Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİCROSOFT WORD 97.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİCROSOFT WORD 97."— Sunum transkripti:

1 MİCROSOFT WORD 97

2 Bu Derste Neler Öğreneceksiniz ?
Sözcük işlem programlarının temel özellikleri Microsoft Word’ü başlatmak, Belge penceresindeki araç çubuklarını tanımak, Metin yazmak, Yazım hatalarını düzeltmek, Metin ekleme, silme ve değiştirme, Belgenizi kaydetmek

3 Sözcük İşlem Programlarının Temel Özellikleri (1)
Word bir sözcük işlem programıdır. Sözcük işlem programı; Mektuplar Notlar ya da raporlar gibi belgelerin oluşturulması için kullanılır. Yazdığınız metin ekranda görüntülenir. Bilgisayarınızın geçici bir elektronik saklama alanı olan belleğinde depolanır.

4 Sözcük İşlem Programlarının Temel Özellikleri (2)
Belgenizdeki değişiklikleri yeniden yazmadan kolayca yapabilirsiniz. Belgeniz büyüdükçe onu kaydedebilirsiniz. Belgenizde biçimlendirme işlemi yapılabilir. (Enter, TAB, CAPS LOCK tuşları) Yazım ve dilbilgisi hatalarının otomatik düzeltme araçlarına sahiptir.

5 MİCROSOFT WORD’ü Başlatmak ve WORD Penceresini Tanıma
Başlat-Programlar-WORD Başlık çubuğu Menü çubuğu Standart araç çubuğu Biçimlendirme araç çubuğu Cetvel Ekleme noktası Durum çubuğu

6 Word Belge Penceresinde Çalışma
Belge penceresi, metin yazmak için kullandığınız dosya kağıdı gibidir. Temel işlemleri gerçekleştirmek için araç çubuklarını kullanabildiğimiz gibi Menüleri de kullanırız.

7 Araç Çubuklarını Tanıma (1)

8 Araç Çubuklarını Tanıma (2)

9 Menülerle Çalışma

10 Belgelerin Oluşturulması ve Açılması
Word’de ; Yeni ve boş bir belge içinde, Var olan bir belgeyi açarak çalışmaya başlayabilirsiniz.

11 Metin Yazmak (1) Yazdığımız bir metinde ;
Yazım hatalarını (görebilir ve) düzeltebilir. Paragraf imleri ve özel karakterleri görüntüleyebilir. Otomatik metin girdilerini ekleyebilir. Metin ekleme veya silme yapabilir. Yaptığımız değişiklikleri geri alabilir. Tarih ekleyebilir ve Metni bir diske kaydedebiliriz.

12 Metin Yazmak (2) Mektup sihirbazı ile mektup yazma
Var olan bir belgeyi yeni bir adla kaydetme Belgenin görünümü değiştirme Metni sürükleyerek taşıma ve kopyalama, Bir belgeyi özetleme, işlemleri yapılabilir.


"MİCROSOFT WORD 97." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları