Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Doküman Yönetim Sistemi (DYS) Kurulumu ve Ayarları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Doküman Yönetim Sistemi (DYS) Kurulumu ve Ayarları"— Sunum transkripti:

1 Doküman Yönetim Sistemi (DYS) Kurulumu ve Ayarları

2 DYS’nin Çalışması için Teknik Şartlar
DYS kullanabilmek için Kurumunuz mutlaka MEB ADSL hattına bağlı olmalıdır. ADSL hattınız Statik IP ye sahip olmalıdır.. Browser(Tarayıcı) olarak MS İnternet Explorer 11, Mozilla Firefox veya Chrome kullanılması tavsiye edilir. İşletim sistemi olarak Windows 7, 8 veya 10 tavsiye edilir. MEB sertifikası yüklü olmalıdır.

3 DYS Kurulum Paketi İndirme Linkleri
islemleri/icerik/2357

4 DYS Programının Kurulumu
Virüs programı varsa, geçici olarak durdurun. İndirdiğiniz rar paketini açın. Paketten çıkan exe dosyasını “yönetici“ olarak çalıştırın. Program otomatik olarak kurulacaktır.  Kurulumdan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

5 DYS’nin Çalıştırılması
Adres çubuğuna dysegitim.meb.gov.tr yazıp Enter’a basarak eğitim sayfasına giriniz. (Masaüstündeki kısayolu kullanmanız tavsiye edilir.) Giriş düğmesine Tıklayınız. Ekrandaki Güvenlik Kodunu, Kullanıcı adı olarak T.C. Kimlik numaranızı Şifre yerine Kurumunuzdan aldığınız kişisel şifrenizi giriniz. NOT: Burada MEBBİS kullanıcı adı ve şifresi kullanılacaktır. Giriş yapabilmeniz için DYS Yöneticiniz tarafından «dysegitime» personel olarak eklenmiş olmanız, ayrıca kurumunuzun da DYS yöneticiniz tarafından «birim» olarak işlenmiş olması gerekmektedir. Aksi takdirse hata mesajı alır giriş yapamazsınız.

6 DYS’ne Girebilmeniz İçin:
DYS Yöneticiniz tarafından «dysegitime» personel olarak eklenmiş olmanız, ayrıca kurumunuzun da DYS yöneticiniz tarafından «birim» olarak işlenmiş olması gerekmektedir. Aksi takdirse hata mesajı alır giriş yapamazsınız.

7 DYS Çalışmıyorsa. DYS Sistemine Explorer ve Mozilla Firefox ’la giriş yapılabilir. DYS ve DYS Eğitim sayfalarına hiç giriş yapılamıyorsa;  C:\Windows\System32\Drivers\etc klasörü içinde hosts dosyası Not Defteri ile açılıp içinde aşağıdaki 3 satır var mı kontrol edilir. Yoksa sayfanın sonuna eklenir.

8 Hosts’a eklenmesi gerekenler.
dys.meb.gov.tr dysegitim.meb.gov.tr dysdownload.meb.gov.tr Yukarıdaki IP’ler girildiği halde DYS giriş sayfası açılmıyorsa kullanılan internet hattının MEB ADSL olup olmadığı kontrol edilmelidir.

9 Web tarayıcı(Browser)da Java eklentilerinin aktif olup olmadığı kontrol edilir.
MS İnternet Explorer için: Araçlar

10 Eklentileri yönet

11 Yan tarafta Java plug-in’in etkin olup olmadığı kontrol edilir
Yan tarafta Java plug-in’in etkin olup olmadığı kontrol edilir. “Devre dışı” olarak görünüyorsa üzerine tıklanıp aşağıda açılan detay penceresinden etkinleştir tıklanarak etkin hale getirilir.

12 Java eklentileri hâlâ etkin değilse korumalı modlar devre dışı bırakılır.

13 Bilgisayardaki C sürücüsündeki Kullanıcılar (users) klasörü altındaki bilgisayarı kullanan kişinin kullanıcı adı ile açılmış olan klasörün içinde (.Java.Policy) dosyasının olup olmadığı kontrol edilir. Dosya yoksa, adresindeki “Kurulum Ayarları” bölümünden indirilip yukarıda verilen adrese eklenmelidir.

14 Güvenlik ayarları Düşük düzeyine getirilir.

15 DYS adreslerinin Java programının güvenilen siteler kısmına ekli olup olmadığı kontrol edilir. Eklenmemişse bu adresler buraya eklenir. Denetim masasından Java uygulaması bulunur ve açılır.

16 Security level’in High olarak seçili olması gerekir
Security level’in High olarak seçili olması gerekir. Security Sekmesi ve ardından Edit Site List… tıklanır.

17 Java Eklentisi çalıştıran bütün kurumsal adresler buraya eklenmelidir.
Bilgisayarım açılır. Aşağıdaki sıraya göre klasörlerin içine girilir. C:\Kullanıcılar (Users) \”Bilgisayar Kullanıcısı”\AppData\LocalLow\Sun\Java\Deployment deployment.properties isimli dosya Not Defteri kullanılarak açılır. Açılan dosyanın içinde aşağıdaki satır yoksa en son satırına aşağıdaki kod eklenir. deployment.security.use.user.home.java.policy=true deployment.security.use.user.home.java.policy=true

18 DİKKAT! Katılımsız kurulum dosyaları yukarıda yapılması gerekli denilen işlemlerin tamamını otomatik yapmaktadır. Bir problem olduğunda kontrol edilecek noktalar da yukarıda belirtilmiştir. Katılımsız programın yüklenememesi durumunda : Bilgisayarınızda virüs, firewall vb. koruma programları varsa onları devre dışı bırakınız. Katılımsız kurulum dosyasını yeniden Yönetici olarak çalıştırınız.


"Doküman Yönetim Sistemi (DYS) Kurulumu ve Ayarları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları