Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ILGAZ ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ILGAZ ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 ILGAZ ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA OKULUMUZDA AÇILAN ALAN VE DALLARI
Kurum Adı Alan Adı Dal Adı Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi/ILGAZ Elektrik ve Elektronik Teknolojileri Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi/ILGAZ Muhasebe ve Finansman Bilgisayarlı Muhasebe

3 ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ
ALANIN TANIMI Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. ALANIN AMACI Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

4 ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ
Tanımı :  Elektrik tesisatları ve pano monitörlüğü meslek elemanının sahip olması gereken, bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı : Elektrik-elektronik sektöründe; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapabilecek yeterliklere sahip meslek elemanları yetiştirmek.

5 ÖĞRENCİ KAZANIMLARI Programın sonunda seçtiği dala/mesleğe yönelik olarak öğrenci; 1. Alandaki ortak temel, bilgi ve becerileri kazanabilecektir. 2. Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanının temel yeterliklerine sahip olabilecektir. 3. Dalın gerektirdiği işleri yapabilecektir. 4. Dalın gerektirdiği özel mesleki yeterlikleri kazanabilecektir.

6 BİLGİSAYARLI MUHASEBE ELEMANI
Tanımı Hesap planı sistemini oluşturan, beyannameye esas teşkil eden bilgi ve belgelerin intikalini sağlayan, beyannameleri düzenleyen bilgisayarı kullanan, defterleri mevzuata göre tutan, firmanın kredi ve cari hesap durumunu takip eden, koordinasyon sağlayan yazışma ve raporları yazan, Sosyal Güvenlik Kurumu işlemleri hakkında bilgi sahibi olan nitelikli kişidir.

7 Görevleri Ø Hesap planı sistemini oluşturmak. Ø Beyannameye esas teşkil eden bilgi ve belgelerin intikalini sağlamak. Ø Beyannameleri düzenlemek. Ø Bilgisayar kullanmak. Ø Defterleri tutmak. Ø Firmanın kredi ve cari hesap durumunu kontrol etmek. Ø Koordinasyon sağlamak. Ø Yazışma ve raporları yazmak. Ø Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR bildirgelerini hazırlamak.

8 İŞ BULMA İMKÂNLARI Meslek mensupları; muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve nans kuruluşlarının ilgili departmanları ile ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Mesleğin oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur.

9 ALAN VE DALLARDAKİ ÖĞRENCİ SAYILARI
9.SINIF ÖĞRENCİ SAYISI ALAN ADI DAL ADI 10.SINIF ÖĞRENCİ SAYISI 11.SINIF ÖĞRENCİ SAYISI 12.SINIF ÖĞRENCİ SAYISI TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI 31 Elektrik-Elektronik Tek.Alanı Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü 9 10 17 36 Muhasebe ve Finansman Alanı Bilgisayarlı Muhasebe 11 21 TOPLAM 19 28 57

10 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİ VE İŞLETME VERİLERİ
Koordinatör Öğretmen Sayısı İŞLETME SAYISI İŞLETMEYE GİDEN ÖĞRENCİ SAYISI 6 13 15

11 2015-2016 ÖĞRETİM YILI MEZUN ÖĞRENCİ VE İSTİHDAM DURUMU (AralIk 2016 )
Alan/Dal Adı Mezun Öğrenci Sayısı Yüksek Öğretime Devam Eden Öğr. Say Herhangi Bir İşte Çalışmayan Öğrenci S. Kendi Alanında Çalışan Öğr. S. Alanı Dışında Elektrik ve Elektronik Tek./ Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü 15 12 1 2 Muhasebe ve Finansman / Bilgisayarlı Muhasebe 18 17 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı/Erken Çocukluk Eğitimi 11 TOPLAM 45 40 4


"ILGAZ ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları