Turizm paketi Yambol ili ve Yambol şehrinde üç günlük tur gezisi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Advertisements

NATO Gezisi Nisan 2014.
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GENEL MERKEZİNDE EĞİTİM SEMİNERİ
Ви предлага 4 дневна екскурзия със следният маршрут:
D’MUN International.
“Kolhida” dağ evi “Kolhida” uluslararası av turizm için dağ evi oldukça ilginç ve “Avcılığa çikan parti lideri” stilinde yapılmış. Dağ evi bol yeşillik,
REHA NECLA MİDİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE PERFORMANS ÖDEVİ
VAK İ T GELD İ G İ D İ YORUZ BU SENE KASTAMONU ILGAZ’DAYIZ.
Elhovo – Stefan Karacovo – Yambol – 2 günlük gezi
Bodrum’da turizm Yakın zamana kadar Bodrum Turizminin referans unsurları; Deniz, kum ve güneş, Balık ve yöresel yemekler Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro,
DOĞU KARADENiZ TURU HAZİRAN 2 GECE 3 GÜN
SANAT VE TARİH MÜZESİ.
DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜZESİ :TÜRKİYE PROJESİ Bakanlığımız- BKG-TURSAB işbirliği Kitap projesi Sergi projesi.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
EDA PEKCAN HATAY.
AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU
YAMBOL VE CİVARINDA TATİL TEREZA VE TANYA’NIN TEKLİFİ
YAMBOL - DRAMA - BOYACİK
Brüksel.
LESOVO - ”Tunca” dag evi - SREM – ELHOVO – YAMBOL– VESELiNOVO – KABiLE
Müze Nedir?.
Safranbolu
İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ
Medeniyetlerin kesişim noktası
ÖZGE BEŞİKÇİ - ZEYNEP YAŞA
Sportif balıkçılık fırsatı tanıyan
TÜRKİYE’ DE MÜZECİLİK VE MÜZECİLİK TARİHİ
Bünyamin GÜNAYDIN ( Sınıf Öğretmeni )
OKUL GEZİSİ SERHAT ŞEHRİMİZ EDİRNE
Yambol.
LONDRA.
BULGARİSTAN Bayrak Arma Slogan: Съединението прави силата .(Bulgarca)
ÇİNİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ YERİ
ALACAHÖYÜK.
Yalı Mah. Kumlu Yalı Cad Erdek/BALIKESİR
SAN JAN KİLİSESİ EFES AZİZ JAN’IN MEZARI ÜSTÜNE BİR TÜRBE YAPILMIŞTI.
DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEMİ MEZUNLARI BULUŞMASI
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
ÇİN MEDENİYETİ.
BİZANS MİMARLIĞI.
KIRŞEHİR DULKADİRLİ İNLİMURAT YER ALTI ŞEHRİ PROJESİ R
BİZİM GÖZÜMÜZLE İSTANBUL
ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
BEST SUMMER EVER. EMBASSY SUMMER  Campbell House.
A Kartallar Diyarı RNAVUTLUK.
RİZE.
MERSİN.
MÜZELER GEÇMİŞİ GELECEĞE BAĞLAYAN KÖPRÜLERDİR. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
V. Bayrakv v Arma v Ulusal Marş "Inno e Marcia”Inno e Marcia.
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
Etnoğrafya Müzesini Geziyoruz
FLORIDA YAZ OKULU.
ENFES KOŞUYORUM ORİENTİRİNGİ
Mayıs 2016’ya Kadar Kayıt Yaptırın;
Ankara Ankara Güzel Ankara
GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.
Batı Karadeniz-2.
AKDENİZ TURU-4.
Marmara Turu-2.
AKDENİZ TURU.
TEMMUZ 2018 MOĞOLİSTAN TURU (I.Grup: 09 Temmuz – 17 Temmuz 2018 )
ATATÜRK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN İSTİRAHATINI YAPTIĞI YER.
SANATLAR VE MÜZE. Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat.
MÜZELER GEÇMİŞİ GELECEĞE BAĞLAYAN KÖPRÜLERDİR. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
MİDYATIN TARİHİ SOKAKLARI VE MAHALLELERİ. ZAZ Mardin'in Midyat ilçesinde, Kul Dağı'nın tepeleri üzerine kurulu köyler var. Bu köyler Tur Abdin Köyleri.
JAPONYA TOPLUMSAL KOŞULLAR
BİTKİ ÖRTÜSÜ VE UĞRADIĞI ZARARLAR
VALENCİA ÇOK BİLİNMEYEN AMA ÇOK BİLNMEYİ HAK EDEN ŞEHİR.
Sunum transkripti:

turizm paketi Yambol ili ve Yambol şehrinde üç günlük tur gezisi

1'inci - Dölmenler “Sveta Troitsa” manastırı ziyaretleri Öğle yemeği: - “Drançi dupka” mağarası - Dölmenler “Sveta Troitsa” manastırı ziyaretleri Öğle yemeği: - “Tunca” evi Yambol’a gidiş ve konaklama: - “Kabile” oteli - gece - bilyardo, bingo, gazino, sinema

2'nci gün Sabah: - Otelde kahvaltı - Кabile antik kente ziyaret - Yambol tarih müzesine ziyaret öğle yemeği: - “Kapri” lokantası, Pizza “Nostos” Öğleden sonra: şehir gezisi - Bedesten - Еski cami - Rasathane - Şehir parkı - Tunca nehrinde kayıklarla gezi - Resmi akşam yemeği - Gece kulübü ya da disko (“Grand”, “Angels”, “Karamel”)

3'üncü gün Sabah: - kahvaltı - “Kaufland”, “Sara”, “Vilton” marketlerde alış veriş - Bakacık parkında gezi: - “Sveti Aleksandar Nevski” kilisesi - Ormanda piknik öğleden sonra: - gidiş

Turizm paketi ücretine dahil tur gezisi ücreti: - Yol masrafları; konaklama + kahvaltı; resmi akşam yemeği; Hayat sigortası Turizm paketi ücretine dahil 230 €

“Drançi dupka” mağarası Melnitsa köyü civarında bulunur. Arazide orijinal karst oluşmları bulunan koruma altında doğa alanı. Yakın mesafede şifalı kaynak üzerinde kurulan “Rojdestvo Bogorodiçno” paraklisi bulunur.

“Sveta Troitsa”manastırı – eskiden “Vakıf manastırı” gibi bilinir “Sveta Troitsa”manastırı – eskiden “Vakıf manastırı” gibi bilinir. Sakar dağnın eteklerinde Topolovgrad kasabasından 10 км. batıda bulunur. Eski dönemlerde manastır çetecilik yapanlara barınma yeri olmuş. Efsanelere göre manastır Sakar dağsında faaliyet gösteren çete başı Hristo voyvoda tarafından kurulmuş. Kilise, manastır binası, işletme bölümü, ibadet yerinin eski yapıları arasında yer alırlar. Kilisede değerli sanat eserleri bulunur ve çok sayıda çeteci ve voyvodalar tarafından kullanılan bir barınak var. Manastır kültürel anıttır.

Ev 56 km. Yambol’un güneyinde ve 3 km Ev 56 km. Yambol’un güneyinde ve 3 km. Srem köyü kuzeyinde, Elhovo ve Topolovgrad kasabalarının çivarında bulunur. Ev Sakar dağnın eteklerinde Srem geçidi içinde, badii löngoz ormanıyla çevrelenmiş. Yöre çeşitli bitki ve yabani hayvanlara, doğal göletlere oldukça zengin ve bu varlıklar bölgede av turizm gelişimi için fırsat tanır. "Tunca" evi

“Kabile” oteli Kasabanın merkezinde bulunur ve eski dönemlerinin Kibele tanrıcanın adını taşır. Otelin 8 tek kişilik, 41 çift kişilik, 7 suit ve 1 özel suit odaları var. Oda özellikleri – modern mobilya, tv, minibar, internet, telefon, klima, lüks banyo ve saç kurutucusu. Lüks lokantanın hoş ortamında çeşitli yemeklere ve alkollü ve alkolsüz içkilerden zevk alabilirsiniz. Otelde çeşitli prosedür ve masaj, fitnes salonu, sauna ve solarium hizmetleri veren SPA merkezi bulunur. Eğlenceyi sevenlere disko “Budoar” tam aradığınız yerdir. Otelin alış veriş merkezinde elbise, ayakkabı, hediyelik esya, ofis malzemeleri, kozmetik ürünleri v.s. bulabilirsiniz.

Kabile antik kenti – Ulusal arkeoloji rezerve “Kabile” 8 km mesafede Yambol’un kuzey batısında bulunur. Ziyaretçiler M.Ö. IV yüzyilda kurulan ve Orta çağlara kadar hayatını sürdüren Trakya’nın en büyük ve önemli kentlerinin kalıntılarını görebilirler. Tarihi yerde M.Ö. VII binyil – XIII yüzyil arasında Kabile antik kenti ve Yambol ili topraklarında 1972 yilında başlayan arkeoloji kazılar sonucu gün ışığına çıkarılan bulgular sergilenir. Antik kentte: helenistik döneminden ibadet yeri ve sur kısımları, roma dönemine ait kamu binaları, kışla, roma hamamı, bazilik tipinden birisi renkli mozaik ile döşenmiş iki eski kilise, askeri kampı v.s. bulunur. Arkeoloji rezervenin müzesinde kent tarihinin gelişimini yansıyan daimi bir sergi yer alır.

Yambol Tarih müzesi 1952 yilında kuruldu Yambol Tarih müzesi 1952 yilında kuruldu. Müze koleksyonunda Tunca havzasının tarihsel gelişimini gösteren 50 000 den fazla cazip ve eşsiz eserler yer alır. Tarih öncesi, Antik ve Orta cağ dönemler bulguları birinci katta sergilenir. “Yambol halkı XIX – XX yüzyillar kıyafet ve örfleri” sergisi ikinci katta bulunur. En önemli takvim ve aile bayramları ve örfler gösterilir, geleneksel kıyafet, töre kıyafetleri, kuker maskeleri ve şehir kıyafetleri sergilenir.

Bedesten – XV yüzyilda kasabanın merkezinde yapılmış Bedesten – XV yüzyilda kasabanın merkezinde yapılmış. Avrupa da bu tür yapılardan kalan on bina arasında ve Bulgaristan da bu tüpten tek binadır. . Yambol’un sembolü. Eski cami – Ebu Bekir camisi. 1413 yilında yapıldı. Osmanlının en eski camilerden birisi. Faaliyette.

Şehir parkı – Tunca ırmağının adasında yer alır Şehir parkı – Tunca ırmağının adasında yer alır. Boyut açısından Balkanlarda üçüncü sırada

Bakacık parkı – Park orman örtülü bir tepedir Bakacık parkı – Park orman örtülü bir tepedir. Tepelerin temiz havası ve badii yerleri tatil ve turizm için çok uygundur. “Sveti Aleksandar Nevski” kilisesi – Rus – bulgar dostluğun ilk ibadet anıtıdır. 1884 yilında yapıldı. General Skobelev tarafından bağışlanmış oyma haç ve kutsal kitap, Kiev – Peçora bölgesinden getirilen, rus rahipler tarafından yapılmış ekon ve kilise bayrakları ve de Kurtuluş savaşında şehit olan 462 rus ve 449 bulgar askerin listesi kilisede görülebilir.