KONU:Sistem sorun giderme ve geri yükleme

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Konu: Windows Sistem Araçları
Advertisements

Microsoft® Lync™ 2010 Temsilci Eğitimi
Usb sürücülerin yüklenmesi
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
DİSK BİÇİMLENDİRME VE YAPILANDIRMA
Windows İşletim Sistemi
1.Adım: Birime havale edilen evraklar seçeneği seçilir.
WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
İŞLETİM SİSTEMİ.
İŞLETİM SİSTEMLERİ GELİŞMİŞ ÖZELLİKLER
BT301 İŞLETİM SİSTEMİ KONU: WİNDOWS 7, WİNDOWS 8
Windows 7 ile Windows Ürünleri Arasındaki Farklar
BLG 201 ŞAHİN AKDAĞ.
WINDOWS ÖZET Klasöre girmek için veya dosya çalıştırmak için;
WINDOWS KIŞISELLEŞTIRME DE EK YARDıMCı PROGRAMLAR HAKAN ÇELİK.
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak.
1 BDEM 203 – Yönetim Bilgi Sistemleri BÖLÜM Microsoft Excel 2010
CEIT 253 BİLGİSAYAR DONANIM DOSYA SİSTEMLERİ.
Temel Bilgi Teknolojileri
Windows 8.1 yükleme yolları
Windows 7 Bitlocker ile Sürücü Şifreleme
Engin Yıldıztepe Muğla, 2004
WİNDOWS 7 KURULUM.
CEİT 313 Msconfig.
NİLGÜN DÜZEN Bilgisayarınızda kayıtlı olan dosyalarınız sizin çok değerli olabiliyor.Bazen bütün anılarınızı, bazen yılların birikimini, bazen.
Klavye Dilini Değiştirmek Disket, CD-ROM gibi saklama birimlerini biçimlendirme Disketleri kullanılabilir yani veri depolamaya hazır hale getirmek için.
İÇİNDEKİLER-1 Başlangıç Bilgisayarı düzgün Şekilde Çalıştırma
Microsoft Visual Studio 2010 Kurulum & Tanıtım
DENETİM MASASI Windows XP - 7.
Dosya Adları ve Uzantıları
WINDOWS XP KURMA (FORMAT)
WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
WİNDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ İLE İMAGE ALMA
İŞLETİM SİSTEMİ.
Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Eğitimi Programı / Ankara Windows XP Kurulumu.
Windows7 virtual pc XP Mode XPM
DENETİM MASASI Ayarlar: Ayarlar için, Başlat menüsündeki ayarlar seçeneği kullanılır. Bilgisayara ilişkin birçok ayar seçeneği Denetim Masasında yer alır.
Denetim Masası Ms. Windows 8.1
Windows 8.
WİNDOWS-7 KİŞİLEŞTİR MENÜSÜ
Windows işletim sistemi kişiselleştirmesi nedir? Neden gereklidir?
İŞLETİM SİSTEMLERİ – I : WINDOWS XP
Az kullanılan ögeler menüden kaldırılabilir. Kısayollar yaratılabilir.
Video için Hızlı Başvuru Görüntülü arama başlatma Kişiler listenizde, bir kişinin fotoğrafının üzerine gelin ve kamera simgesini tıklatın. Kişinizin ekranında.
Temel Bilgisayar Teknolojileri
NLİTE İLE SİSTEM KURULUM CD’Sİ OLUŞTURMA
Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu
ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un.
 Windows XP Microsoft'un kişisel bilgisayarlar ve sunucu sistemleri için ürettiği işletim sistemi ailesi Windows'un NT çekirdeği üzerinde yükselen.
ÖTÖ 451 Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları R. Orçun Madran.
NORTON GHOST. O Windows isletim sistemi kullananlar bilirler.Kısa bir sure sonra windows yavaslamaya, hata mesajları vermeye baslar. Tek care var o da.
FAT VE NTFS DOSYA YAPISI
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
 Active Directory, ağ kaynaklarını verimli bir şekilde yönetmenize olanak sağlayan, genişletilebilir bir dizin hizmetidir. Bu dizin hizmeti, ağda bulunan.
Doküman Yönetim Sistemi (DYS) Kurulumu ve Ayarları
Yazılım Kurulumu ve Yönetimi Ders VI
Defraggler.
MSCONFİG AYARLARI VE ÖZELLİKLERİ
Turgutlu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
ACTIVE DIRECTORY.
AĞ Bilgisayar Adını ve Çalışma Grubunu Öğrenme Ağ Kurulumu
TEMEL BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ 03- İŞLETİM SİSTEMİ
BİLGİSAYAR AYAR VE BAKIM İŞLEMLERİ SAVAŞ TUNÇER
WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
Windows Sorunları ve Çözümleri. 1-Siyah Ekran Sorunu Bu sorun genel anlamda 2 şeye bağlıdır.(Windows’da oturum açılıp açılmaması) Eğer Windows 10’da oturum.
Sunum transkripti:

KONU:Sistem sorun giderme ve geri yükleme

SORUN GİDERME Sorun-giderme, donanım birimleri, yazılım birimleri, aygıt sürücüleri, vb. konularla ilgili olarak karşılaşılan sorunların çözümünde kullanılacak teknikleri ve ipuçlarını içerir.

Sorunlar işletim sisteminin kötü kurulmasından, yapılandırılmasından ya da üzerinde çalışan herhangi bir programdan olabilir. Bunun dışında bir de donanım hataları nedeniyle oluşan sorunlar vardır. Bu nedenle bir sorunun belirlenmesinde; önce donanım olarak bir hatanın ya da gerekli işlemin yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir.

Windows XP'de bulunan sorun giderici, Windows yardım ve destek bölümü içinde yer alır ve sorunların belirlenmesinde ve giderilmesinde yardımcı olur.

Sistem Geri Yükleme Sistem Geri Yükleme, bir sorunla karşılaşılması durumunda, kişisel veri bilgilerinizi kaybetmeden bilgisayarınızı önceki durumuna geri getirmeyi sağlar. Sistem Geri yükleme, sistemdeki ve bazı uygulama dosyalarındaki değişiklikleri izler ve otomatik olarak kolayca belirlenebilen geri yükleme noktaları oluşturur; bu şekilde, yedeklemeyi anımsamanıza gerek kalmaz. Windows XP, bir uygulama veya sürücü yükleme gibi belirli sistem olaylarının yanı sıra varsayılan olarak her gün geri yükleme noktaları oluşturur. Siz de herhangi bir anda kendi geri yükleme noktalarınızı oluşturabilir ve adlandırabilirsiniz. Sistem Geri Yükleme kişisel veri dosyalarınızdaki değişiklikleri izlemez veya kurtarmaz.

Sistem geri yükleme Soru: Bir işlem sırasında bilgisayarım karıştı başlat çubuğu çıkmıyor ve masa üstü simgeleri de çıkmıyor sistem geri yükleme işi yapmak istiyorum nerden yapabilirim? Cevap: Bilgisayarını Güvenli Kipte (mod) aç. Yani bilgisayar açılırken F8 tuşuna ara ara bas. Sonra bilgisayar güvenli kipte açılacak. Şimdi sistem geri yükleme yapabilirsin.

Otomatik Sistem Kurtarma Otomatik Sistem Kurtarma özelliği uygulamaları kaydetme ve geri yükleme olanağı sağlar. Bu çeşitli kilitlenme kurtarma senaryoları için kullanışlıdır; örneğin, bir sabit disk arızalanırsa ve tüm yapılandırma parametrelerini ve bilgilerini kaybederse, otomatik sistem kurtarma uygulanarak sunucu verilerinin yedeği geri yüklenebilir.

Sürücüyü Geri Alma Sürücüyü güncelleştirdiğinizde, önceki sürücü paketinin bir kopyası sistem dosyalarındaki özel bir alt dizine otomatik olarak kopyalanır (yedek aldığınız her sürücü için, kayıt defterinin ilgili kısmında yer alan Yedek anahtarlarına yeni bir değer eklenir). Yeni sürücü doğru çalışmazsa, sonraki slaytta gösterildiği gibi Aygıt Yöneticisi’ndeki aygıtın Sürücü sekmesine ulaşıp Sürücüye Geri Dön’ü tıklatarak önceki sürücüyü geri alabilirsiniz. Sürücüye Geri Dön seçeneği, yalnızca tek bir geri dönüş sağlar.