Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ŞEHİT ŞAHİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ŞEHİT ŞAHİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 ŞEHİT ŞAHİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2

3

4

5 TARİHSEL GELİŞİM Şehit Şahin Lisesi, Gaziantep ‘ in Şahinbey ilçesi Düztepe Mahallesinde yılında “ Merkez Lisesi” adıyla eğitim- öğretime başlamıştır. Aynı yıl, kurtuluş savaşında Gaziantep’ in kurtuluşu için büyük kahramanlıklar gösteren ve bu yolda aşk ile şehit olan, namı da “Şahin Bey” olan Teğmen Mehmet Sait anısına okulun adı “Şehit Şahin Lisesi” olarak değiştirilmiştir. Şehit Şahin Lisesi ilk kurulduğunda hem ortaokul hem de lise bölümleriyle hizmet vermiştir. İlerleyen yıllarda bölgede açılan ilkokullar sayesinde ortaokul öğrencileri bu okullara nakledilmiş, Şehit Şahin Lisesi de orta öğretim kurumu ( lise) olarak eğitim- öğretime devam etmiştir. Gaziantep’ in 6. lisesi olarak açılan Şehit Şahin Lisesi, 2012/2013 Eğitim Öğretim yılında Ticaret meslek lisesine dönüştürülmüş ve Meslek Lisesi olarak ilk öğrencilerini anılan yılda almıştır. 2014/2015 yılında ise Şehit Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak adı değişmiştir. Şu anda öğrenci sayısı bakımından 1850 öğrencisiyle Gaziantep’ in en büyük liselerinden biridir. Bu büyüklükte bölgenin nüfus yoğunluğu ve bölgede ihtiyacı karşılayacak başka lise bulunmamasının büyük rolü vardır. Ancak bölgedeki nüfusun genelini parçalanmış ve sosyoekonomik yapısı zayıf aileler oluşturduğu için öğrenci sayısının fazlalığı dezavantaj olmaktadır.

6 Yönetim Bloğu 1 Müdür Odası, 4 Müdür Yardımcısı odası,
1 öğretmen odası 1 memur odası 1 Hizmetli Odası 2 Rehberlik Odası 1 Depo 1 Arşiv

7

8 Öğretim Bloğu 22 derslik 2 Adet Bilgi Teknolojisi Sınıfı
Okuma Salonlu Okul Kitaplığı 200 öğrenci kapasiteli Kapalı Spor Salonu. 1 adet Halı Saha.

9 KÜTÜPHANEMİZ

10 KÜTÜPHANEMİZ

11 BİLGİSAYAR LABORATUARI

12 BİLGİSAYAR LABORATUARI

13 KANTİNİMİZ

14 KAPALI SPOR SALONUMUZ

15 KAPALI SPOR SALONUMUZ

16 HALI SAHAMIZ

17 BİLGİSAYARLI MUHASEBE
BÖLÜMLERİMİZ 1.MUHASEBE FİNANSMAN BİLGİSAYARLI MUHASEBE 2.BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK HUKUK SEKRETERLİĞİ

18 MUHASEBE FİNANSMAN ALANI
Muhasebe ve finansman, işletmelerin kuruluşu, faaliyetlerine ait belgelerin tasnifi, kayıt işlemleri, dosyalama ve arşivleme işlemleri, raporlama, analiz etme, dış ticaret mevzuatı, gümrük işlemleri, muhasebe kayıtları, finans ve borsa hizmetleri yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen Muhasebe, finans ve borsa hizmetleri tüm sektörlerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Teknolojik gelişmelere paralel olarak bu meslek de aynı hızla gelişmeye ve değişmeye devam etmektedir. Muhasebe ve finansman hizmetleri bilgisayar ortamında Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu, meslek içinde kademelendirme getirdiğinden muhasebe ve finansman alanından mezun olanlar Kanun’da belirtilen şartları yerine getirmek suretiyle bu unvanları kazanabilirler. 

19 BİLGİSAYARLI MUHASEBE DALI Tanımı: Muhasebecilik mesleğinin gerektirdiği, ticari işletmelerin faaliyetlerine ait belgelerin tasnif, kayıt, dosyalama ve arşivleme işlemlerini bilgisayar ortamında yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.  Amacı: Bilgisayarlı muhasebe elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.  

20 BÜRO YÖNETİMİ  ALANI Alanın Tanımı: Büro Yönetimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Amaç:Büro Yönetimi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli mesleki yeterliklere sahip, gelişmelere uyum sağlayan nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Ülkemizde hizmet sektörü ve sekreterlik hizmetleri ülke ekonomisi ve istihdam açısından her alanda önemli bir yere sahiptir. Bu alanda iş ve hizmet alanlarında ihtiyaç duyulan nitelikli büro elemanı yetiştirilmektedir. Öğrenciler, 9. sınıftan sonra 10.ve 11. sınıfta  aldıkları teorik eğitime ilave olarak 12. sınıfta piyasada faaliyet gösteren özel ve kamu sektörüne bağlı kurum, kuruluş ve işyerlerinde uygulamalı eğitim görerek  bilgi ve becerilerini pekiştirirler. Büro Yönetimi  Alanı Altında Bulunan Dallar Tıp Sekreterliği ( eğitim öğretim yılından geçerli olmak üzere kaldırılmıştır.) Yönetici Sekreterliği   Hukuk Sekreterliği Ticaret Sekreterliği

21 *Hukuk Sekreterinin Görevleri:
            a) Telefon, fax, elektronik posta gibi araçlarla iletişimi sağlar, randevuları düzenler.           b) İşyerine gelen müvekkilleri ve ziyaretçileri kabul eder ve görüşmek istenilen kişi ile                        (avukat, savcı, hukuk müşaviri gibi) görüşmesini sağlar.           c) Avukatlık bürosunda çalışıyorsa (davacı kişi avukatına vekâletname verdikten sonra)   konu üzerinde avukatın hazırladığı yazıyı (dilekçeyi) usulüne uygun olarak daktilo eder ve mahkemeye götürür.             d) Mahkemeden davalar ile ilgili gelen her tür yazıyı ilgili dosyaya takar.             f) Duruşma günlerini izleme defterine kaydeder.             g) Makbuzları hazırlar ve imzalattırır.             h) Mahkemeden dava ile ilgili evrak kopyasını alır.

22 Eğitim-Öğretim 1650 öğrencisi vardır. 9.Sınıf kontenjanı 238 kişidir. Okulumuzun eğitim süresi 4 yıldır. TEOG sınavına katılıp puan alıp okulumuzun 9. sınıfına kayıt hakkı kazanan öğrenciler kayıt yaptırabilirler.9. sınıfta tüm ortaöğretim Anadolu Türü 9. sınıf öğrencilerine uygulanan ortak haftalık ders programı uygulanır. 9. Sınıf sonunda alan tercihleri olacaktır. 10. Sınıfta ise dal tercihleri yapılacaktır.

23 OKUL İLETİŞİM BİLGİLERİ
 Telefon : Fax :   Adres : Düztepe Mahallesi. Özdemir Bey Caddesi ŞAHİNBEY/GAZİANTEP İl ve İlçe Merkezine Uzaklık:3KM Ulaşım:Şehiriçi toplu taşıma Yerleşim Yeri Bilgisi:düztepe mahallesi Özdemir caddesi no:175 Şahinbey/Gaziantep özel yaşam hastanesi yanı Düztepe polis karakolu karşısı


"ŞEHİT ŞAHİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları