Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VALENCİA ÇOK BİLİNMEYEN AMA ÇOK BİLNMEYİ HAK EDEN ŞEHİR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VALENCİA ÇOK BİLİNMEYEN AMA ÇOK BİLNMEYİ HAK EDEN ŞEHİR."— Sunum transkripti:

1 VALENCİA ÇOK BİLİNMEYEN AMA ÇOK BİLNMEYİ HAK EDEN ŞEHİR

2 VALENCİA YEMEKLERİ Akdeniz kültürünün yemek kültürünü taşıyan Valencia mutfağı özgün yemeklerini incelediğimize et, sebze ve deniz mahsullerinin oluşturduğu bir menü karşımıza çıkacaktır. Şehir ile simgeleşen lezzetlerin başında Paella gelmektedir. Bu özel tat için gerek İspanya içinden insanlar gerekse de yurt dışından turistler şehre gelmektedir. Bir pilav çeşidi olan Paella farklı malzemelerle isteğe göre yapılabilmektedir. Genellikle tavşan ve tavuk eti ile yapılmaktadır. Ancak zaman zaman bu lezzetin deneyicileri Paella içerisine sebzelerden bazılarının ve deniz ürünlerinin de ilave edilmesini isteyebilirler. Yine bir pilav yemeği olan Arros negre de kente özgü tatlardandır. Siyah pilav olarak bilinen bu yemek içesinde ise mürekkep balığı ve kalamar bulunmaktadır. Bir diğer sembolleşen yiyecek çeşidi ise Tapas’tır. Şehre gelenlerin mutlaka tattıkları bu atıştırmalık badem ve zeytinin toprak bir kap içerisinde kavrularak hazırlanmaktadır. Valencia da ne yenir denildiğinde akla ilk gelen yemeklerden olan Tapas için Valencia’nın yerel yemeğidir desek yanlış söylemiş olmayız.

3 PAELLA ARROS NEGRE

4 TAPAS

5 VALENCİA DOLAŞILACAK YERLER: 1.Valencia Cathedral Farklı zevklere sahip insanların ortak noktada buluşmalarını sağlayan çok renkli bir şehir Valencia. Tarihin tanıklık ettiği her dönemine ait önemli eserleri, sunduğu Katalan ve Akdeniz mutfağının enfes lezzetleri, doğa özlemini gideren natural parkları, sabahın ilk ışıklarına kadar süren hareketli gece hayatı ve zengin müzeleriyle Valencia’da size hitap birçok etkinlik bulabilirsiniz. Eski kenti tümüyle yürüyerek gezebilir, ulaşım için zengin otobüs ve metro ağından tüm gün boyunca yararlanabilirsiniz.

6 VALENCİA DOLAŞILACAK YERLER: 2. City of Arts and Sciences Günümüzde modern mimarinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilen City of Arts and Sciences 5 adet devasa yapının birleşiminden oluşuyor. 1996 yılında Valencialı mimar Santiago Calatrava tarafından planlanan bilim ve sanat merkezi; opera binası, IMAX sinema salonu, farklı etkinliklerin yapıldığı bir merkez, botanik park ve Avrupa’nın en büyük akvaryumu adı verilen altı farklı yapıyı bir araya getiriyor.

7 Valencia Cathedral City of Arts and Sciences

8


"VALENCİA ÇOK BİLİNMEYEN AMA ÇOK BİLNMEYİ HAK EDEN ŞEHİR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları