AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI (2007-2013) PROGRAM HAKKINDA GENEL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Alptekin GÖKÇEYREK | Teknik Satış Danışmanı
Advertisements

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ERASMUS+ Bilgi Ortaklıkları
SİSTEM YÖNETİMİ KOORDİNATÖRÜ
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İdari hibeler ( Dizin 2 )
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI’na GENEL BAKIŞ
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Kültürel faaliyetlere destek, Edebi çeviri projeleri ( Dizin )
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
Doç.Dr. Kürşat Çağıltay ODTÜ
1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA
Akademik Gelişim Birimi Etkinlikleri
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
ÇOK FAYDALANICILI PROGRAM KAPSAMINDA DUYURULAN HIBE PROGRAMLARI
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Avrupa kültür festivallerine destek Dizin
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Özhan YILMAZ Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi 6 Nisan 2012 Adana AVRUPA İÇİN SAYISAL.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
LOGO TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK.
TESİS YÖNETİMİ DİREKTÖRLÜĞÜ
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
TÜBİTAK 1507 – KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2011 YILI İŞ PROGRAMI.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
BİLİMSEL POLİTİKALARA DESTEK (8. Öncelik). Amaçlar  AB politikalarının tanımı ve uygulanması  Aşağıdaki özelliklere sahip projelere bilimsel destek.
LOGO Tüm Detaylarıyla HORIZON2020 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ Proje Koordinasyon Ofisi Birimi Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Ercan BOYAR Bilgi Toplumu Dairesi 22 Şubat 2013 Ankara AVRUPA İÇİN SAYISAL GÜNDEM VE ICT PSP.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Üçüncü ülkelerle işbirliği projelerii (Dizin 1.3.5)
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
IPA II Dönemi Hazırlıkları
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2012 YILI İŞ PROGRAMI.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
Proje Değerlendirme Süreci
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Emin Sadık AYDIN Bilgi Toplumu Dairesi Başkanı 10 Mart 2011 Ankara AVRUPA BİRLİĞİ BİLGİ TOPLUMU.
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
ÇALIŞTAY Türkiye'de Sayısal Okuryazarlığın Artırılması ve Sonuçları Aydın Kolat CeBİT Sinerji.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
Sunum transkripti:

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ VE 2013 YILI ÇAĞRISI Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Gündem İş programının yaklaşımı İş programının yapısı Destek Enstrümanları Başvuru ve Değerlendirme Finansal Destek 2013 Yılı Programı

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Gündem İş programının yaklaşımı İş programının yapısı Destek Enstrümanları Başvuru ve Değerlendirme Finansal Destek 2013 Yılı Programı

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı İş programının yaklaşımı Bilgi ve iletişim teknolojilerinin potansiyelinden daha fazla faydalanmak Birlikte çalışabilirliği ve Avrupa çapında uygulanabilirliği sağlamak Deneyimleri paylaşmak Yeni politika girişimlerini desteklemek Temel sosyal sorunlara çözüm geliştirmek Sağlık, yaşlanma, çevre, enerji, hareketlilik, güvenlik vb.

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Gündem İş programının yaklaşımı İş programının yapısı Destek Enstrümanları Başvuru ve Değerlendirme Finansal Destek 2013 Yılı Programı

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı İş programının yapısı Temalar Amaçlar Destekleme Araçları Pilot A Pilot B Tematik Ağlar En İyi Uygulama Ağları Yenilikçi Çözümler için Kamu Alımları

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Gündem İş programının yaklaşımı İş programının yapısı Destek Enstrümanları Başvuru ve Değerlendirme Finansal Destek 2013 Yılı Programı

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Destek Enstrümanları

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Destek Enstrümanları

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Destek Enstrümanları

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı A Tipi Pilot Projeler - Yaygın, açık ve birlikte işler çözümler - İş Programındaki her bir hedef için bir proje önerisi kabulü

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı A Tipi Pilot Projeler -Minimum 6 ülke -36 ay  12 ay çalışan - Maliyetlerin %50’sine kadar AB katkısı (Genellikle pilot başına 5-10M€)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı B Tipi Pilot Projeler - Yenilikçi bir BİT çözümünün ilk uygulaması - Değer zinciri birlikteliği - Yenilikçiliği özendirmek - Birkaç projenin desteklenmesi

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı B Tipi Pilot Projeler - Minimum 4 farklı ülkeden 4 bağımsız katılımcı - Oluşturulan konsorsiyumun hizmet değer zincirini tamamlaması ay  en az 6 ay çalışan - Maliyetlerin %50’sine kadar AB katkısı (Genellikle pilot başına 2-4 M€)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tematik Ağlar - Bilgi Toplumu politikalarının desteklenmesi amacıyla paydaşların, uzmanlıkların bir araya getirilmesi - Yeni politika yürütme şemaları tasarlamak - Açıkça tanımlanmış ve ölçülebilir sonuçlar

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tematik Ağlar - Minimum 7 farklı ülkeden 7 bağımsız paydaş - Açık ağ ay - Her bir ağ için 500 bin - 1 Milyon € Komisyon yardımı (%100 destek)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı En İyi Uygulama Ağları - Sayısal Kütüphaneler teması kapsamında en iyi uygulamaları paylaşmak - Bu alanda standartların ve spesifikasyonların yaygınlaşmasını sağlamak - Sayısal kütüphanelerin erişilebilirliğini artırmak

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı En İyi Uygulama Ağları - Minimum 7 farklı ülkeden 7 bağımsız paydaş - Her bir proje için 3 – 5 milyon € Komisyon yardımı (doğrudan giderlerin %80’i)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Yenilikçi Çözümler için Kamu Alımları - Araştırma ve geliştirme çalışmaları tamamlanmış yenilikçi BİT çözümlerinin kamu alımları yoluyla yaygınlaştırılması - Kamu kurumlarının «erken benimseyenler» rolünü üstlenerek ticarileştirme risk ve maliyetlerine ortak olması

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Yenilikçi Çözümler için Kamu Alımları - Alıcıların en az 3 farklı ülkeden ve bunların en az ikisinin kamu kurumu olması - Alım maliyetlerinin en fazla yüzde 20’si için Komisyon yardımı - Koordinasyon maliyetlerinin yüzde 100’ü için Komisyon yardımı (toplam hibe miktarının en fazla yüzde 30’u veya 1 milyon €) - 36 ay

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Gündem İş programının yaklaşımı İş programının yapısı Destek Enstrümanları Başvuru ve Değerlendirme Finansal Destek 2013 Yılı Programı

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı

Teklifte Bulunma policy-support-programme –ICT PSP İş Programı –Başvuru sahipleri için kılavuzlar –Sıkça Sorulan Sorular (FAQs) –Taslak Hibe Anlaşması Dokümanı –EPSS Kılavuzu

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Teklifte Bulunma Elektronik Proje Teklif Sistemi (EPSS) –Bölüm A (online) İdari formlar Özet Konsorsiyum tanımları Bütçe –Bölüm B (pdf) Proje Teklifi (hedefler, etki analizi, uygulama etc.)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Teklifte Bulunma Elektronik Proje Teklif Sistemi (EPSS) –Sisteme proje teklifinin değişik versiyonları yüklenebilmektedir. –Son dakikaya kadar beklemeden, dokümanların versiyonları üzerinden çalışılmalıdır. –Proje teklifinin sisteme kaydedilmesinden sonraki 10 gün içinde “Alındı” bilgisi gönderilecektir.

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tekliflerin Değerlendirilmesi Bağımsız değerlendirme uzmanları Çalışma Programı hedeflerine uyum Değerlendirme kriterleri –Uygunluk (Eligibility) –Ödüllendirme (Award) –Seçim (Selection)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tekliflerin Değerlendirilmesi Uygunluk (Eligibility) –Başvuru zamanının uygunluğu –Teklifin eksiksiz sunulması –İş Programındaki konsorsiyum kurallarına uyum Bu kriterleri sağlamada başarısız olan projeler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tekliflerin Değerlendirilmesi Ödüllendirme (Award) –İlgililik –Etki –Uygulama Herhangi bir alt kriterden en az eşik değeri kadar puan alamayan projeler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tekliflerin Değerlendirilmesi Seçim (Selection) –Finansal yetkinlik Düzenli ve yeterli kaynak –Operasyonel yetkinlik Profesyonel yetkinlik ve vasıflar Yeterli insan kaynağı

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tekliflerin Değerlendirilmesi Değerlendirme sonucunda her bir projenin aldığı puan finansman için öncelik sırasını belirleyecektir.

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Öneriler Değerlendirme kriterleri İş programındaki öncelikler Rehberdeki “öneri öncesi kontrol hizmeti” ICT PSP Yardım Masası EPSS Yardım Masası Çabanın kriterlere düzgün dağıtılması Açık ve net öneri Proje Yönetimi

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı İletişim Kanalları Ulusal irtibat noktaları (NCP) Internet sayfası –Ön bilgi: –Detaylı bilgi: support-programme support-programme Ideal-Ist: Dış bağlantılar

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Gündem İş programının yaklaşımı İş programının yapısı Destek Enstrümanları Başvuru ve Değerlendirme Finansal Destek 2013 Yılı Programı

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Finansal Destek ICT PSP Grant Agreement Pilot A ve Pilot B Projeleri –%50 oranında destek (geçerli maliyetler) Doğrudan maliyetler Dolaylı maliyetler – Sabit Oran Uygulaması (%30) –Pilot A proje başına 5-10 Milyon Avro –Pilot B proje başına 2-4 Milyon Avro Tematik Ağlar –%100 destek –Proje başına 500 Bin – 1 Milyon Avro En İyi Uygulama Ağları –%80 destek (sadece doğrudan maliyetler) –Proje başına 3-5 Milyon Avro Yenilikçi Çözümler için Kamu Alımları –%20 Alım Desteği ve %100 Koordinasyon Desteği

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Finansal Destek Geçerli Maliyetler 1- Doğrudan Geçerli Maliyetler Lehdarın projeyle doğrudan ilişkilendirdiği maliyetler Sadece proje için harcanan iş gücü maliyeti Taşeron maliyetleri Diğer doğrudan maliyetler (seyahat, ekipman vs.) 2- Dolaylı Geçerli Maliyetler

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Raporlama ve Ödeme (Pilot A&B Projeler) KONSORSİYUMKOMİSYON 60 GÜN (RAPORLAMA PERİYODU) 105 GÜN (ÖDEME)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Ödeme (Tematik Ağlar)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Ödeme - Örnek (Tematik Ağlar)

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Gündem İş programının yaklaşımı İş programının yapısı Destek Enstrümanları Başvuru ve Değerlendirme Finansal Destek 2013 Yılı Programı

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı 2013 Yılı Programı 5 farklı tema: –Kamu Hizmetleri Bulutu ve Akıllı Kentler –Sayısal İçerik, Açık Erişim ve Yaratıcılık –Sağlık, Yaşlanma ve İçerme için BİT –Güvenilir e-Hizmetler –Yenilik ve Diğer Tedbirler için Açık Amaç Hibe bütçesi: Avro Çağrı Açılışı: 21 Aralık 2012 Çağrı Kapanışı: 14 Mayıs 2013

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tema 1. Kamu Hizmetleri Bulutu ve Akıllı Kentler 1.1. Kamu Hizmetleri Bulutu Destekleme Enstrümanı: Pilot B Desteklenecek Proje Sayısı: Çok sayıda Hibe Miktarı: 18 Milyon Avro 1.2. Akıllı ve Sürdürülebilir Hareketlilik Destekleme Enstrümanı: Pilot B ve Tematik Ağ Desteklenecek Proje Sayısı: 4-6 Pilot ve 1 Tematik Ağ Hibe Miktarı: 13,5 Milyon Avro

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tema 1. Kamu Hizmetleri Bulutu ve Akıllı Kentler 1.3. Akıllı Kentler için Kaynak Etkin Veri Merkezlerine Yönelik PPI Hazırlanması Destekleme Enstrümanı: Tematik Ağ Desteklenecek Proje Sayısı: 1 Hibe Miktarı: 1 Milyon Avro

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tema 2. Sayısal İçerik, Açık Erişim ve Yaratıcılık 2.1. Europeana ve Yaratıcılık Destekleme Enstrümanı: En İyi Uygulama Ağı ve Tematik Ağ Desteklenecek Proje Sayısı: 2-3 En İyi Uygulama ve 1 Tematik Ağ Hibe Miktarı: 16 Milyon Avro 2.2. Açık Veri Destekleme Enstrümanı: Pilot B ve Tematik Ağ Desteklenecek Proje Sayısı: Çok Sayıda Pilot ve 1 Tematik Ağ Hibe Miktarı: 8 Milyon Avro

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tema 2. Sayısal İçerik, Açık Erişim ve Yaratıcılık 2.3. Öğrenme için BİT Destekleme Enstrümanı: Pilot B ve Tematik Ağ Desteklenecek Proje Sayısı: 1 Pilot ve 1 Tematik Ağ Hibe Miktarı: 6 Milyon Avro 2.4. Çocuklara Yönelik Daha İyi İnternet için Sayısal İçerik Teknolojileri Destekleme Enstrümanı: Pilot B Desteklenecek Proje Sayısı: 2 Pilot Hibe Miktarı: 3 Milyon Avro

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tema 2. Sayısal İçerik, Açık Erişim ve Yaratıcılık 2.5. e-Arşivleme Hizmetleri Destekleme Enstrümanı: Pilot B Desteklenecek Proje Sayısı: 1 Pilot Hibe Miktarı: 3 Milyon Avro

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tema 3. Sağlık, Yaşlanma ve İçerme için BİT 3.1. Aktif ve Sağlıklı Yaşlanmayı Desteklemeye Yönelik Odaklı Hizmetlerin Yaygınlaştırılması Destekleme Enstrümanı: Pilot A ve Pilot B Desteklenecek Proje Sayısı: 1 Pilot A ve Çok Sayıda Pilot B Hibe Miktarı: 14 Milyon Avro 3.2. e-Sağlık, Destekli Yaşam ve Hareketlilik için Yenilikçi Çözümler Destekleme Enstrümanı: PPI Pilot Desteklenecek Proje Sayısı: 2-3 Pilot Hibe Miktarı: 10 Milyon Avro

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tema 3. Sağlık, Yaşlanma ve İçerme için BİT 3.3. Sağlık, Yaşlanma ve İçerme için Ağ Oluşturma Destekleme Enstrümanı: Tematik Ağ Desteklenecek Proje Sayısı: 4 Tematik Ağ Hibe Miktarı: 3 Milyon Avro 3.4. Yaşlılar ve Engelliler için Destekli Hareketlilik/Gezinti Destekleme Enstrümanı: Pilot B Desteklenecek Proje Sayısı: 1 Pilot Hibe Miktarı: 2 Milyon Avro

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tema 3. Sağlık, Yaşlanma ve İçerme için BİT 3.5. Hastalık Teşhisi, İzlemesi ve Tedavisi için Biyofotonik Çözümler Destekleme Enstrümanı: Pilot B Desteklenecek Proje Sayısı: 3-4 Pilot Hibe Miktarı: 10 Milyon Avro

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tema 4. Güvenilir e-Hizmetler 4.1. Saldırılara Karşı İnternet Sitelerinin Korunması Destekleme Enstrümanı: Pilot B Desteklenecek Proje Sayısı: 1 Pilot B Hibe Miktarı: 2,5 Milyon Avro 4.2. Ağ Altyapıları için Güvenlik Destekleme Enstrümanı: Pilot B Desteklenecek Proje Sayısı: 1 Pilot Hibe Miktarı: 2 Milyon Avro

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tema 4. Güvenilir e-Hizmetler 4.3. Kötü Amaçlı Yazılımlar ve Bilişim Suçlarının Güvenli ve Güvenilir Bir Şekilde Raporlanması Destekleme Enstrümanı: Pilot B Desteklenecek Proje Sayısı: 1 Pilot B Hibe Miktarı: 2,5 Milyon Avro

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tema 5. Yenilik ve Diğer Tedbirler için Açık Amaç 5.1. Yenilik için Açık Amaç Destekleme Enstrümanı: Pilot B Desteklenecek Proje Sayısı: Çok Sayıda Pilot B Hibe Miktarı: 10 Milyon Avro 5.2. İleri Düzeyde Kurumsal Sosyal Sorumluluğun Desteklenmesi Destekleme Enstrümanı: Tematik Ağ Desteklenecek Proje Sayısı: 1 Tematik Ağ Hibe Miktarı: 200 bin Avro

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Tema 5. Yenilik ve Diğer Tedbirler için Açık Amaç 5.3. BİT Meslekleri için Büyük Koalisyonun Desteklenmesi Destekleme Enstrümanı: Tematik Ağ Desteklenecek Proje Sayısı: 1 Tematik Ağ Hibe Miktarı: 1 Milyon Avro

AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı Detaylı Bilgi için