REMZİ BAYRAKTAR TİCARET MESLEK LİSESİ 2011 / 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI ATAŞEHİR – 2012.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MERAM TİCARET MESLEK LİSESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Advertisements

DALLAR IT - Information Technology BT - Bilişim Teknolojileri.
Araklı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
ALAN VE DAL SEÇİMİ.
DİKMEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
Eymen CEVENT NİSANİ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
ÇANAKKALE MEHMET AKİF ERSOY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
GÜLTEN ÖZAYDIN ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
ATATÜRK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Bilişim Teknolojileri Alanı
AYŞE ŞAHİN MESLEK LİSESİNDE EĞİTİM VERİLEN MESLEKİ EĞİTİM ALANLARI.
ŞEHİT ŞAHİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
EYMİR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ALAN TANITIMLARI
Esenbey Çok Programlı Anadolu Lisesi
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
ALAN SEÇİMİ HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ
WEB PROGRAMCILIĞI.
DÜNDAR UÇAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME ATP AMP TERCİH ALAN.
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
Veri Tabanı Programcılığı
OKUL MÜDÜRÜ 31 ÖĞRETMEN1 MEMUR 4 YARDIMCI PERSONEL BULUNMAKTADIR. 3 MÜDÜR YARDIMCISI.
T.C. ULUS KAYMAKAMLIĞI Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü
2013 ÇİÇEKLİ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
OKULUMUZUN TARİHÇESİ   Okulumuz ilk defa 1942–1943 öğretim yılında Atatürk Bulvarında, şimdiki Arı Sineması’nın yerinde, eski durumuyla Ali KAYAALP’ın.
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
Gazeteci çetin altan mesleki ve teknik anadolu lisesi 2014 / 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI bayraklI – 2015.
GAZETECİ ÇETİN ALTAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
HAZIRLAYAN MEHMET UĞUR BAHADIN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
9.sınıfı geçen öğrenci, kendisinin ve velisinin görüşü doğrultusunda;ilgili müdür yardımcısı, sınıf öğretmeni ve okul rehber öğretmeni tarafından ilgi,istek,yetenek.
PERŞEMBE MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
GÜLTEN ÖZAYDIN ÇOK PROGRAMLI LİSESİ MESLEK SEÇİMİ SUNUMU HAZIRLAYAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN EBRU GÖKER.
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
ŞEHİT ORHAN DURUKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Bilişim Teknolojileri Alanı.
Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik.
Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ.  Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya.
Muhasebe Finansman Bilişim Teknolojileri Bilgisayarlı Muhasebe Web Tasarım ve Programlama Sivil Havacılık Yer Hizmetleri.
MODÜLER SİSTEMDE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİN KULLANIMI
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
HAYRİ ASLAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ. BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A LANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.
T.C. KOCAEL İ ÜN İ VERS İ TES İ HEREKE MYO DI Ş T İ CARET BÖLÜMÜ.
ALAN SEÇİMİ Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni. Alan seçimi ne zaman yapılır? Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında; Alan seçimi 9 uncu sınıfın sonunda.
ANKARA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MEVCUT ALAN VE DALLAR ADALET ADALET Zabit Katipliği Zabit Katipliği BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
SARUHANBEY MESLEK İ ve TEKN İ K ANADOLU L İ SES İ TANITIM SLAYTI Telefon: Faks: Adres: Cengiz Topel Mh. Namık Kemal Cd.
DAL TANITIMI Elektrik Elektronik Teknolojileri (EET) Alanı Dalları
. DENİZYILDIZLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
MUHASEBE VE FİNANS ÜMİT KÖSE Ö NSÖZ bu slaytta anlatılmak istenen bu alan üzerinde neler yapılabilir faydaları nelerdir Hayatımıza.
MEHMET SALİH BAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DAL SEÇİMİ (10. sınıftan, 11.sınıfa geçen öğrenciler için)
ŞEHİT GÜLTEKİN TIRPAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ AMASYA MERKEZ BİLGİSAYAR ARASINDA YAPILAN "OKUL-SANAYİ İŞBİRLİĞİ AMASYA MODELİ" PROTOKOLÜ
HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ AYŞE AKPINAR KIZ TEKNİK ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
ŞEHİT ER SERHAT ŞANLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN TANITIMI
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
ILGAZ ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
İMKANLARIMIZ Okulumuzda 9 derslik, 235 aktif öğrenci vardır.
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
HAZIRLAYANLAR: ARZU KİLİTCİ CALAYIR Bilişim Teknolojileri Alan Şefi
Sunum transkripti:

REMZİ BAYRAKTAR TİCARET MESLEK LİSESİ 2011 / 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI ATAŞEHİR – 2012

ALAN SEÇİMİ NEDİR? NİÇİN ALAN SEÇİMİ YAPILIR?

ALAN SEÇMEK GİDECEĞİN YÖNÜ TESPİT ETMEKTİR.

ALAN VE DAL SEÇİMİ SÜRECİ 1 – MESLEK SEÇİMİ YAPMAK, 2 – mesleğinin eğİtİmİnİn hangİ alan ve dalda verİLDİĞİNİN TESPİTİNİ YAPMAK, 3 – (9. SINIFIN SONUNDA) alan seçimi YAPMAK. 4 – 10. SINIFIN SONUNDA DAL SEÇİMİ YAPMAK.

R.BAYRAKTAR TİCARET MESLEK LİSESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI DALI MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI BİLGİSAYARLI MUHASEBE DALI

1 - MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI 2 - BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI REMZİ BAYRAKTAR TİCARET MESLEK LİSESİ ALANLAR 1 - MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI 2 - BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

R.BAYRAKTAR TİCARET MESLEK LİSESİ DALLAR 1 – MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI 1 – BİLGİSAYARLI MUHASEBE DALI 2-BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI 1 – WEB PROGRAMCILIĞI DALI

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI BİLGİSAYARLI MUHASEBE DALI Tanımı: Muhasebecilik mesleğinin gerektirdiği, ticari işletmelerin faaliyetlerine ait belgelerin tasnif, kayıt, dosyalama ve arşivleme işlemlerini bilgisayar ortamında yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Bilgisayarlı muhasebe elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. İSTİHDAM ALANLARI Muhasebe ve Finansman alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Finans, muhasebe ve dış ticaret gibi ticari faaliyeti olan her türdeki kurum/kuruluşlar, Muhasebe, ön muhasebe ve mali müşavirlik, Yeminli mali müşavirlikler, Şirket ve işletmelerin muhasebe birimleri vb. yerlerde çalışabilirler.

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI ALANIN DERSLERİ 10. SINIF BİLGİSAYARDA KLAVYE KULLANIMI MUHASEBE-1 MESLEKİ GELİŞİM BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI 11. SINIF BİLGİSAYARLI MUHASEBE MALİYE MUHASEBE 2 GİRİŞİMCİLİK İŞLETME YÖNETİMİ 12. SINIF MALİYET MUHASEBESİ ŞİRKETLER MUHASEBESİ İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI Tanımı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında web sayfası tasarımı ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlama yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmek,amaçlanmaktadır. İSTİHDAM ALANLARI Bilişim Teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; 1. Bilgisayar teknik servisi hizmeti veren bilgisayar firmalarında, kamu kurum ve kuruluşlarında, 2. Ağ kurulum ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmete ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında, 3. Kullanıcı ara yüzüne sahip uygulama ve veri tabanı programları kullanımı ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında, 4. Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında vb. yerlerde çalışabilirler.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI WEB PROGRAMCILIĞI 10. SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN TEMEL PROGRAMLAMA TEMELLERİ TEMEL ELEKTRONİK VE ÖLÇME TEKNİK VE MESLEKİ RESİM PAKET PROGRAMLAR 11. SINIF WEB TASARIM VE PROGRAMLAMA GRAFİK VE ANİMASYON VERİ TABANI 12. SINIF İNTERNET PROGRAMCILIĞI İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ

İYİ DÜŞÜN, DOĞRU KARAR VER! PTML – 2010