METAL TEKNOLOJİSİ ALANI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
  Eylül 2013  CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ   BORUSAN ASIM KOCABIYIK TEKNİK.
Advertisements

EK DERS ÜCRETİ (1) 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11 inci maddesi hükümleri gereği Yükseköğretim Kurumlarında kısmı statüde çalışanlar dahil.
TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Ders geçme sistemi bilgilendirme
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
SINIF GEÇME ve DERS SEÇİMİ.
Araklı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ UZUNÇİFTLİK NUH ÇİMENTO MESLEK YÜKSEK OKULU
MERKEZİ SINAV MODELİ VE UYGULANMASI.
BALIKESİR MUHARREM HASBİ ANADOLU LİSESİ
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
TOPLUMLA KAYNAŞTIRMA VE İSTİHDAM PROJESİ.
İmalat Yöntemleri Teyfik Demir
Efor Dershanesi Rehberlik Birimi
Bulut bilişim için Üniversitelerimizde bilişim personeli yeterlikleri 18 Aralık 2013 – Aksaray Üniversitesi Bilişim Teknik Personeli Yeterlik Ölçeği Toplantısı.
DERS SEÇİMİ DERS SEÇİMİ. DERS SEÇİMİ DERS SEÇİMİ.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı
SINIF GEÇME ve Ders seçimi.
NEZİHE ÖKSÜZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
SINIF GEÇME.
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Çocuklar,sayılar arasındaki İlişkiyi fark ettiniz mi?
TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
MEB HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
VEZİRKÖPRÜ ANADOLU LİSESİ
STAJ ÇALIŞMASI VE ESASLARI Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Md 58
HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ VE SEÇMELİ DERSLER
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
OKUL MÜDÜRÜ 31 ÖĞRETMEN1 MEMUR 4 YARDIMCI PERSONEL BULUNMAKTADIR. 3 MÜDÜR YARDIMCISI.
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
HAZIRLAYAN MELTEM PİROĞLU
2013 SBS SİSTEMİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE 3 ÖNEMLİ UNSUR BULUNMAKTADIR 1.SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) 2.YBP (YILSONU BAŞARI PUANI) 3.OYP(ORTAÖĞRETİME.
GÜVERCİNLİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİN ANA UNSURLARI: SBS (Seviye Belirleme Sınavı) YBP (Yılsonu Başarı Puanı)
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
Hayat Biçimini Seçmektir
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
REHBERLİK SERVİSİ Haftalık ders çizelgelerinde ortak dersler, alan/dal dersleri (mesleki ve teknik ortaöğretim okulları) ve seçmeli dersler bölümleri.
İLÇEFATİH EĞİTMENİBTR ÖĞRETMENİ Akseki 12 Aksu -3 Alanya 514 Demre 12 Döşemealtı 24 Elmalı -1 Finike 12 Gazipaşa 15 Gündoğmuş 11 İbradı 1- Kaş 17 Kemer.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ. PUAN Ortaöğretimde Sınav, ödev, projeler ve uygulamalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Ortaöğretimde.
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
Destek Eğitim Odaları.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
MODÜLER SİSTEMDE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİN KULLANIMI
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
HOŞGELDİNİZ GALVANİZLİ ÇELİKLERİN KAYNAK KABİLİYETİ K K ayna ayna
Doç. Dr. Hüseyin UZUN – Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BAFRA İSMAİL AHISKALI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TANITIM SUNUSU Hazırlayanlar : Hasan YILMAZ Erkan BÜLBÜL.
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
«Metalurji Teknikerliği» nedir?
Metalurji Teknikeri nedir?
Sunum transkripti:

METAL TEKNOLOJİSİ ALANI MESLEK LİSELERİ METAL TEKNOLOJİSİ ALANI ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI

TOPLANTI TARİHİ : 01.06.2006 TOPLANTI YERİ : BAŞKENT ÖĞRETMENEVİ TOPLANTI SAATİ : 10:00 TOPLANTIYA KATILANLAR : ADİL KATI, ZEYNEP BAYINDIR, BUKET TAŞ, GÜLSEN SOYSAL, METİN SEZER, SALİH KAMALI, METİN ÇELİKER, MUZAFFER ERTÜRK KOORDİNATÖR ÖĞRETMEN …, SEKTÖR TEMSİLCİSİ ….

GÜNDEM MADDELERİ : Açılış ve Yoklama. Metal Teknolojisi alanı çerçeve öğretim programının incelenmesi. 11.sınıf dal seçiminin yapılması. Dala yönelik okutulacak derslerin belirlenmesi. Modül süreleri dikkate alınarak haftalık ders saatlerinin belirlenmesi. Dilek ve Temenniler.

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ: Açılış yapıldı, zümre öğretmenlerinin tamamının hazır olduğu görüldü.

2- Buket TAŞ tarafından Metal Teknolojisi Alanı ders çerçeve öğretim programı okundu. Açıklamalar, çizelgeler, formlar incelendi.

3- Metal Teknolojisi Alanı Ders Çerçeve Öğretim Programı’nda: Kaynakçılık, Isıl İşlem, Çelik Konstrüksiyon Metal Doğrama dallarının bulunduğu görüldü.

İlimizde yapılan Metal Teknolojisi Alanı sektör araştırmaları sonucunda %70 oranında kaynakçılık alanında yetişmiş elemana ihtiyaç olduğu tespit edilmiştir. Okulumuzdaki atölye donanımı, öğretmen yeterlikleri, Öğrencilerin tercihleri sektörün ihtiyaçları ve önerileri doğrultusunda; 11.sınıfta KAYNAKÇILIK Dalının okutulması zümre öğretmenlerinin ortak görüşü ile kabul edilmiştir.

4- Dala yönelik okutulacak derslerin belirlenmesi konusunda, kaynakçılık dalında zorunlu derslere ait çizelgeler incelendi; Elektrik Ark Kaynağı-1 dersi okutulacak zorunlu ders olarak belirlendi.

Belirlenen Haftalık Ders Saati 5- Haftalık ders saatinin belirlenmesi için : Meslek Lisesi 11. Sınıf Metal Teknolojisi Alanı KAYNAKÇILIK Dalı: Sıra Dersin Adı Modül Sayısı Belirlenen Haftalık Ders Saati 1 *Elektrik Ark Kaynağı-1 8 2 Bilgisayar Destekli Çizim 5 4 3 Demir Doğrama Oksi-Gaz Kaynağı Teknik Yabancı Dil 6 Malzeme Muayene TOPLAM … 24 * ELEKTRİK ARK KAYNAĞI 1 (*) Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği’nin 33. maddesi uyarınca yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak dersleri ifade eder.

Modül Saatleri Ortalaması : 9 + 6 = 15 / 2 = 7,5 =~ 8 ders saati Elektrik Ark Kaynağı-1 Ders Saatinin hesaplanmasına ait Örnek : Dersin Modülleri Süre Kazandırılan Yeterlikler Dolgu Kaynağı 40/24 Elektrik ark kaynağı ile çeşitli dolgu kaynakları yapmak Pozisyon Kaynakları 1 40/32 Elektrik ark kaynağı ile dik pozisyon kaynaklarını yapmak Pozisyon Kaynakları 2 Elektrik ark kaynağı ile yan ve tavan pozisyon kaynaklarını yapmak Elektrik Arkı ile Kesme Elektrotla ve plazma ile kesme yapmak MIG-MAG ile Yatayda Küt Ek Kaynağı MIG-MAG ile küt ek kaynağı yapmak MIG-MAG ile Yatayda Köşe Kaynağı MIG-MAG ile köşe kaynağı yapmak MIG-MAG ile Yatayda Boru ve Profil Kaynağı 40/16 MIG-MAG ile küt boru ve profil kaynağı yapmak MIG-MAG ile Pozisyon Kaynakları MIG-MAG ile pozisyon kaynakları yapmak 40*8=320 …… 320/36 hafta= 8,8 =~ 9 saat 24+32+32+24+24+24+16+24=200 … 200/36 hafta = 5,5=~ 6 saat Modül Saatleri Ortalaması : 9 + 6 = 15 / 2 = 7,5 =~ 8 ders saati

Belirlenen Haftalık Ders Saati Meslek Lisesi 12. Sınıf Metal Teknolojisi Alanı KAYNAKÇILIK Dalı: Sıra Dersin Adı Modül Sayısı Belirlenen Haftalık Ders Saati 1 * İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ > Elektrik Ark Kaynağı-2 Modülleri > İleri Düzeyde Metal İşleme Modülleri 8 4 24 2 Metal Yüzey İşlemleri Modülleri 3 Temel Elektrik Modülleri Isıl İşlem TOPLAM … 29 Seçmeli Ders : Grupla Çalışma Teknikleri

Not: Zümre kararı ile modül sayılarına göre ders saatleri belirlenir.

TEŞEKKÜR EDERİZ