Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYANLAR: ARZU KİLİTCİ CALAYIR Bilişim Teknolojileri Alan Şefi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYANLAR: ARZU KİLİTCİ CALAYIR Bilişim Teknolojileri Alan Şefi"— Sunum transkripti:

1 KAYNARCA ŞEVKET SABANCI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE DALLAR
HAZIRLAYANLAR: ARZU KİLİTCİ CALAYIR Bilişim Teknolojileri Alan Şefi DUYGU ALEMDAR Muhasebe ve Finansman Alan Şefi

2 İÇERİK I. Mesleki Eğitimin Tanımı ve Amacı
II. Muhasebe ve Finansman Alanı ve Dalları III.BilişimTeknolojileri, Alan ve Dalları Bayrak 2

3 MESLEKÎ EĞİTİM

4 Bir öğrenci kendine şunları sormalıdır....
Nasıl biriyim? Özelliklerim neler? Neleri iyi yapıyorum? En çok neleri yapmaktan zevk alıyorum? En başarılı hissettiğim alanlar nelerdi? Nasıl bir ortamda daha rahat ve verimli çalışabiliyorum? 10 yıl sonra neler yapıyor olacağım?

5 Üniversite mezunlarının çoğu hayallerini kurdukları işlerde çalışamamaktadırlar.
Memuriyete geçenler ve güçlü şirketlerde işe girenler üniversiteden mezun olanların mutlu azınlığını oluşturuyor.

6 Mesleki eğitimin amacı; toplumun hedefleri ve iş çevrelerinin talepleri doğrultusunda bireylere belirli bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılmasıdır.

7 Hangi Alan ve Dalları Seçebilirim

8 II. Muhasebe ve Finansman Alanını Ders Müfredatı
Alan ve Dallar II. Muhasebe ve Finansman Alanını Ders Müfredatı Muhasebe Ve Finansman Alanın Tanımı: Muhasebe ve finansman alanı işletmelerin kuruluşu,faaliyetlerine ait belgelerin tasnifi, kayıt işlemleri, dosyalama ve arşivleme işlemleri, raporlama, analiz etme, dış ticaret mevzuatı, gümrük işlemleri, muhasebe kayıtları, finans ve borsa hizmetleri yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

9 ALANIN AMACI: Muhasebe ve finansman alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

10 DAL PROGRAMLARI BİLGİSAYARLI MUHASEBE DIŞ TİCARET OFİS HİZMETLERİ
FİNANS VE BORSA HİZMETLERİ Tanımı: BİLGİSAYARLI MUHASEBE Muhasebecilik mesleğinin gerektirdiği, ticari işletmelerin faaliyetlerine ait belgelerin tasnif, kayıt, dosyalama ve arşivleme işlemlerini bilgisayar ortamında yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Bilgisayarlı muhasebe elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

11 Meslek Elemanında Aranan Özellikler:
Meslek ile ilgili bilgi birikimi ve becerilere sahip olmak, Dikkatli olmak, Dürüst olmak, Etkili ve güzel konuşmak, Güler yüzlü olmak, İnsan ilişkilerine özen göstermek, Ekip çalışmasına uygun olmak, Yeniliklere açık olmak, Sır saklayabilmek, İşleri zamanında bitirmek İş yeri çalışma prensiplerine uygun davranmak, Mesleği ile ilgili etik ilkelere uygun davranmak.

12 Meslek Elemanının Görevleri:
  Hesap planı sistemini oluşturmak. Beyannameleri düzenlemek. Bilgisayar kullanmak. Defterleri tutmak. Firmanın kredi ve cari hesap durumunu kontrol etmek. Koordinasyon sağlamak. Yazışma ve raporları yazmak. Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR bildirgelerini hazırlamak.

13 2. DIŞ TİCARET OFİS HİZMETLERİ
Tanım: Dış ticaret ofis elemanlığı mesleğinin gerektirdiği hizmetleri yürütmek için gerekli olan işlemleri takip etme ve dış ticaret muhasebe kayıtlarını tutma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Dış ticaret ofis elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. 3. FİNANS VE BORSA HİZMETLERİ Tanım: Finans ve borsa hizmetleri elemanlığı mesleğinin gerektirdiği hizmetleri yürütmek için gerekli olan işlemleri ve sermaye piyasası kayıtlarını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Finans ve borsa hizmetleri elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır

14 Eğitim ve Kariyer İmkânları
Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavında başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur. Meslek mensupları; muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili bölümleri ile ticari işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Mesleğin oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur. Ülkemizde, muhasebecilik, yasalarla düzenlenmiş bir meslektir. Anadolu ticaret meslek lisesi ve ticaret meslek lisesinden mezun olanlar Kanun’da belirtilen şartları yerine getirmek suretiyle bu unvanları kazanabilirler.

15 Okulumuzda Açılacak Olan Diğer Alanlar
Muhasebe ve Finansman Alanı 2. Bilişim Teknolojileri Alanı

16

17 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI Bilişim Teknolojileri alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında alanın altında yer alan Ağ İşletmenliği, Bilgisayar Teknik Servisi, Veri tabanı Programcılığı ve Web Programcılığı dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Alanın Altında Yer Alan Dallar  Ağ İşletmenliği,  Bilgisayar Teknik Servisi  Web Programcılığı,  Veri Tabanı Programcılığı

18

19

20 Eğitim ve Kariyer İmkânları
Ağ işletmenleri, bilgisayar satış ve teknik destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, ticari kuruluşlar, internet servis sağlayıcıları, internet yayıncılık şirketleri, radyo televizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, ulaştırma, lojistik firmaları ve hizmet sektöründe yer alan kamu kuruluşlarında geniş iş imkânlarına sahiptir. Web programcıları ve veri tabanı programcıları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, internet üzerinden ticaret (e – ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler. Bilgisayar teknik servisi, bilgisayar toplama ve satış işlemi yapan firmalarda, bünyesinde bilgisayar bulunduran iş yerlerinde, şirketlerde ve özel sektöre ait firmalarda çalışabilirler.

21 MESLEKİ VE TEKNİK ÖĞRETİM YAPAN OKUL MEZUNLARINA SAĞLANAN HAKLAR
Kamu kurum ve kuruluşlarında branşlarında görev alan mezunları, genel lise mezunlarına göre bir üst derece ile başlarlar. Öğretim süresi dört yıl olan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını bitirenlere 3308 sayılı kanuna göre Ustalık Belgesinin yetki ve sorumluluklarına sahip İŞ YERİ AÇMA BELGESİ verilir.

22 MESLEKİ VE TEKNİK ÖĞRETİM YAPAN OKUL MEZUNLARINA SAĞLANAN HAKLAR
Yüksek öğretime devam etmeyenlerin iş bulmaları ve mesleklerinde ilerlemeleri daha kolay olmaktadır. Meslek Lisesinden mezun olan öğrenciler okul ve işyerlerinde iş eğitimi almış olmaları sebebiyle mesleğe yatkın olurlar ve meslek değiştirmek istemeleri halinde yeni mesleğe çok kısa zamanda intibak edebilirler.

23 Meslek Lisesi mezunları ne olabilir?
Üniversiteyi bitirdiğinde: Polis Astsubay Mühendis Öğretmen Mali müşavir Moda Tasarımcısı Halkla ilişkiler uzmanı

24 Meslek Lisesi mezunları ne olabilir?
Liseyi Bitirdiğinde: Grafiker Teknisyen Muhasebeci Hemşire Kendi işyerini açabilir Anestezi ve Radyoloji tek. Güzellik uzmanı Zabit Katipliği

25 TERCİHLER 15-26 MAYIS E –OKUL ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR!!

26 TEŞEKKÜRLER Bayrak 26


"HAZIRLAYANLAR: ARZU KİLİTCİ CALAYIR Bilişim Teknolojileri Alan Şefi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları