Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DENETİM MASASI Ayarlar: Ayarlar için, Başlat menüsündeki ayarlar seçeneği kullanılır. Bilgisayara ilişkin birçok ayar seçeneği Denetim Masasında yer alır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DENETİM MASASI Ayarlar: Ayarlar için, Başlat menüsündeki ayarlar seçeneği kullanılır. Bilgisayara ilişkin birçok ayar seçeneği Denetim Masasında yer alır."— Sunum transkripti:

1 DENETİM MASASI Ayarlar: Ayarlar için, Başlat menüsündeki ayarlar seçeneği kullanılır. Bilgisayara ilişkin birçok ayar seçeneği Denetim Masasında yer alır. Bu pencereden klavye, fare, ses, yazıcılar, görüntü, yazı tipleri, saat ya da tarih görünüm biçimi, kullanılan para birimi gibi birçok düzenlemenin yapılacağı simgelere ulaşılır.

2 KLAVYE DEĞİŞTİRMEK Türkçe harfler eklenmiş klavyeler Türkçe (Q) klavye olarak tanımlanır. İkinci bir Türkçe klavye tipi de Türkçe'de sık kullanılan harflerin kolay tuşlanabilecek yerlere göre düzenlendiği, (F) klavyedir. On parmak daktilo klavyesi kullananların seçtiği bu özelliği bilgisayara yüklemek için; Başlat menüsü, Denetim Masasından "Bölge ve Dil Seçenekleri" simgesi seçilir. "Diller" sekmesinde "Ayrıntılar"dan "Metin Hizmetleri ve Giriş Dilleri" penceresi açılır. "Ayarlar" sekmesinde "ekle" düğmesi ile "Klavye düzeni/IME"de "Türkçe F" seçilir. Yüklenen dil, Görev çubuğunda Dil çubuğu aracından seçilerek kullanılır.

3 YAZICILAR Bir bilgisayarda aynı anda birden fazla çıkışla, çıkışı dağıtan aygıtlarla ya da ağ üzerinden paylaştırılanlarla birden fazla yazıcı yüklenebilir. Yeni bir yazıcı yüklemek için Başlat Menüsündeki "Yazıcı ve Fakslar" seçeneğinde yer alan ortak görevler bölmesindeki "Yazıcı ekle" seçeneği kullanılır. Bir bilgisayarda yüklü birden fazla yazıcı olduğunda çıktının hangi yazıcıya yönlendirileceği önceden belirlenir. Böylece kullanılacak yazıcının düzenlemeleri ve yazılımı ile çıktı hazırlanır. En büyük boyutu A4 (21 cm. - 29,7 cm.) kâğıt olan bir yazıcı seçiliyken, A3 (29,7 cm cm.) kâğıt boyutlu bir belge hazırlamakta sorunlarla karşılaşılır. Bu sorunları yaşamamak için çıktı alınacak yazıcı yazıcılar klasöründe seçilerek Dosya menüsünden "Varsayılan Olarak Belirle" işaretlenir.

4

5 DİĞER AYARLAR Denetim masasında yer alan simgeler aracılığıyla işletim sisteminize ilişkin birçok ayarlama ve düzenlemeyi yapabilirsiniz. Resimde yer alan simgelerden bazıları ve görevleri bir sonraki slaytta tablo olarak verilmiştir.

6 Ağ Bağlantıları Ağ bağlantı ayarları ve düzenlemeleri yapılır. Bölge ve dil seçenekleri Ülke, dil, para birimi, tarih ve saat biçimi düzenlemeleri ve diller sekmesinde klavye dili seçimi yapılır. Erişebilirlik Seçenekleri Özürlü kullanıcıların bilgisayarı kolay kullanabilmeleri için klavye, ses, görüntü birimi, fare düzenlemeleri yapılır. Fare Fare ile ilgili düzenlemeler (sağ düğme, sol düğme kullanımı seçimi, fare işaretçilerinin görünümü vb.). Görüntü Arka plan, masaüstü, ekran koruyucu, çözünürlük ayarları gibi görünüme ilişkin düzenlemeler yapılır. Klavye Klavyeye ilişkin donanım ve hız gibi düzenlemeleri yapılır. Program Ekle/Kaldır Yeni programların kurulumu ya da kurulu programların kaldırılması, Windows bileşenlerinin kurulup kaldırılması için kullanılır. Sistem Sisteme ilişkin donanım ayarlamaları, donanım sürücülerinin yüklenmesi ve güncellenmesi, işletim sistemi bilgilerinin görüntülenmesi için kullanılır. Sistem bilgileri, bellek ile ilgili bilgi verir. Tarih/Saat Tarih, saat ve saat dilimi seçim işlemleri yapılır Yazı Tipleri Yazı tiplerinin görüntülenme, eklenme ve kaldırılma işlemi yapılır. Yeni Donanım Ekle Sisteme yeni donanım eklenmesi, sürücülerinin yüklenmesi ve ayarlamaları yapılır.


"DENETİM MASASI Ayarlar: Ayarlar için, Başlat menüsündeki ayarlar seçeneği kullanılır. Bilgisayara ilişkin birçok ayar seçeneği Denetim Masasında yer alır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları