Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ VE SEÇMELİ DERSLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ VE SEÇMELİ DERSLER"— Sunum transkripti:

1 HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ VE SEÇMELİ DERSLER
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTANBUL KADIKÖY LİSESİ

2 Ortak Dersler dışındaki diğer dersler; Öğrencilerin yüksek öğretim kurumlarında hedefleyebilecekleri programlar ile ÖSYM’nin belirlediği sınav sistemi dikkate alınarak, alternatifli ders saati sayısı ile alınabilecek şekilde “SEÇMELİ DERSLER” bölümüne yerleştirilmiş ve bu bölümden alınabilecek ders saati sayıları belirlenmiştir.

3 SEÇMELİ DERSLER Ortaöğretim öğrencilerinin
İlgi, istek ve yetenekleri ile hedefledikleri yükseköğretim programlarını dikkate alarak seçebilecekleri derslerdir.

4 DERS SEÇİMİ NEDEN ÖNEMLİ ?
Öğrencinin; ÖSYS de gireceği YGS-LYS sınavlarında yapacakları tercihlerde Ders başarısı ve Yılsonu başarı puanının belirlenmesinde Lisede elde ettikleri başarı puanları Ortaöğretim Başarı Puanı olarak YGS-LYS puanlarına eklenecek ve sınav başarılarına etki edecektir.

5 DERS SEÇİMİ Öğrencinin ilgi-ve yetenekleri dikkate alınarak bu doğrultuda, gelecekte seçmeyi planladığı meslekler için, gerekli puan türünü temsil eden dersler seçilmelidir.

6 SEÇMELİ DERSLER Bu derslerin bazılarının haftalık ders saati sayıları sınıflara göre seçenekli olarak belirtilmiştir. Öğrenciler bu dersleri, haftalık ders saati sayılarını belirterek seçebileceklerdir.

7 SEÇMELİ DERSLER Seçmeli derslerin haftalık ders saati sayısı toplamı o sınıfın “seçmeli ders saati toplamı” nı geçemeyecektir.

8 SEÇMELİ DERSLER Bu derslerde gruplar oluşturulurken okulun imkânları ve öğrenci isteği göz önünde bulundurularak Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddesine göre işlem yapılır. (Madde:11)

9 SEÇMELİ DERSİN EĞİTİM-ÖĞRETİME AÇILMASI
Seçmeli ders en az 10 öğrencinin talebi doğrultusunda öğretime açılır.

10 SEÇMELİ DERSİN EĞİTİM-ÖĞRETİME AÇILMASI
Ders yılı içerisinde öğrenci sayısı azalsa bile o dersin okutulmasına devam edilir. Ortak derslerde ise sınıf bütünlüğü esastır.

11 SEÇMELİ DERSİN EĞİTİM-ÖĞRETİME AÇILMASI
Yeterli talebin olmamasından dolayı açılamayan seçimlik dersler millî eğitim müdürlüklerinin onayına bağlı olarak merkezi bir okul/okullarda açılabilir ve farklı okul öğrencilerinin kayıtları okullarında kalmak üzere seçimlik dersleri bu okul/ okullarda almaları sağlanabilir.

12 SEÇMELİ DERSLER Öğrenciler; bir alt sınıfta okudukları seçmeli dersi ve/veya saatini bir üst sınıfta değiştirebilirler.

13 DERS SEÇİMİ Derslerin seçimi ve buna yönelik açıklamalar ders kesiminden önce okul müdürlüğünce öğrencilere duyurulur.  Veli, Sınıf rehber öğretmeni, Rehber öğretmenin bilgisi dâhilinde öğrenci tarafından mayıs ayının ikinci haftasından ders kesimine kadar yapılır ve e-okul sistemine işlenir. Süresi içerisinde ders seçimi yapmayan öğrencilerin dersleri okul yönetimince belirlenir.

14 DERS SEÇİMİ Seçilen derslerde değişiklik yapılmasına ilişkin işlemler ders yılının ilk haftası içinde yapılır.

15

16

17 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
FİLİZ İSMAİLOĞLU PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN


"HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ VE SEÇMELİ DERSLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları