Bilim Merkezi Vakfı, 2004 STK’lar ve Özel Sektör İşbirliği Zor bir tanışma süreci...

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

Ulusal Afet Müdahale Yapılanması ve SAR Operasyon Yönetimi
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
İTİBAR ATÖLYESİ ... KAMUDA İTİBAR YÖNETİMİ
Projelerde izleme - değerlendirme SİVİL TOPLUM GELİŞTİRME PROGRAMI Sunay Demircan STK Destek Ekibi Koordinatörü STGP.
İstanbul /Tüyap Kongre Merkezi
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
Denetim (mali/iç) Ismael el Barzouhi, Denetim Müdürü
HİZMETLERİMİZ İthalat, İhracat, Transit Gümrük İşlemleri,
ODTÜ KARİYER PLANLAMA MERKEZİ ve MEZUNLARLA İLETİŞİM
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
MODÜL 4 Organizasyon.
Mahalle Afet Gönüllüleri Uygulaması
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Bakanlar Kurulu Eylem Planı Alkol ile ilişkili zararların azaltılması amacına yönelik kapsamlı bir Topluluk stratejisinin geliştirilmesi İlgili tüm politika.
FISCAL TRANSPARENCY IN TURKEY DİLEK YILMAZCAN MARMARA UNIVERSITY
Ahmet Emre Öz Maliye Uzmanı 21 kasım 2013

KONTROL ORTAMI Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
MESLEKİ EĞİTİM OKULLARI VE İŞ DÜNYASI İLİŞKİLERİ
Girişimcilik.
Strateji Geliştirme Başkanlığı SGB.net Sistemi Genel Tanıtımı
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Kaynak Geliştirme ve STK’lara Yönelik Hibe Programları (AB ve KA Tecrübeleri) Tayyar Doğan Planlama Uzmanı Kalkınma Bakanlığı.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
KALİTE Hizmetin sunum standartlarının belirlenmesi, ve hizmete insanlar tarafından duyulan inanç, güven ve memnuniyetinartırılmasıdır.
Ankara, 25 Mart 2011 Mehmet KAYA Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreteri HSYK’ nın Anayasal Değişiklik Doğrultusunda Yeniden Yapılandırılması.
“Ülke ekonomisinin verimlilik ilkelerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, işçi, işveren ve hükümet kesimlerine eğitim ve danışmanlık desteği sağlamak.
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
Türkiye Yazılım Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri
Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi.
“İYİ YÖNETİŞİM SİSTEMİ” GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI ÖRNEĞİ
Finlandiya yönetiminde hesap verebilirliğe giriş Visa Paajanen,
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ
Üye Paylaşım Toplantısı 11 Kasım Misyon Bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon sektörlerini ülkemizin büyümesinin temel bileşeni olarak konumlandırırken,
Sivil Toplum ve Özel Sektör ‘Ortaklıkları’. Sivil Toplum Sektörü Kamu SektörüÖzel Sektör Ortaklık Alanları... 3.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
29 Kasım Direktifin Uygulanması Macaristan’da Kamu Gözetimi Katalin Fekete Başkan Yardımcısı Macaristan Denetçiler Odası.
Prof.Dr. M.Kamil Mutluer Sayıştay Başkanı 2 Kamu Harcamalarının Tarihsel Gelişimi t 1929 ÖNCESİ t DÖNEMİ t 1980 SONRASI.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
1 Mali Politika Denetimi Finlandiya Ulusal Denetim Kurumu (UDK) Visa Paajanen
Özel Sağlık Hizmet Sunucuları ve Yeni Teşkilat yasası
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
1 Finans Konulu Tematik Çalışma Grubu Raporu Koordinatörler Toplantısı 5-6 Kasım 2007 T. Woudeneh & J. Labre.
Öznur OKAY Mali Hizmetler Uzmanı
5018 Kapsamında Stratejik Planlama Tuğba DİNÇER 25 Nisan 2011
ERK İSG&İK –
ULUSLARARASI (IFAC) MESLEKİ AHLAK KURALLARI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
Ortaklık Kurma Kütüphan-e Türkiye Tanıtım Çalışma Grubu Ankara, Ağustos 2015.
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
2. Hafta sorusu: Lizbon Anlaşması AB’nin kurumsal yapısında nasıl bir değişikliğe neden olmuştur. AB Lizbon anlaşması sonrası Demokratik bir yapıya kavuşmuş.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
ODTÜ İŞLETME Özel sektör ve kamu kuruluşlarının, değişen çevre koşullarına uyum göstererek, etkili, kârlı ve verimli bir şekilde yönetilmelerine.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
YAŞAMA DAİR VAKIF. Yaşama Dair Vakıf Yaşama Dair Vakıf (YADA), 'bilgi' ile 'toplum' arasında köprü olma vizyonu ile 2005 yılında kuruldu. YADA, toplumsal.
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
This project is co-funded by the Europen Union and the Republic of Turkey “ULUSLARARASI REKABET GÜCÜ VE TÜKETİCİNİN KORUNMASI” PANELİ   Tüketici Haklarının.
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
Eşgüdümleme ve Kontrol
Sunum transkripti:

Bilim Merkezi Vakfı, 2004 STK’lar ve Özel Sektör İşbirliği Zor bir tanışma süreci...

Tanışma İçin Ortam Oluşması

Ekonomik Ortam  İstikrarlı Ekonomi: Risk alabilen, yatırım yapabilen bir ekonomi  Uzun Vadeli Planlama: 3 ay yerine 5 yıllık planlama  Pazar Belirlenmesi: Dünyaya açılım veya kısıtlı alan rofesyonel Kadroların Oluşturulması: Yetkinin dağıtımı

Bilim Merkezi Vakfı, 2004 Sosyal Ortam  Halkın STK’lara güveni: AKUT örneği ve deprem sonrası oluşan güven  STK’ların kamu yararına olmaları  Politik ve dini STK’lar ayrışması: Tüm STK’lar politik değildir!  Saydamlık: Yönetim, tüzük ve bilançolar TK’ların doğru yönetilmesi: 15 senelik Başkanlar!  Katılıma olanak tanıyan STK’lar  Halkın ihtiyaçlarının belirlenmesi: Türkiye’nin ve hatta dünyanın

Bilim Merkezi Vakfı, 2004 Politik ve Hukuki Ortam  STK yasalarının gelişme ortamına uygunsuzluğu: Hükümet komiseri, vergi muafiyeti, uluslar arası yardım...  Mevcut hükümet politikalarının STK’lar ile olan ilişkisi: ne derece saydam?  Firmaların hükümet ile ilişkisi: Tamamen bağımlı politik ilişkiler veya muhalefet grupları: insan hakları gibi hassas politikaların desteklenmesi...  Basının STK’lar ile ilişkisi: ne derece bağımsız bir basın?

Bilim Merkezi Vakfı, 2004 Güven Ortamı STK...  Kamu yararınayım... Vergi muafiyetim var  Uluslararası örgütlerce tanınıyorum: AB, Unesco, BM...  Kurucularım... Yönetim Kurulum... Profesyonel Yöneticilerim: güvenilir  Yaptıklarım.... Yapacaklarım belirgin.  Firma... Seni tanıyorum Doğru firma...  Proje geliştirme, ayni bağış, insan gücü veya mali kapasitem var  Vizyon ve misyon yakınlığımız var  Sürdürülebilir bir İlişki Kurabiliriz: Politik ve dini olmayan, Çıkar Gruplarını Gözetmeyen, Saygın ve dürüst bir kuruluşuz!

Bilim Merkezi Vakfı, 2004 İl Adımı Kim Atacak?

Firmalar mı STK’yı Buluyor? STK’lar mı Firmaları Buluyor?  Bilim Merkezi Vakfı: 350 görüşmeden üçü firma talebi: 2’si sonuçlanmış, 1 askıda  STK’ları nasıl bulunur? Bağımsız ve güncel bir web sitesi? Kamu yararına olanların listesi?  Yeterince çok STK firmalara gidiyor...  Firma üst düzey yetkilileri STK’ları belirliyor: Kişisel seçim  Her STK’da profesyonel yönetim olmuyor.  Basından bulunan STK’lar ile görüşüldüğünde mutlaka orijinal proje oluşmuyor. Sonuç: STK’lar firmalara gidiyor...

Bilim Merkezi Vakfı, 2004 Flört Dönemi 3 Ay- 16 Ay

Yetkili kişiyi bulma: 1 Hafta ile 1 Ay arası  Şirket Sahibi?  Genel Müdür?  Halkla ilişkiler müdürü?  İletişim Müdürü?  PR firması  Reklam ajansı?  x kişi Randevu alma: 1 Hafta ile 1 Ay arası  Sekreteri geçme  Asistanı geçme  Ön yargıları geçme  Ve Randevu Tarihi…

Bilim Merkezi Vakfı, 2004 Buluşma  Doğru zamanlama: İflas öncesi, bütçe planlamasından önce, tatil öncesi, tatil sonrası, istifa öncesi, ramazan öncesi ve sırası, Pazartesi olmaz, Cuma asla... oğru Yaklaşım: Firmayı dinle, ihtiyaçlarını öğren...  Zaman tanı ve yazılı doküman bırak...  Doğru proje: Firmaya özel proje yarat iki taraf kazansın! Tekrar ara... Tekrar ara... Tekrar ara... Firma sizi çağırıyor... 2 Hafta -6 Ay arası Proje geliştirme... 1 Ay- 6 Ay Uygulama... 1 Ay- 2 Ay

Bilim Merkezi Vakfı, 2004 Ne Yapılabilir???

Bilim Merkezi Vakfı, 2004 Firmalar  STK’lar için kriter belirlemeli ve başvuru formu hazırlamalı  Yetkili kişi belirgin olmalı: Ajans mı? Firmamı? Patron mu?  Firmanın STK’lar ile ilgili politikası belirgin olmalı veya birlikte çizilmeli  Projeler kısa, orta ve uzun vadeli olarak hazırlanmalı  Eleman alırken son aşamada STK üyeliğine öncelik vermeli  STK projelerinde gönüllü çalışanlara raporlama ile terfi puanı kazandırmalı  Web sitelerinde kendileri ve ortak STK projeleri ile ilgili bilgileri sunmalılar  Firma çalışanları dernek ve vakıflara üye olmalı...

Bilim Merkezi Vakfı, 2004 STK’lar  Tüzük ve Mali Hesaplar saydam olmalı  Görüşme öncesi hazırlıklı olmalı: Vergi muafiyeti, profesyonel ekip, proje fikri, tanıtım broşürü...  Raporlama yapılmalı: Proje sırasında ve sonrasında faaliyet raporu firmaların ajansları ile birlikte hazırlanmalı  Tüm anlaşmalar yazılı yapılmalı hatta sözleşmeli olmalı  STK ile ilgili gelişmeleri firmalara bildirmeli  Firma çalışanlarına gönüllü çalışma olanağı sağlamalı  D D evlet ve STK’ların karşı taraf olmadığının bilinçlendirilmesi için STK’lar proje ortağı olmalıdır

Bilim Merkezi Vakfı, 2004 Ortak Çözüm : Devlet, Özel Sektör ve STK’lar arasında güven sağlanmalı  Uygun Yasalar Çıkarılmalı:  Ö Özellikle vergi muafiyet oranı ve STK’ların kurulması, üyelik, çalışma şekli, örgütlenme yapıları özgür olmalı  Kişilerin dernek ve vakıf adına yaptığı işlerden şahsi sorumluluğu olmalı  Yarı resmi kuruluşlar denetlemeden sorumlu olmalı: ilan ve sicil kayıtları  Bilgi Edinme Özgürlüğü Olmalı:  T Tarafsız bilgi edinme olanağı: TÜSEV web sitesi gibi…  Firmalarda ve STK’larda kurumsal yönetim  Basının bilinçlendirilmesi: STK’lar toplum yararınadır  Şeffaflık ve sivil denetimden sorumlu olarak tamamen özerk Düzenleme ve Denetim Kurulu oluşturmalı

Bilim Merkezi Vakfı, 2004 Teşekkür Ederiz… Bilim Merkezi Vakfı Gözde Onaran Web: Telefon: