Nüfus-üniversite sayısı-kişi başı gelir Ülke Nüfus milyon Ünivers. sayısı 1 üniver./ kişi Kişi başı GSYİH 2010 ($) Ort. yaşam (2009) ABD3102.890107.00046.38078,3.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PERFORMANS KRİTERLERİ
Advertisements

1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
ENERJİ GÜVENLİĞİ ve ENERJİ ARZI
Hacettepe üniversİtesİ hastanelerİ Tip bİlİşİmİ derneğİ başkani
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
BÜMED Siyaset BUluşmaları _1
“ Dünyada herşey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir,
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
Bazı Ekonomilere İlişkin Büyüme Tahminleri
Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) MALİ UYGULAMALAR VE PROJE TAKİP SİSTEMİ Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) MALİ UYGULAMALAR.
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
TÜRKİYE ARAŞTIRMA ALANI Fatoş T. Yarman Vural ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 6 Eylül 2002 Boğaziçi Üniversitesi.
AR-GE.
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
Avrupa Birliği Ofisi-ODTÜ ALTINCI ÇERÇEVE PROGRAMI (6ÇP)
REW İSTANBUL Uluslararası 7. Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı 8-11 Haziran 2011 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi İSTANBUL.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA SAĞLIK SİSTEMLERİ
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Küresel Ekonomik Kriz Sonrası Enerji Piyasalarındaki Oluşum ve Gelişmeler Yavuz Aydın Direktör GE Energy Services Türkiye/Israil 13 Mayıs 2010 GE Energy.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
TR-GRID ULUSAL GRID OLUŞUMU GRID PROJELERİ TÜBİTAK ULAKBİM Ankara, Şubat 2007.
“ AKT İ F YA Ş LANMA VE KU Ş AKLARARASI DAYANI Ş MA” Prof. Dr. Emine ÖZMETE AVRUPA B İ RL İĞİ BAKANLI Ğ I KASIM, 2012 Gaziantep.
Panel #7 –Looking Forward: Turkish Experience
ÖRNEKLERLE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
BİLİMSEL POLİTİKALARA DESTEK (8. Öncelik). Amaçlar  AB politikalarının tanımı ve uygulanması  Aşağıdaki özelliklere sahip projelere bilimsel destek.
1 Bilişim ve İletişim Sektörü Neden Stratejiktir ? Bilişim ve İletişim iş yapış şekillerini ve sosyal hayatı doğrudan etkileyen ana-yapıtaşı konumundadır.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
2023 HEDEFİNDE KAMU ÜNİVERSİTELERİNDE YAPISAL DEĞİŞİM
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Kayhan Erciyeş.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
“IP Universities” Istanbul, April 14 to 15, 2011 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Collaboration with Universities Ms. İffet İyigün Meydanlı,
BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ B. MURAT.
Diploma Eki (DE) Diploma Supplement (DS)
“SciVal”, Bilimsel Araştırma Stratejilerinin Karar Destek Sürecinde Kapsamlı Bir Çözüm ANKOS 2011 Yillik Toplantisi, Mugla Universitesi 29 Nisan 2011 Tayfun.
TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI
Hazırlayan ve Sunan: Ceren TUTKUN
STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 2.1. Durum Analizi -Bahçe Ziraatı Programında halen 1. Sınıfta 43 öğrenci; 2. Sınıfta 60 öğrenci olmak.
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-4 Prof. Dr. Doğan Nadi Leblebici Bu Slaytta Esen Çağlar’ın 2007 yılında tepav’da yaptığı.
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Aydın Öztürk İzmir.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Yöntem, Proje Ekibi, Araştırma Olanakları, Yaygın Etki/Katma Değer
Türkiyede nanoteknoloji
HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU Vestel Şirketler Grubu AR-GE Koordinatörü İHSANER ALKIM.
Mahkûm Kadınlar İçin Kariyer Planlama Merkezleri Projesi
EŞİT BİR EĞİTİM İÇİN ENGELSİZ KAMPÜS
Türk Üniversitelerinde AKTS deneyimi -Arka Planı ve Geleceğe Bakış- Prof. Dr. Lerzan Özkale İTÜ, Bologna Uzmanı I. Bologna Süreci Araştırmaları Kongresi.
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
Yaşlı Turizminde Türkiye
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
USKAF MAYIS 2016 KOCAELİ Nuh Zafer CANTÜRK Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi SAKİD Başkanı SENATURK Başkan Yardımcısı.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
KOCAELİ SANAYİ ODASI VE SANAYİ GELİŞİMİ
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemleri Genel Bir Değerlendirme
Sunum transkripti:

Nüfus-üniversite sayısı-kişi başı gelir Ülke Nüfus milyon Ünivers. sayısı 1 üniver./ kişi Kişi başı GSYİH 2010 ($) Ort. yaşam (2009) ABD ,3 Japonya ,2 Fransa64, ,3 İsrail7, G. Kore48, ,6 Türkiye ,3 G. Afrika49, ,7 Çin1, ,8 Pakistan

1000 Çalışan kişi başına bilim insanı sayısı ÜlkeBilim insanı sayısı Türkiye1.1 OECD Ülkeleri6.4 AB5.8 ABD8.6 POLONYA3.7 KORE5.2 YUNANİSTAN3.8 JAPONYA9.7 İSPANYA4.9

Teknoparkların sayı ve etkinliğini artırmak, onları amacına uygun çalışır hale getirmek gerekir. ABD: AB : Almanya: 270 bilim parkı Türkiye: 39 Teknopark (1.515 firma/2010)

Neden Ar-Ge?

Teknolojik katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi (translasyonel) Ar-Ge çalışmaları ile gerçekleştirilir. Ar-Ge ve inovasyon (yenilikçi) kaynaklı yüksek ve sürdürülebilir verimlilik artışı ülkelerin rekabet gücünü belirler.

Turkey is in danger of not to keep up with the medical norms in near future! Ranked 33 rd ! For comparison: Italy: 5 th Spain: 8 th (2.6%) Israel: 20 th (0.8%) Greece: 20 th (0.8%) Russia: 30 th S. Africa: 35 th SCI-Publications on Translational Science (since 2000)

Kurumlararası koordinasyon ortamı akademisyenlerin aile hekimleriyle kronik hastalıkların erken tanı ve tedavisine katkıları ile sağlanabilir.

NEDEN YURT DIŞI YERİNE TUSENT?

Kimin faydalandığına bakmaksızın yaptıkların son derece önemlidir.

-Zeka - Gayret - Organizasyon - İmkan

Merkezin İşlevsel Şekli Rotasyon sistemi spontan (U.S.A.) veya zorunlu olarak (Almanya) da uygulanmaktadır. Akademisyenlerierken kariyer döneminde AR- GE’ye yönlendirmek için Doçent olmadan 6 ay TUSENT’de araştırma zorunlu olacaktır. Araştırmacı pozisyonları oluşturulacak ve 4 yıl arayla 2 farklı Üniversitede görev almak zorunlu hale getirilecektir.

Avrupa Komisyonu Raporu (2005): Portekiz %40 İsrail %50 Türkiye %32 (60m €) fon temin edebilmiştir. %70’i üniversiteler (Bilkent, Boğaziçi, Ege, İTÜ, Koç, ODTÜ, Sabancı Üniversitesi) %30’u diğer Ar-Ge kuruluşları FP6 ülkemize düşen bütçe (60m € /190m € )

Vizyon Sağlık araştırma ve hizmetlerinde geleceğin standartlarının belirlenmesi (Bu merkez dışında buluş ve patent üretmemiz zor görünmektedir.) Yüksek kalitede yayın ve patentlerle uluslararası prestij Araştırmalarda Üniv.deki yardımcı personel açığının kompanse edilmesi Tersine Beyin Göçü

İyi hazırlanmış yüksek kaliteli bir sağlık araştırma merkezi yurtdışında Dünyaca tanınan Türk Bilimadamlarımızın gelecekteki beklentilerini de karşılayacaktır.

Bu milli bakış açısının merkeze uzak bölgelerin gelişmesine yapacağı katkı yanında TUSENT Orta Doğu ve Arap ülkelerini de etkileyebilir ve onlara da model bir merkez olabilir. Bu oluşum ayrıca profesyonel düzeyde Avrupa ve Amerika zemininde ülkemizin tanıtımını sağlayacaktır.

“Uygulamaya dönüşmeyen bilim doğru ile yanlış arasındadır” El Cezeri (13. yy)

Bu yaklaşımla 4 yıl sonra aşağıdakilerin gerçekleşmesi hedeflenmektedir. Saydam vizyonla veri tabanı oluşturulacak ve analiz sonuçlarına göre ulusal bilim ve teknoloji politikamız ve bilimsel hedeflerimiz objektif olarak belirlenecektir. Kurumlararası rotasyon uygulaması ile yeni yatırımlar gerekmeksizin mevcut potansiyel aktive edilerek üst düzey ve kaliteli bilimsel üretkenlik sağlanmış olacaktır. Kaynakların translasyonel araştırmaya kanalize edilmesi buluş ve patente ulaşılmasını sağlayarak israfı önleyecek ve kaynakların optimal kullanımı sağlanacaktır.