketleri düzenlemek için bir tablo kullanır. Etiketleri birbirinden ayıran çizgileri göremezseniz, Tablo Kılavuz Çizgileri Görüntüle'yi tıklatın.

Etiketleri Adres Listenize Bağlama Öğr. Gör Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Etiketleri Adres Listenize Bağlama Bilgileri etiketlerinizle birleştirmek için, etiketleri veri kaynağı olarak da bilinen adres listenize bağlamalısınız. Office Excel'de, çalışma kitabı içindeki bir çalışma sayfasından veya belirtilen bir aralığından veri seçebilirsiniz. Office Access'te, veritabanı içinde tanımlanan bir tablodan veya sorgudan ya da başka bir veri dosyasından veri seçebilirsiniz.

Etiketleri Adres Listenize Bağlama Öğr. Gör Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Etiketleri Adres Listenize Bağlama

Alıcı Listesini Arıtma Belirli bir veri dosyasına bağlandığınızda, bu veri dosyasının kayıtlarındaki (satırlar) bilgilerinin tümünü etiketlerle birleştirmek istemeyebilirsiniz. 09.04.2017 Öğr. Gör Feyza TEKİNBAŞ

Alıcı Listesini Arıtma Öğr. Gör Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Alıcı Listesini Arıtma Kayıtları tek tek seçme: Bu yöntem listeniz kısaysa çok yararlıdır. Eklemek istediğiniz alıcıların yanındaki onay kutularını işaretleyin ve çıkartmak istediğiniz alıcıların yanındaki onay kutularını temizleyin. Sadece birkaç kayıt seçmek istiyorsanız tümünü temizle dedikten sonra istediğiniz kişileri seçin.

Alıcı Listesini Arıtma Öğr. Gör Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Alıcı Listesini Arıtma Kayıtlara filtre uygula: Listede, birleştirmede görmek veya birleştirmeye eklemek istemediğiniz kayıtlar varsa bu yöntem yararlıdır. Listeye filtre uyguladıktan, kayıtları eklemek veya çıkartmak için onay kutularını işaretleyebilir veya temizleyebilirsiniz.

Öğr. Gör Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Etiketleri Düzenleme Etiketinize alıcı bilgileri eklemek için, önce ilk etiketteki yerini sonra adres bloğu, selamlama satırı, elektronik pul ve ek öğelerden birini tıklatın. Ek öğeleri seçtiğinizde karşınıza birleştirme alanı ekle diye bir pencere açılacaktır. Bu alanlardan istediklerinizi seçerek etiketiniz oluşturabilirsiniz. Tüm etiketleri güncelleştir sekmesine tıklatarak ilk etiketin düzenini sayfadaki diğer etiketlere kopyalayabilirsiniz.

Birleştirilen Verileri Biçimlendirme Öğr. Gör Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Birleştirilen Verileri Biçimlendirme Microsoft Office Access ve Microsoft Office Excel gibi veritabanı ve elektronik tablo programları, hücrelere yazdığınız bilgileri işlenmemiş veri olarak depolar. Yazı tipi, renk gibi Access'te veya Excel'de uyguladığınız biçimlendirme işlenmemiş verilerle depolanmaz. Veri dosyasındaki bilgileri bir Word belgesiyle birleştirdiğinizde, uygulanan biçimlendirme olmaksızın işlenmemiş verileri birleştirirsiniz. Belgedeki verileri biçimlendirmek için adres mektup birleştirme alanını seçin ve herhangi bir metni biçimlendirdiğiniz gibi biçimlendirin. Alanı çevreleyen açılı çift ayraçların da (« ») seçildiğinden emin olun.

Birleştirmeyi Önizleme Öğr. Gör Feyza TEKİNBAŞ 09.04.2017 Birleştirmeyi Önizleme Etiketleri ön izleyebilir ve adres mektup birleştirmeyi tamamlamadan önce değişiklik yapabilirsiniz.

UYGULAMA