Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BEST SUMMER EVER. EMBASSY SUMMER  Campbell House.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BEST SUMMER EVER. EMBASSY SUMMER  Campbell House."— Sunum transkripti:

1 BEST SUMMER EVER

2 EMBASSY SUMMER  Campbell House

3 UCL (Meeting Point)

4 Sınıf Ortamı

5 Kleopatra’nın İğnesi  1881 yılında New York'a getirilen Kleopatra'nın İğnesi şehrin en-eski yapısıdır.  Dikilitaş olarak bilinen hiyeroglif yazılı- granit sütun, 130 yılı aşkın için kentte durmuştur.

6 Big Ben  Dünyanın en büyük ikinci dört taraflı saatidir.  "Big Ben" aslında saat kulesinin çanının adıdır, ancak halk tarafından tüm yapıyı belirtmek için kullanılır olmuştur. Üzerinde bulunan saatin ağırlığı 5,5 ton, çanın ağırlığı ise 13,5 tondur ve çan çaldığı zaman sesi 14 km. uzak mesafeden duyulabilir.

7 Anıt Mezar  İngiltere'nin başlıca ulusal savaş anıtı

8 Atlı Muhafız Geçidi

9 St. James’s Park

10 Buckingham Sarayı  Buckingham Sarayı 1837 yılından beri İngiltere Kraliyet Ailesi'nin Londra'daki ikametgahı olarak görev yapmaktadır.  Saray, Kraliyet Ailesi tarafından düzenlenen bütün büyük Kraliyet törenleri, devlet ziyaretleri ve devlet atamalarının yapıldığı mekandır.  Buckingham Sarayı'nda 775 oda bulunmaktadır.

11

12 Trafalgar Meydanı  Adını, Amiral Horatio Nelson komutasındaki İngiliz donanmasının Fransız ve İspanyol donanmalarını yendiği Trafalgar Savaşı'ndan almıştır.

13 Victoria ve Albert Müzesi  Müze 1852 yılında kurulmuştur.  İçerisinde 4.5 milyon nesne barındırmaktadır.

14

15 Tate Modern  Uluslararası modern sanat eserlerinin sergilendiği bir müzedir.

16

17 Tower Bridge (Kule Köprüsü)  Köprünün inşası 1886 yılında başlayıp 8 yıl sürmüştür.  1894’te kullanıma açılmıştır.  Thames Nehri üzerinde yer almaktadır.

18 London Eye

19 Madame Tussauds  Marie Tussaud tarafından kurulmuştur.

20

21 Cambridge Üniversitesi  Dünyadaki en eski dördüncü üniversitedir.  Ünlü bilim adamı Newton’un kafasına düşen elmanın ağacı

22 Kurulan Dostluklar  Dil,din,ırk,cinsiyet ayrımı olmadan kurulabilen arkadaşlıklar….

23

24 Saygı değer büyüklerim böyle bir programda bulunmamızı sağladığınız için arkadaşlarım adına ve kendi adıma sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.


"BEST SUMMER EVER. EMBASSY SUMMER  Campbell House." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları