SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Advertisements

ŞAHİN AKDAĞ.
DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL , RESİM EKLEME TABLO EKLEME
Cemile Sandallı EXCEL 2010 TEMEL İŞLEMLER
KELİME İLEMCİ MODÜLÜ ÖĞRENME FAALİYETİ 2 2. BİÇİMLENDİRME.
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
Yrd.Doç.Dr.Levent Malgaca,2010
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Kelime İşlemci Programı
TABLOLARLA TASARIM YAPMAK
Bilgisayar Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
ÜNİTE Microsoft Excel 2010 BDEM 105 – Bilgisayar Uygulamaları I 6
Powerpoint 2003 – Uzantısı .ppt Powerpoint 2010 – Uzantısı .pptx
EXCEL 2003 Ders 1.
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
BDEM105 Ünite 5: Word
BDEM105 Ünite 5: Word 2010 ( 2. Bölüm) 1.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 6. Metinleri biçimlendirmek için kullanılır. Özellikleri ve aldıkları değerler:  Color: Metnin rengini belirler.
Dr. Ahmet KÜÇÜKER Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
FRONTPAGE Sevinç KARAKAŞ.
MICROSOFT OFFICE.
PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
ALİ KÜÇÜKER WinOS Görüntü ile İlgili Kişiselleştirme Seçenekleri.
Bilgisayarda Ofis Programları
ALİ KÜÇÜKER WinOS Görüntü ile İlgili Kişiselleştirme Seçenekleri.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
Bilgisayarda Ofis Programları
Hazırlayan: Cihan UĞUR
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
YONT171 Bilgi Teknolojilerine Giriş I
BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
Temel Bilgi Teknolojileri
HÜCRELERİ HİZALAMA VE BİRLEŞTİRME
EXCEL 2003 Ders 2.
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
WORD 2010’DA PARAGRAF AYARLARI
Bilgisayar II
MICROSOFT WORD ŞEYMA ŞAFAK
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
BTEP105 Ünite 2: Excel 2010 – Kısım2.
Tablo Özellikleri Tablo oluştururken kullandığımız , , ve etiketlerine şu ana kadar gördüğümüz özellikleri uygulayarak görsel açıdan.
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
MICROSOFT OFFICE WORD 2007.
KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 3. Sayıları Biçimlendirmek Hücrelere girdiğimizde sayıları biçimlendirmek için; Hizalma yapmak istediğimiz.
POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
Dersin Amacı Bu dersin amacı Microsoft Word 2010’da, o Tablolar ile çalışmak, o Belgeye eklentiler yapmak, o Sayfa yapısı, o Belge yazdırma, hakkında.
Dersin Amacı Bu dersin amacı Microsoft Excel 2010’da, o Hücre biçimlendirme, o Sayfa yapısı ile çalışmak, o Listeler ile çalışmak, o Alt toplam hesaplatmak,
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
MS WORD Kullanımı OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
TABLO İLE ÖĞNENCİ LİSTESİ OLUŞTURMA ÖĞRENCİ BAŞARI GRAFİĞİ OLUŞTURMA
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
WORD KULLANIMI Sayfaya sütun ve satırların oluşturduğu hücrelerden oluşan bir tablo eklememizi sağlar. TABLO EKLEMEK.
Kemikler ile Çalışmak (Bone Tool)
WORD KULLANIMI Office Word Programı ile çalışma sayfamıza  Yazı yazabilir,  Yazılarımızın görünümlerini değiştirebilir,  Tablolar oluşturabilir,  Resim.
Libreoffice Calc ile Veri Tablosu Hazırlama. Veri Tablosu Oluşturmak İçin Veri Girişi Bir öğrencinin; 1. Vize Notu 2. Final Notu 3. Ödev Notu A) Girişi.
KELİME İŞLEMCİLER (Bölüm 2)
FIZ 171 GRAFİK ÇİZİM PROGRAMI ORIGIN. Temel bilimlerde yapılan bilimsel çalışmalarda yaygın olarak kullanılan grafik programlarından biri ORIGIN’dır.
2. OFİS PROGRAMLARI (WORD)
4. OFİS PROGRAMLARI (POWERPOINT)
Sunum transkripti:

SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2

1- Hücreleri Biçimlendirmek 1- Yazı Tipini Değiştirmek Yazı biçimini değiştirmek için; 1.Yol Yazı tipini değiştireceğimiz hücreler seçilir. Home sekmesindeki Font komut grubunda bulunan Yazı tipi komutu tıklanarak istenilen yazı biçimi seçilir.

2. Yol Yazı tipini değiştireceğimiz hücreler seçilir. Farenin sağ tuşu tıklanır ve gelen menüden Format Cells komutu seçilir. Ekrana gelen menüden Font sekmesi tıklanarak istenilen biçim seçilir.

2.Yazı Boyutunu Değiştirmek Yazı tipi boyutunu değiştirmek için ; Yazı tipi boyutunu değiştireceğimiz hücreler seçilir. Home sekmesindeki Font komut grubunda bulunan Font Size komutundan istenilen yazı boyutu seçilir.

2. Yol Yazı tipi boyutunu değiştireceğimiz hücreler seçilir. Farenin sağ tuşu tıklanır ve gelen menüden Format Cells komutu seçilir. Ekrana aşağıdaki gibi gelen pencereden Font sekmesi tıklanarak istenilen yazı tipi boyutu seçilebilir.

3.Yazıyı Kalın, İtalik ve Altı Çizili Yapmak Çalışma sayfasında bulunan hücrelerdeki yazıları kalın, italic, altı çizili olarak değiştirmek için; İşlem yapmak istediğimiz hücreler seçilir. Home sekmesindeki Font komut grubunda bulunan Bold, Italic veya Underline komutu tıklanır.

Kalın yazı tipi için; Bold (CTRL+B) Italic yazı tipi için; Italic (CTRL+I) Altı çizili yazı tipi için; Underline (CTRL+U)

4.Yazı Rengini Değiştirmek Yazı tipi rengini değiştirmek için; 1.Yol Yazı tipi rengini değiştireceğimiz hücreler seçilir. Home sekmesindeki Font komut grubunda bulunan Font Color komutundan istenilen yazı rengi seçilir.

2. Yol Yazı tipi rengini değiştireceğimiz hücreler seçilir Farenin sağ tuşu tıkanır ve gelen menüden Format Cells komutu seçilir. Ekrana aşağıdaki gibi gelen pencereden Font sekmesi tıklanarak Color liste kutusundan istenilen renk seçilir ve Ok tıklanılır.

5.Hücrelere Kenarlık Eklemek Çalışma sayfamızdaki hücrelere kenarlık eklemek için; Kenarlık eklemek istediğimiz hücreler seçilir. Farenin sağ tuşu tıklanır ve gelen menüden Format cells komutu tıklanır.

Ekrana yandaki gibi format cells isimli pencereden border sekmesi tıklanır. Line bölümündeki Color açılır liste kutusundan çizgi rengi seçilir. Style listesinden ise kenarlık olarak kullanacağımız çizgi türü seçilir. Present bölümünde; None butonu seçili olan hücrelerin kenarlıklarını kaldırır

Outline butonu seçili hücrelere dış kenarlık ekler. Inside butonu ise seçili hücrelerin iç klavuz çizgilerine kenarlık ekler. Border bölümü ise hücre aralığındaki kılavuz çizgilerine ayrıntılı olarak kenarlık eklememizi sağlar.

2. Yol Kenarlık eklemek istediğimiz hücreler seçilir. Home sekmesindeki Font komut grubunda bulunan Borders komutu tıklanarak istenilen kenarlık seçilerek eklenir.

6.Hücrelerdeki Verileri Hizalamak Hücrelerde bulunan verileri hizalamak için; Hizalama yapmak istediğimiz hücreler seçilir. Farenin sağ tuşu tıklanır gelen menüden Format cells komutu tıklanır. Aşağı taraftaki gibi ekrana gelen pencereden Alignment sekmesi tıklanır.

Text alignment; hücrelermizin Horizontal (yatay) olarak hücredeki metinleri sağa sola veya ortaya Vertical (Dikey) olarak ise verilerin hücrenin altına, üstüne veya ortasına ayarlamamızı sağlar. Wrap Text: hücreye girdiğimiz veriler hücreye sığmadığı durumlarda bir alt satıra yazdırmayı sağlar. Shrink to fit : hücreye girdiğimiz veriler hücreye sığmadığı durumlarda veriler hücreye sığacak şekilde küçültür.

1.Uygulama

1.Uygulama Tabloyu oluşturunuz ve dış kenar çizgisiniz rengini ve kalınlığını yapınız. Yazı boyutunu,rengini ve karakterini değiştiriniz. Arka plan renklerini değişiniz. Satır ve sütunları ayarlayınız. Başlık kısmındaki yazıları ayarlayınız ve renklerini değişiniz.