TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İbrahim YILDIRIM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ
Advertisements

Fen Edebiyat Fakültesi
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI
İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME SİSTEMİ Bilimsel Programlar Uzm.Yrd.
Yaşlılık Aylığının Bağlanması İçin Nereye ve Nasıl Başvurulur?
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
VERİ TABANINA FİRMA KAYIT İŞLEMLERİ
TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI
KAMAG Kamu Araştırmaları Destek Grubu
BİLİM İNSANI DESTEKLEME
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
Lisans Öğrencileri için Proje Destekleri
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Sayın yetkili, 2010 Yılı itibariyle Comenius Okul Ortaklıkları kabul edilen okullar için hazırlanmış olan ve başvuru formunuzda belirtmiş olduğunuz e-posta.
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
45. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
SDÜ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İMALAT MÜHENDİSLİĞİ
TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Proje Destek Ofisi Son Başvuru Tarihi: 09 EYLÜL 2011.
TÜBİTAK KAMU PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI
 TC Vatandaşı olmak.  Başvurulacak alanda en az lisans derecesine sahip olmak.  2007 Sonbahar veya sonraki dönemlerde ALES’in ilgili puan türünden.
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
SODES BİS SİSTEMİ.
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK PROJELERİ
Yıllı SODES Uygulama Süreci
Yurtdışı Eğitim Şartları-Diploma Denkliği
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
DOĞRUDAN TEMİN 22 (abc).
4006 B İ L İ M FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI. TÜB İ TAK Bilim Fuarı TÜB İ TAK Bilim ve Toplum Dairesi Tarafından Yürütülen Bilim Fuarları Destekleme Programı.
TÜBİTAK BİLİM FUARI.
BİLİM VE TOPLUM PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI
ADIM ADIM STAJ Değerli öğrenciler, sizlere okulumuzda ki zorunlu staj da yapacağınız işlemleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım. *Her şeyden önce staj.
TÜBİTAK 47. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASI
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SUNUSU.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ. RAPOR YAZIM ESASLARI Raporun Biçimsel Düzeni  Times New Roman, 11 punto, 1,15 satır aralığı kullanılacaktır.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
BAP OTOMASYON SİSTEMİNDE PROJE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Kayıtta kullandığınız mail adresine gelen bilgileri giriniz E-Posta:
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2209- B SANAYİYE YÖNELİK LİSANS ARAŞTIRMA PROJE BAŞVURULARI
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
Kayıtta kullandığınız mail adresine gelen bilgileri giriniz E-Posta:
Kayıtta kullandığınız mail adresine gelen bilgileri giriniz E-Posta:
TÜBİTAK Lisans Destekleri:
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI Gizem GENÇYÜREK Ekim 2018, İstanbul.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMA SÜRECİNİN TANITIMI
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Fakülte, Yüksekokul, Enstitü, MYO Açılması Uygulama ve Araştırma Merkezi Açılması Bölüm, Anabilim Dalı, Bilim Dalı.
Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Sunum transkripti:

TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İbrahim YILDIRIM

Genel Bilgiler Öğrencilerden biri “Proje Yürütücüsü” olarak Kuruma karşı sorumludur. Araştırma projesinin desteklenmesine karar verilen öğrencilerin, projeyle ilgili çalışmalarını,en geç lisans öğrenimlerini bitirmeden ve en geç bir yıl içinde tamamlayacak şekilde planlayıp çalışmayı bitirmeleri ve destek süresinin bitiminden önce sonuç raporunu ebideb.tubitak.gov.tr adresine yüklemeleri gerekmektedir. 

Başvurular internet üzerinden http://e- bideb. tubitak. gov Başvurular internet üzerinden http://e- bideb.tubitak.gov.tr adresine yapılacaktır. Başvuru sırasında istenilen belgelerden çevrimiçi başvuru formunun çıktısı ve ıslak imzalı olan belgeler (Proje yürütücüsünün onaylı not belgesi, projenin yürütüleceği birim sorumlusunun, projenin o birimde yapılmasını onaylayan ve birimde laboratuar vb. olanakların bu projeyi yürütebilmek için yeterli olduğunu açıklayan yazısı) TÜBİTAK BİDEB’e imzalı ve paraflı olarak gönderilecektir.  Diğer tüm belgelerin sisteme çevrimiçi olarak yüklenmesi yeterlidir.

 Posta veya kargo ile istenilen belgeler son başvuru tarihi mesai bitiminden itibaren 5 iş günü içinde kargo yoluyla veya elden BİDEB’e teslim edilmiş olması gerekmektedir. Belirtilen teslim tarihinden sonra teslim edilen, eksik veya yanlış bilgi/belge ile yapılan başvurular ve başvuru sisteminde çevrimiçi başvuru yapıldıktan sonra onayı kaldırılmış başvurular işleme konulmayacaktır.

Destek Miktari ve Ödeme Koşullari Proje başına en çok 2.500 TL’dir. Desteğin ödenebilmesi için Taahhütnamenin doldurulup internet üzerinden http://e- bideb.tubitak.gov.tr adresine taratılıp yüklenmesi ve aynı zamanda TÜBİTAK BİDEB adresine gönderilmesi gerekmektedir. Başvuru formunda verilecek IBAN numarası mutlaka proje yürütücüsü öğrenciye ait olmalıdır.  Projede kapsamında yapılan harcamalara ilişkin sonuç raporunda detaylı olarak bilgi verilmesi gerekmektedir.

Başvuru Koşullari T.C. vatandaşı olmak, Üniversitede lisans eğitimine kayıtlı öğrenci olmak (Lisans öğreniminin bitimine bir dönem kalanlar başvuru yapamaz), Projeyi bir akademik danışmanın rehberliğinde yapıyor olmak, Aynı anda birden fazla başvuru yapmamış olmak, Aynı proje konusunda daha önce destek almamış olmak.

Başvuru Sirasinda İstenecek Belgeler Başvuru formu (Online başvuru yapıldıktan sonra çıktısı alınacaktır.) TÜBİTAK’ın belirlediği formatta hazırlanmış Proje önerisi (proje önerisi formatı aşağıda yer almaktadır), Etik kurul belgesi gerektiren hallerde ilgili Etik Kurul’dan alınacak izin belgesi, Proje yürütücüsünün onaylı not belgesi (transkript), Proje ile ilgili taslak bütçe (taslak bütçe formu aşağıda yer almaktadır) Projenin yürütüleceği birim sorumlusunun, projenin o birimde yapılmasını onaylayan ve birimde laboratuar vb. olanakların bu projeyi yürütebilmek için yeterli olduğunu açıklayan yazısı.

Başvuru Tarihleri

Proje İzleme Çalışma Tamamlandıktan Sonra Sisteme Yüklenecek Belge 2209/A Sonuç Raporu (Raporun son kısmında proje ile ilgili harcama kalemleri hakkında ayrıntılı bilgi verilmelidir.)

Yükümlülükler Desteklenen araştırma projesi zamanında bitirilmediği veya sonuç raporu taahhüt edilen sürede internet üzerinden  http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresine yüklenmediği ve desteğin ödenebilmesi için gerekli olan taahhütnamenin doldurulup internet üzerinden http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresine taratılıp yüklenmemesi ve/veya TÜBİTAK BİDEB adresine gönderilmemesi durumunda BİDEB Değerlendirme ve Destekleme Kurulu kararı ile verilen destek iptal edilebilir. Bu durumda “Proje Yürütücüsü” aldığı desteği TÜBİTAK hesabına yasal faizi ile birlikte geri ödemekle yükümlüdür.

Detaylı bilgiyi ; TÜBİTAK ‘ın 2209-A ile ilgili web sayfasından alabilirsiniz.