Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜBİTAK Lisans Destekleri:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜBİTAK Lisans Destekleri:"— Sunum transkripti:

1 TÜBİTAK Lisans Destekleri:
2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Doç. Dr. Deniz AYDEMİR, Bartın Üniversitesi, KUSİ İl Temsilcisi, Bartın. Bartın Üniversitesi,, Orman Endüstri Mühendisliği 74100, Bartın-Türkiye

2 İçerik Bilim İnsanı Destekleme Birimi (BİDEB) Burs Tipleri
Programın Kapsamı ve Destek Miktarları Başvuru Süreci Proje Araştırma Önerisi Proje Başlama-Bitiş Döngüsü Örnek Başvuru ve Araştırma Raporu Başvuru ile İlgili Önemli Hususlar Soru ve Öneriler

3 BİDEB Burs ve Destek Programları
2235- EAGÜ İçin Lisansüstü Burs Programı 2214/A- Yurt Dışı Araştırma Burs Programları (Doktora Öğrencileri için) 2201- Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı 2229- Lisans ve Lisans Öncesi, Öğretmen ve Öğrencilere Yönelik Bilimsel Etkinleri Destekleme Programı 2204-Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması 2205- Yurt İçi Lisans Burs Programı 2211- Yurt İçi Lisansüstü Burs Programı 2214/B Yurt Dışı Yüksek Lisans ve Doktora Burs Programları 2215- Yabancı Uyruklular Lisansüstü Burs Programı Yurt İçi ve Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programları 2232- Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı 2231- TÜBİTAK - Lindau Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği Programı 2224- Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği Programı 2237- Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı 2217- Lisansüstü Yaz Okulu ve Benzeri Etkinlikleri Destekleme P. Yabancı Uyruklular için Araştırma ve Konuk Bilim İnsanı Destek Programları 2236- Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Programı 2238- Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı 2242-Lisans Öğrencileri Yazılım Projeler Yarışması 2241/B-Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezleri Araştırma Projeleri Yarışması 2241/A-Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme P. Ulusal ve Uluslararası Bilim Olimpiyatları 2209- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2213- Yurt Dışı Lisansüstü Burs Programı 2223 Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı BU. Orman Endüstri Mühendisliği

4 Eğitim Bursları Araştırma Destekleri Yarışmalar
2205 Yurt İçi Lisans Burs Programı Araştırma Destekleri 2209 Üniversite Öğrencileri Yurt İçi-Yurt Dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2241/A Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı Yarışmalar 2241/B Sanayi Odaklı Bitirme Projeleri Yarışması 2242 Yazılım Projeleri Yarışması 2238/B Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması

5 Programın Kapsamı Lisans Öğrencileri Akademik Danışmanlar
Üniversitelerin; Doğa bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi ve Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler Lisans öğrencisi/öğrencilerinin başvurabilirler. Öğrencilerden biri “Proje Yürütücüsü” olarak Kuruma karşı sorumludur. Aynı proje için birden fazla başvuru yapılamaz. Desteklenen projeler, en geç lisans öğrenimlerini bitirmeden ve bir yıl içinde tamamlayacak şekilde planlanmalıdır. 

6 Destek Miktarları ve Ödeme Koşulları
Destek Süresi 12 ay (en çok) Destek Miktarı 2.500 TL Destek Kapsamı Sarf Malzemesi Kırtasiye Ulaşım Analiz İşlemleri 2018 yılı için öngörülen destek miktarı: Proje başına en çok TL’dir. Desteğin ödenebilmesi için; bulunan «Taahhütname formunun» imzalanıp aynı web sitesine yüklenmesi ve TÜBİTAK BİDEB’in adresine postalanması gerekmektedir. Başvuru formunda verilecek IBAN numarası mutlaka proje yürütücüsü öğrenciye ait olmalıdır.

7 Başvuru Süreci Başvuru Koşulları T.C. vatandaşı olmak,
Üniversitede lisans eğitimine kayıtlı öğrenci olmak (Lisans öğreniminin son döneminde ve artık yılda başvuru alınmamaktadır), Projeyi bir akademik danışmanın rehberliğinde yapıyor olmak, Aynı anda birden fazla başvuru yapmamış olmak, Aynı proje konusunda daha önce destek almamış olmak. Başvuru Tarihleri I. Dönem : 01 Mart 2018 – 31 Mart 2018 II. Dönem : 02 Ekim 2018 – 31 Ekim 2018

8 Başvuru Süreci Başvuru Sırasında İstenen Belgeler
Başvuru formu (Online başvuru yapıldıktan sonra çıktısı alınacaktır.) TÜBİTAK’ın belirlediği formatta hazırlanmış Proje önerisi, Etik kurul belgesi gerektiren hallerde ilgili Etik Kurul’dan alınacak izin belgesi, Proje yürütücüsünün onaylı not belgesi (transkript), Projenin yürütüleceği birim sorumlusunun, projenin o birimde yapılmasını onaylayan ve birimde laboratuar vb. olanakların bu projeyi yürütebilmek için yeterli olduğunu açıklayan yazısı. Başvurular internet üzerinden  yapılmaktadır.

9 Proje Fikri

10 Proje Araştırma Önerisi
Öneri Nasıl Hazırlanmalı Proje Önerisi aşağıdaki maddeler çerçevesinde tasarlanmalıdır. Bunlar; 1. Kapak Sayfası Proje başlığı, projenin ilgili olduğu tematik alan, eğitim kurum(u/ları), öğrenci/grup mensuplarının isimleri, proje çıktılarını kullanmaya talip olan kuruluşun adı, danışmanların isimleri. 2. Özet Proje fikrini, proje fikrinin hayata geçirilmesi için izlenen yöntem ve metodları, kullanılan modelleme, simülasyon, test, prototip üretimi vb. doğrulama yöntemlerini ve elde edilen/edilmesi beklenen sonuçları anlatmalıdır.

11 Proje Araştırma Önerisi
3. Problem Tanımı, Çalışmanın Amacı, Araştırma Sorusu ve/veya Hipotez ? 4. Projede Kullanılan Yöntem ve Metotlar Proje fikrinin hayata geçirilmesi için kurgulanan çözüm, izlenen yol, kullanılan araç, teknik ve metodlar açıklanmalıdır. Bu bölümün, proje çıktılarının doğrulanması veya geçerli kılınması için yürütülen faaliyetleri de içermesi beklenilir. 5. Proje İş-Zaman Planı Gantt Şeması veya MSProject vb. yazılım çıktısı şeklinde bir proje süresince uygulanmış olan plan ile projenin içerdiği iş paketleri ve her bir iş paketinin içerdiği iş paketi faaliyetlerini, zaman ve sorumluluklarla ilgili planlamaları içermelidir. 6. Sonuç Bu bölümde projeden elde edilen/edilmesi beklenilen sonuçlar irdelenerek değerlendirilmeli ve yorumlanmalıdır. Eğer proje çıktıları bir endüstri kuruluşunda uygulanmış ise bugüne kadar elde edilen sonuçlar bu bölümde sunulmalıdır. 7. Kaynaklar Bu bölümde yararlanılan kaynaklar verilmelidir.

12 Proje Başlama-Bitiş Döngüsü
Proje Fikrinin ve Proje Başvuru Formlarının Proje Danışmanlarıyla Oluşturulması Adresinden Online Başvurunun Yapılması Başlama Online olarak doldurulan başvuru formunun Danışman/Bölüm Başkanı ve Proje Yürütücü (Öğrenci) tarafından imzalanması ve paraflaması akabinde TÜBİTAK BİDEB’e gönderilmesi. (Online başvuru yapıldıktan sonra en geç 5 iş günü İçerisinde.) Diğer tüm belgelerin sisteme çevrimiçi olarak yüklenmesi. (Bölüm Başkanlığından, projenin bölümde yapılmasını onaylayan ve birimde laboratuar vb. olanakların bu projeyi yürütebilmek için yeterli olduğunu açıklayan yazısı, transcript. Proje Başvurusunun BİDEB Değerlendirme ve Destekleme Kurulu tarafından incelenerek değerlendirilmesi. (Bu süre yaklaşık 2,5 ay kadardır.) Projenin Kabulü Projenin Başlaması Projenin Reddi Bitiş

13 Örnek Başvuru ve Proje Önerisi

14

15

16 Örnek Başvuru ve Proje Önerisi

17 Örnek Başvuru ve Proje Önerisi

18 Başvuru Dosyası Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

19 Başvuru Süreçlerini Önceden İnceleyin
TÜBİTAK - BİDEB web sayfasında başvuru yapmak isteğiniz programın ilanını incelediniz mi? Başvuru koşullarını sağlıyor musunuz? Başvuru yapmak istediğiniz programın son başvuru tarihinde başvurunuzu yapabilecek misiniz? İlanda belirtilen tüm bilgi ve belgeleri istenen şekilde hazırladınız mı? Online başvuru sistemini kullanarak başvurunuzu onayladınız mı? Başvurunuzu onayladıktan sonra program ilanında belirtilen dokümanları süresi içerisinde TÜBİTAK-BİDEB adresine ulaştırdınız mı?

20 Araştırma Proje Desteği için;
Proje konusu iyi tanımlanmış mı? Projenin hedefleri iyi belirlenmiş mi? Kullanılacak bilimsel yöntem iyi açıklanmış mı? Çalışma planı sunulmuş mu? Kullanılacak materyal belirtilmiş mi? Tahmini bütçe tablosu verilmiş mi?

21 Projenin Sonuçlandırılması
Çalışma Tamamlandıktan Sonra Sisteme Yüklenecek Belge 2209/A Sonuç Raporu (Raporun son kısmında proje ile ilgili harcama kalemleri hakkında ayrıntılı bilgi verilmelidir.) Sonuç raporu ve faturalar izleme sistemine yüklenmelidir. Sonuç raporu sisteme yüklendikten sonra yalnızca sistemin oluşturmuş olduğu sonuç raporu formu (proje yürütücüsü öğrenci ve akademik danışman tarafından ıslak imzalı olarak) TÜBİTAK BİDEB'e gönderilmelidir.

22 Bazı Önemli Hususlar Başvurular internet üzerinden  yapıldıktan sonra, sadece onaylı başvuru formu TÜBİTAK BİDEB’e imzalı ve paraflı olarak gönderilecektir. Diğer tüm belgelerin sisteme çevrimiçi olarak yüklenmesi yeterlidir. Onaylı başvuru formunun son başvuru tarihi mesai bitiminden itibaren 5 iş günü içinde kargo yoluyla veya elden BİDEB’e teslim edilmiş olması gerekmektedir. Belirtilen teslim tarihinden sonra teslim edilen, eksik veya yanlış bilgi/belge ile yapılan başvurular ve başvuru sisteminde çevrimiçi başvuru yapıldıktan sonra onayı kaldırılmış başvurular işleme konulmayacaktır.

23 Soru – Cevap


"TÜBİTAK Lisans Destekleri:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları